اين مواد غذايي را درون ظروف پلاستيکي قرار ندهيد، خطرناک است!!
شنبه 10 تير 1396 - 1:26:55 PM
چه خبر -

ظروف پلاستيکي جزو ظروف پرکاربرد آشپزخانه هستند که براي نگهداري انواع مواد غذايي خام و پخته ايده‌آل به نظر مي‌رسند. علاوه بر تنوع شکل، اندازه و سهولت مصرف، قيمت مناسب آنها در مقايسه با ظروف آلومينيومي يا مواد ديگر علت ديگر وجود اين ظروف در کابينت همه آشپزخانه‌هاست، اما مشکل اينجاست که همه خوراکي‌ها را نمي‌توان در ظروف پلاستيکي نگه‌داشت زيرا ترکيبات آنها قابليت تجزيه سريع يا حتي آلودگي با باکتري‌ها را دارند.

6 ماده غذايي که نبايد در ظروف پلاستيکي نگهداري شوندتخم‌ مرغ خام

تخم‌مرغ خام و ديگر خوراکي‌هاي حاوي آن مانند سس مايونز، املت و... نبايد در ظروف پلاستيکي نگهداري شوند زيرا ممکن است ظروف با باکتري‌هايي مانند سالمونلا (باکتري‌اي است که معمولا در جوجه و تخم‌مرغ وجود دارد و عامل شايع‌ترين مسموميت‌هاي غذايي است.

اين باکتري با پختن غذا از بين مي‌رود اما ممکن است در تخم‌مرغ خام و خوراکي‌هاي حاوي آن که حرارت نمي‌بينند، يافت شود) و اشريشيا کُلي (بيشتر گونه‌هاي اين باکتري بي‌آزار هستند اما بعضي از آنها عامل بسياري از مسموميت‌هاي غذايي و اسهال‌اند) آلوده شوند. در واقع، اين ميکروارگانيسم‌ها به راحتي از طريق اين غذاها منتقل مي‌شوند و در تماس با مواد پلاستيکي مي‌توانند تکثير بي‌‌حد و مرزي داشته باشند. تنها روش مطمئن براي نگهداري چنين خوراکي‌هايي استفاده از ظروف شيشه‌اي و مقاوم به حرارت است.

گوشت‌هاي فرآوري‌ شده

علت عدم توصيه نگهداري گوشت‌هاي فرآوري‌ شده مانند سوسيس، کالباس، همبرگر و... در ظروف پلاستيکي کاهش خواص تغذيه‌اي آنهاست. حتي زماني که اين محصولات برش زده مي‌شوند يا در ترکيب غذاهاي حاوي سس به کار مي‌روند، خيلي سريع تغيير مي‌کنند و طعم و بافت اصلي خود را از دست مي‌دهند.

سوپ‌ها و غذاهاي حاوي سس

اين غذاها معمولا با حرارت بالا طبخ مي‌شوند و اگر در ظروف پلاستيکي سرو شوند، با ترکيبات آن واکنش داده و طعم و خواص خود را از دست مي‌دهند. البته اگر غذا کاملا خنک شود مي‌توان آن را در ظروف پلاستيکي دربسته ريخت و در يخچال نگهداري کرد. در واقع، گرماي پخش‌شده در ظرف عامل مشکل‌زا در مواد غذايي خواهد بود.

شير و فرآورده‌هاي لبني

ظروف پلاستيکي شرايط لازم براي نگهداري مطلوب شير و ديگر فرآورده‌هاي آن را ندارند. گرچه شايد بتوان چند ساعت اين خوراکي‌ها را در ظروف پلاستيکي نگهداري کرد اما براي مدت طولاني اصلا توصيه نمي‌شود زيرا خطر آلودگي با باکتري‌ها افزايش پيدا مي‌کند. ظروف پلاستيکي روند تغييرات دمايي را در خوراکي‌ها آسان مي‌کند، به تجزيه آنها سرعت مي‌بخشد و خطر ابتلا به ناراحتي‌هاي گوارشي و معده را افزايش مي‌دهد. پنير در اين خصوص حساسيت بيشتري دارد زيرا با قرارگيري پنير ظرف حالت تعريق پيدا مي‌کند و زمينه رشد قارچ‌ها و باکتري‌ها فراهم مي‌شود و اين موضوع موجب بروز ناراحتي‌هاي گوارشي پس از يک بار مصرف مي‌شود. بنابراين بهترين ظروف براي نگهداري شير و فرآورده‌هاي آن ظروف آلومينيومي و لعابي هستند زيرا زمان ماندگاري ماده غذايي يادشده را افزايش مي‌دهند.

سالاد و سبزيجات

بيشتر مردم تصور مي‌کنند ظروف پلاستيکي بهترين انتخاب براي نگهداري سبزيجات تازه به‌خصوص انواع سالاد هستند. گرچه ممکن است بتوان مانع از آلودگي شد اما اصلا نمي‌توان سبزيجات را مدت طولاني تازه نگه داشت. در کل، تماس سبزيجات خردشده و آغشته به سس با ظروف پلاستيکي هم باعث تغيير طعم و هم از دست دادن خواص تغذيه‌اي‌شان مي‌شود بنابراين آنها را در ظروف شيشه‌اي بريزيد.

قهوه و چاي

گر چه امروزه انواع ليوان و فنجان براي چاي و قهوه موجود است اما اگر ضرورتي براي استفاده از ليوان‌هاي پلاستيکي بود حتما بايد اجازه داد ابتدا نوشيدني کاملا خنک شود. در واقع، دماي بالا روي پلاستيک تاثير مي‌گذارد و خطر آلودگي با باکتري‌ها را هم افزايش مي‌دهد و طعم و خواص نوشيدني را نيز عوض مي‌کند.

حرف آخر

در پايان بايد گفت گرچه ظروف پلاستيکي براي خوراکي‌هاي ذکرشده اصلا مناسب نيستند اما بهتر است براي نگهداري ديگر مواد غذايي نيز ظروف با شرايط نگهداري بهتر به‌خصوص ظروف شيشه‌اي انتخاب شوند. در واقع، استفاده از مواد پلاستيکي تهديدي جدي براي محيط‌زيست است که با آلودگي منابع آب و خاک زمينه بروز بيماري‌هاي مختلف را در طولاني‌مدت افزايش مي‌دهد.



منبع : salamatnews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/71102/اين مواد غذايي را درون ظروف پلاستيکي قرار ندهيد، خطرناک است!!
بستن   چاپ