پيشگيري از ميگرن با چند دستور غذايي ساده
يکشنبه 11 تير 1396 - 11:18:27 AM
چه خبر - ميگرن خود را با رعايت دستورات غذايي، کنترل کنيد

در شرايطي که روش هاي درماني ديگري براي ميگرن وجود دارند، تنظيم رژيم غذايي مي تواند تفاوتي بزرگ در شدت علائم ميگرن ايجاد کند. در ادامه با برخي مواد غذايي که به طور منظم بايد در برنامه غذايي شما جاي داشته باشند تا ميگرن را کاهش دهند، بيشتر آشنا مي شويم.

سبزيجات برگدار تيره

سبزيجات برگدار تيره و اسفناج به طور خاص، از محتواي بالاي ويتامين هاي B2 و B6 و همچنين، اسيدهاي چرب امگا-3 بهره مي برند که ثابت شده است در کاهش ميگرن موثر هستند. ويتامين B2 که به نام ريبوفلاوين نيز شناخته مي شود مي تواند به کاهش تکرر، شدت و مدت زمان سردرد کمک کند.

از ديگر سبزيجات با اثري مشابه مي توان به کلم کيل، برگ هاي هميشه بهار، آروگولا، برگ هاي چغندر و کاهو اشاره کرد. هنگامي که در پي بهترين سبزيجات براي کنترل ميگرن هستيد، به خاطر داشته باشيد که نمونه هايي با رنگ سبز تيره‌تر از ارزش تغذيه اي بالاتري برخوردار هستند.

ماهي

اسيدهاي چرب امگا-3 که در ماهي يافت مي شوند، عاملي کليدي در کمک به کاهش يا از بين بردن علائم ميگرن هستند. به طور ويژه، روغن ماهي بيشترين سود را براي شما دارد، زيرا مي تواند به کاهش فشار خون و التهاب کمک کند. به همين دلايل، روغن ماهي براي حفظ سلامت قلب نيز بسيار مفيد است.

ماهي هاي سالمون، تن، و خال مخالي از بهترين منابع براي روغن ماهي هستند. با اين وجود، پيشنهاد مي شود که پس از مشورت با پزشک از مکمل هاي روغن ماهي استفاده شود، زيرا احتمال آلودگي ماهي با جيوه وجود دارد. مکمل هاي روغن ماهي در اشکال مختلف در دسترس هستند.

غلات کامل

براي کنترل ميگرن بايد افزودن غلات کامل به رژيم غذايي خود را مد نظر قرار دهيد، زيرا محتواي فيبر و ويتامين هاي آنها به تثبيت قند خون کمک مي کنند. سطوح پر نوسان قند خون مي توانند موجب شکل گيري سردرد شوند. مصرف غذاهايي مانند نان، برنج و پاستاي سفيد را کنار بگذاريد، زيرا همگي غلات پردازش شده هستند. همچنين، به واژه «غني شده» روي بسته بندي ها توجه داشته باشيد.

هنگام خريد مواد غذايي مانند نان يا پاستا، نمونه هاي تهيه شده از غلات کامل را مد نظر قرار دهيد. از ديگر نمونه ها مي توان به برنج قهوه اي، جو دوسر و حتي ذرت بوداده اشاره کرد.

مغزهاي خوراکي و دانه ها

مشخص شده است که مواد غذايي کوچکي مانند مغزهاي خوراکي و دانه ها، اثر بزرگي بر ميگرن هاي شما دارند. به عنوان مثال، دانه هاي آفتابگردان يکي از بهترين گزينه ها در اين زمينه محسوب مي شوند. مصرف کافي از اين ماده غذايي در روز به تامين ويتامين E، اسيدهاي چرب و منيزيم کمک مي کند.

از ديگر دانه هاي توصيه شده مي توان به دانه هاي کتان، دانه هاي چيا، و دانه هاي کنجد اشاره کرد. در همين حال، منابع مختلف به اين نکته اشاره داشته اند که بادام جايگزيني خوب براي قرص سردرد است. بادام حاوي ساليسين است که در برخي از مسکن هاي بي نياز از تجويز پزشک نيز يافت مي شود.

گوشت قرمز

اگر از ميگرن رنج مي بريد، مصرف گوشت هاي خشک شده، دودي يا نمک سود بايد کنار گذاشته شود، زيرا آنها محرک ميگرن هستند. با اين وجود، در شرايطي که گوشت قرمز گاهي اوقات از شهرتي بد برخوردار شده است، اما مي تواند راه حلي براي سردردهاي ميگرني شما باشد.

در همين راستا، مصرف گوشت هاي تهيه شده از دام هايي که با علف تغذيه شده اند، توصيه شده است. گوشت قرمز از محتواي بالاي کوآنزيم Q10 (CoQ10) و همچنين، ويتامين B2 سود مي برد که مي توانند به کاهش ميگرن کمک کنند.

تخم مرغ

در مورد تاثير تخم مرغ بر ميگرن اختلاف نظر وجود دارد. برخي منابع تخم مرغ را يک ماده غذايي خوب براي کاهش ميگرن عنوان کرده اند، زيرا از محتواي بالاي ويتامين B بهره مي برد. دو تخم مرغ بزرگ مي توانند 24 درصد از مقدار مصرف توصيه شده روزانه ريبوفلاوين را تامين کنند.

در مقابل، منابع ديگر تخم مرغ را محرک ميگرن مي دانند. محتواي اسيد گلوتاميک موجود در سفيده تخم مرغ که ظاهرا يک محرک ميگرن است، از جمله دلايل اين مساله عنوان شده است. توصيه ما اين است: اگر تا پيش از اين تخم مرغ مصرف نمي کرديد، مصرف اين ماده غذايي براي چند روز و بررسي نتايج و اين که آيا اثر مثبتي بر کاهش ميگرن داشته است را مد نظر قرار دهيد. از سوي ديگر، اگر تخم مرغ مصرف مي کنيد، به مدت چند روز مصرف آن را قطع کرده و تفاوت ها را بررسي کنيد.

چاي

همه مواد مفيد براي ميگرن به موارد بالاختم نمي شوند، يک نوشيدني مفيد براي ميگرن را هم معرفي مي کنيم، نمي توان قدرت شفابخشي چاي را ناديده گرفت. چاي، از جمله دو نوع چاي نعناع بياباني و چاي زنجبيل، مي توانند به کاهش علائم بد مرتبط با ميگرن کمک کنند.

چاي نعناع بياباني مي تواند ناراحتي معده ناشي از ميگرن را تسکين دهد و بايد به اين نکته توجه داشت که دستگاه گوارش و مغز اتصالي پيوسته دارند. همچنين، مطالعات نشان داده اند که چاي زنجبيل مي تواند به اندازه داروي سوماتريپتان که براي کاهش درد ميگرن تجويز مي شود، موثر باشد.



منبع: asriran.com


http://www.CheKhabar.ir/News/71159/پيشگيري از ميگرن با چند دستور غذايي ساده
بستن   چاپ