روش صحيح شستن و تميز کردن اسکاچ
يکشنبه 4 تير 1396 - 12:26:21 PM
چه خبر - اسکاچ ظرفشويي را چگونه تميز کنيم؟

بسياري از خانم‌هاي خانه به نظافت تمام وسايل آشپزخانه توجه مي‌کنند به جز ابر، سيم، اسکاچ و اسفنج ظرف شويي. اين وسايل چون به‌ طور مداوم با آب و مايع ظرف شويي در تماس‌ است، بيشتر افراد تصور مي‌کنند که در گروه تميزترين وسايل آشپزخانه قرار دارد و نيازي به شست‌ و شو و ضدعفوني ندارد، غافل از اين که تحقيقات نشان مي‌دهد ابر، اسفنج‏ و اسکاچ ظرف شويي از آلوده‎ترين وسايل آشپزخانه است و باکتري سالمونلا که عامل ايجاد مسموميت‏ غذايي است، در حفره‌هاي ريز اسفنج ظرف شويي رشد مي کند و سبب انتشار و انتقال آلودگي به ظروف و مواد غذايي مي‌شود. بررسي‌ها حاکي از اين است که در هر چهار سانتي‌متر مربع اسفنج حدود 134 هزار باکتري وجود دارد.

سيم و اسفنج را در سينک رها نکنيد

برخي افراد پس از استفاده از اسفنج و اسکاچ و ابر، آن را درون سينک ظرف شويي رها مي‌کنند با اين تصور که با هر بار باز کردن شير آب، اسفنج خيس بخورد و تميز شود، غافل از اين که بيشترين رشد ميکروب‌ها در بافت اسفنج دقيقا در زمان مرطوب شدن اين وسيله است. در واقع رطوبت بهترين شرايط را براي تکثير ميکروب‌ها فراهم مي‌کند و به جاي آن‌که اسفنج پاکيزه‌تر شود، آلوده‌تر از قبل خواهد شد.

راهنماي شست و شوي اسکاچ و اسفنج ظرف شويي

- بعد از اتمام شست‌و‌شوي ظروف بايد اين وسايل را با آب گرم و مايع ظرف شويي بشوييد و با فشار زياد، آب را از بافت آن خارج کنيد و سپس در جايي که هوا جريان دارد، مثلا در کنار پنجره قرار دهيد تا خشک شود.‏

- براي از بين بردن ميکروب‌هاي احتمالي، هر چند وقت يک بار اسفنج و اسکاچ را با شوينده ضدعفوني‌کننده استريل کنيد، به اين نحو که 10 درصد سفيد کننده را با 90 درصد آب مخلوط کنيد و چند ساعتي بگذاريد اين وسايل در آن غوطه‌ور باشد. سپس آن را از اين محلول خارج و به خوبي آبکشي کنيد. تحقيقات نشان داده است که بخش عمده ميکروب‌ها با اين روش از بين مي‌رود. همچنين مي‌توانيد اين وسايل را چند ساعتي در مجاورت نور آفتاب قرار دهيد تا ميکروب‌زدايي شود.

- راه ديگر اين که يک کاسه را پر از آب کنيد و اسفنج را داخل آن قرار دهيد و به مدت دو سه دقيقه درون مايکروويو قرار دهيد. مراقب باشيد آب کاسه تبخير و سبب آتش گرفتن اسفنج نشود. مطالعات حاکي است که تا 98 درصد ميکروب‌ها به اين روش از بين مي‌رود.

- مي توانيد به مدت 10 دقيقه اين وسايل را در آب در حال جوش حرارت دهيد يا در سرکه بگذاريد يا درون ماشين ظرف شويي به همراه ظروف بشوييد.

-‌ در صورتي که اسفنج و اسکاچ پاره و فرسوده شده باشد، بلافاصله آن را دور بيندازيد و اسفنج نو جايگزين آن کنيد. بهتر است هر دو هفته يک بار اسفنج را تعويض کنيد.

به اين نکته هم توجه کنيد که اگر اسفنج با خون و زوايد گوشت و مرغ و ماهي تماس پيدا کرد با دقت بيشتري آن را بشوييد‌. پيشنهاد مي شود اسفنج و اسکاچ و سيم ظرف شويي از ديگر اسفنج‌هايي که سطوح آشپزخانه، سينک يا تخته مرغ و ماهي با آن تميز مي‌شود، تفکيک شود.



منبع : khorasannews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/70544/روش صحيح شستن و تميز کردن اسکاچ
بستن   چاپ