اصول شستن ميوه هاي مختلف براي ميکروب زدايي
سه شنبه 6 تير 1396 - 11:24:20 AM
چه خبر - چند تکنيک مهم در شستن ميوه

براي اينکه به بيماري مبتلا نشويم بايد ميوه ها را بشوييم. شايد شنيده باشيد که در مهدکودک‌ها شعري به بچه‌ها ياد مي‌دهند که : « ميوه نخور نشسته، رويش مگس نشسته»! يعني از کودکي بايد ياد گرفت که ميوه‌ها هم مي‌توانند به سادگي آلودگي و بيماري‌هاي مختلف را به بدن ما منتقل و بيمارمان کنند البته اين آلودگي‌ها وقتي به بدن منتقل مي‌شوند که ميوه‌ها را خوب نشوييم و درست مصرف نکنيم.

شستشوي ميوه‌هاي نرم

بهتر است براي شستن ميوه‌هايي مانند زردآلو، آلو، خرمالو، انواع توت، توت فرنگي، ازگيل، انگور، گيلاس و آلبالو، يک ظرف بزرگ را پر از آب خنک کنيد و آبکشي را داخل آن قرار دهيد. سپس ميوه‌ها را آرام در آبکش بريزيد و بگذاريد 5 دقيقه داخل آن بمانند. آبکش را از ظرف آب خارج کنيد و كمي آب روي ميوه‌ها بگيريد. البته بهتر است براي پيشگيري از باقي ماندن و انتقال آلودگي‌ها، گل روي خرمالو و توت فرنگي پيش از شستن پاك شود. اگر پوست خرمالو خيلي نازک و له نبود، مي‌توانيد قبل از خارج کردن آنها از آب، به آرامي دستي هم به سطحشان بکشيد.

شستشوي ميوه‌هاي چرب

براي از بين بردن گل‌ و لاي برخي ميوه‌ها مانند خيار يا چربي برخي ميوه‌هاي ديگر مانند سيب و مرکبات، ظرفي را از آب سرد پر کنيد و پس از شستشوي ساده ميوه‌ها و آبکشي آنها، يکبار ديگر ظرف را از آب پر کنيد و چند قطره ماده ضدعفوني‌کننده مخصوص ميوه و سبزي در آن بريزيد. سرانجام بعد از 3 يا 4 دقيقه ميوه‌ها را با آب ساده، آبکشي و با خيال راحت مصرف کنيد. استفاده از مواد ضدعفوني‌کننده باعث کاهش عمر ميوه‌هاي شسته شده مي‌شود بنابراين اگر ميوه‌ها گلي يا چرب نيستند، بهتر است به همان آبکشي با آب ساده و اسکاچ اکتفا کنيد. ضمن اينکه به دليل نفوذ مواد ضدعفوني‌کننده به بافت ميوه‌هاي نرم و له‌مانند خرمالو، توت يا توت‌فرنگي، شستن آنها فقط بايد با آب ساده انجام شود.

شستشوي ميوه‌هاي با پوست ضخيم

براي شستن ميوه‌هايي با پوست ضخيم مانند نارنگي، کيوي، ليمو شيرين، پرتقال، گريپ‌فروت، خربزه، طالبي، هندوانه، سيب يا خيار هم بايد ابتدا ظرفي را پر از آب سرد کنيد و اين ميوه‌ها و صيفي‌جات را 5 دقيقه داخل آن بريزيد. بعد با اسکاچي نرم و تميز و بدون استفاده از مواد شوينده، سطح ميوه‌ها را تميز و در نهايت آنها را آبکشي کنيد. هرگز تميز کردن اين ميوه‌ها را به پاک کردن آنها با دستمال محدود نکنيد. دستمال خشک يا مرطوب نمي‌تواند آلودگي‌هاي سطح ميوه را كاملا از بين ببرد. در غير اين صورت امکان انتقال آلودگي از سطح پوست به گوشت ميوه با بريدن، چاقو زدن و پوست گرفتن آنها وجود خواهدداشت.

موز استثناست!

پوست ميوه‌اي مثل موز به سرعت و حدود 24 ساعت پس از شستن سياه مي‌شود بنابراين بايد به جاي پاک کردن پوست موز که آن هم کار درستي نيست، کمي پيش از مصرف آن را با آب کاملا سرد بشوييد، با دستمال نخي خشک کنيد و داخل ظرف ميوه‌ قرار دهيد.

بهتر است ميوه‌ها را شسته در يخچال بگذاريد

عمر ميوه‌هاي نشسته بيشتر از ميوه‌هاي شسته است اما براي پيشگيري از انتقال آلودگي‌هاي روي پوست ميوه‌ها به ساير مواد درون يخچال، حتما حداکثر به اندازه مصرف يک هفته ميوه تهيه کنيد تا بتوانيد آنها را شسته داخل يخچال قرار دهيد. ميوه‌هاي شسته تا يک هفته کاملا تازه و سالم در يخچال باقي مي‌مانند، به شرطي که شرايط نگهداري مناسب آنها را بدانيد.

براي افزايش تازگي و سلامت ميوه‌هاي شسته بايد آنها را پس از شستن کاملا خشک کرد، در دستمالي نخي قرار داد و اين دستمال را در يک کيسه نايلوني ضخيم يا ظرف آلومينومي يا استيل داخل يخچال با دماي 4 تا 5 درجه سانتي‌گراد گذاشت. طبقه وسط و جاميوه‌اي بهترين مكان‌هاي يخچال براي قرار دادن ميوه‌ها هستند. ميوه‌هاي نشسته مثل موز هم بايد تا زمان مصرف در دو نايلون کاملا دربسته داخل يخچال قرار بگيرند. عمر ميوه نشسته در يخچال حدود 10 تا 15 روز است.



منبع : manashpazam.com

http://www.CheKhabar.ir/News/70661/اصول شستن ميوه هاي مختلف براي ميکروب زدايي
بستن   چاپ