درمان سوء هاضمه, رفلاکس معده و سوزش معده بعد از ماه رمضان
سه شنبه 6 تير 1396 - 3:18:53 AM
چه خبر - راه هاي پيشگيري از مشکلات گوارشي بعد از ماه رمضان

دکتر ناصر ابراهيمي‌درياني‌، استاد دانشگاه علوم‌پزشکي تهران و فوق تخصص گوارش و کبد: ماه رمضان فرصت خوبي را براي افراد فراهم مي‌کند تا از پرخوري‌ پرهيز کنند.اگر افراد نکات تغذيه‌اي را در ماه رمضان‌ رعايت کنند بايد پس از پايان ماه چند کيلوگرم‌ کاهش وزن داشته باشند، اما بسياري از اشخاص با پرخوري‌ و افراط در مصرف مواد غذايي شيرين‌ و پرچرب‌ مانند شله‌زرد، حليم، زولبيا و باميه‌، کله‌پاچه‌ و خرما نه تنها کاهش وزن پيدا نمي‌کنند بلکه با افزايش وزن نيز مواجه مي‌شوند.

تغذيه مناسب براي مبتلايان به کبد چرب:

بهترين نوع تغذيه‌ براي مبتلايان‌ به کبد چرب‌ امساک‌ از پرخوري‌ است.

راه درمان افرادي که پس از ماه رمضان دچار سوء هاضمه، رفلاکس معده و سوزش معده مي شوند چيست؟

برخي افراد پس از پايان ماه رمضان دچار سوء هاضمه‌ مي‌شوند که مهم ترين‌ علت اين موضوع افراط در مصرف موادغذايي‌ است.در ماه رمضان افراد يک وعده غذايي را حذف مي‌کنند و پس از پايان اين ماه و به خصوص در وعده ناهار روز عيد فطر پرخوري‌ مي‌کنند که اين امر موجب بروز سوء هاضمه‌ و رفلاکس‌ معده مي‌شود.

بسياري از افراد پس از صرف ناهار در روز عيد فطر دچار سوزش معده مي‌شوند بنابراين‌ براي جلوگيري از اين عارضه‌ بايد حجم وعده ناهار و شام خود را کاهش دهند، افرادي که مشکل رفلا‌کس (برگشت‌ اسيد از معده به درون مري) را دارند بايد غذاي کم حجم و حاوي چربي کم مصرف کنند، اين گروه از اشخاص بايد از نوشيدن نوشابه‌ در حين غذا خودداري‌ کنند.

افراد بايد از دراز کشيدن پس از غذا نيز پرهيز کرده زيرا پس از صرف غذا معده پر بوده و دراز کشيدن‌ باعث مي‌شود مقدار زيادي اسيد معده وارد مري شده که اين امر سوزش معده و پشت جناغ‌، تلخي دهان و گاهي سرفه‌هاي پشت‌ سر هم را به همراه دارد.

مواد غذايي که مبتلايان به رفلاکس معده بايد از آن پرهيز کنند:سس گوجه‌فرنگي ترشي‌ ادويه سرکه خيا‌رشور فست‌فود‌

درمان يبوست:

فراد براي جلوگيري از بروز يبوست‌ که يکي از مشکلات شايع به حساب مي آيد بايد صبح پيش از صرف صبحانه 2 ليوان آب بنوشند و وعده صبحانه را به صورت کامل ميل کنند، صرف صبحانه سبب شده که رفلکس‌ گاستروکوليک ( معده – روده‌اي )‌ به صورت غيراختياري‌ شروع به کار کرده و يبوست‌ بروز پيدا نکند. صرف صبحانه علاوه بر اينکه مانع از بروز يبوست مي‌شود از پرخوري‌ در وعده ناهار نيز جلوگيري مي‌کند همچنين اشخاص بايد در وعده ناهار مواد غذايي پر فيبر مانند سبزيجات، سالاد و روغن زيتون را ميل کنند؛ فاصله زماني 2 تا سه ساعته بين وعده شام و خواب ضروري است.



منبع:yjc.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/70626/درمان سوء هاضمه, رفلاکس معده و سوزش معده بعد از ماه رمضان
بستن   چاپ