مثانه خود را بدعادت نکنيد
يکشنبه 4 تير 1396 - 11:18:35 AM
چه خبر - با مثانه خود بيشتر دوست شويد

برخي افراد هستند که پشت سر هم نياز به دستشويي و دفع ادرار پيدا مي کنند. تکرر ادرار از چه ناشي مي شود؟ آيا به دليل کوچک بودن مثانه است؟ آيا ممکن است پاي يک بيماري پنهان در ميان باشد؟

تکرر ادرار و مشکل پروستات

يکي از مسائلي که باعث مي شود آقايان تکرر ادرار داشته باشند، مربوط به پروستات آنها است. با افزايش سن، آقايان بيشتر در معرض بزرگي خوش خيم پروستات قرار مي گيرند. اين بزرگي خوش خيم عوارضي تکرر ادرار ايجاد مي کند.

پروستات در زير مثانه و اطراف کانال مجاري ادرار قرار دارد که ادرار را از مثانه به سمت بيرون هدايت مي کند. در صورت بزرگي پروستات، اين غده ورم مي کند و به کانال فشار آورده و در نتيجه ادرار کمتر عبور مي کند، بنابراين مثانه به طور کامل تخليه نمي شود. در نتيجه فرد تکرر ادرار پيدا مي کند.

مثانه تان بد عادت شده است

ريتم مناسب براي رفتن به دستشويي هر چهار تا پنج ساعت يکبار است. در اين صورت مثانه با حجم حداکثر 450 تا 500 سانتي مترمکعب پر مي شود. برخي افراد بر حسب عادت به محض اينکه احساس دستشويي پيدا مي کنند خود را به توالت مي رسانند. اين سرعت در تخليه مثانه، به عادتي براي مثانه تبديل مي شود.

چگونه اين عادت را تغيير دهيم؟

براي اينکه بدعادتي مثانه تان را اصلاح کنيد، بهتر است زماني که احساس کرديد مثانه تان نياز به تخليه دارد 10 دقيقه صبر کنيد و تمرين کنيد تا با کوچک ترين نياز به دستشويي نرويد. در غير اين صورت مثانه تان با تجمع کمترين ميزان ادرار شما را وادار به تخليه خواهد کرد. همانطور که نگه داشتن طولاني مدت ادرار مضر است، به همان ميزان نيز زود به زود رفتن به دستشويي مثانه را تنبل مي کند.

عفونت مثانه گرفته ايد

ادراري که در کليه ها ساخته مي شود و از مثانه خارج مي شود يک ترکيب کاملا استريل است. در صورت بروز عفونت مجاري ادراري يا عفونت مثانه (سيستيت)، يک عامل عفوني است (مانند باکتري اي کولاي) که در ادرار نفوذ کرده و رشد مي کند. سپس اين عامل عفونت، در مجاري ادراري پخش مي شود.

چرا نياز به ادرار کردن افزايش مي يابد؟

عفونت ادراري مسئله رايجي است و موارد خفيف آن به خودي خود برطرف مي شود. در صورتي که اين عفونت دردناک و جدي باشد، مثانه را تحريک کرده و نياز به ادرار کردن را افزايش مي دهد و تکرر ادرار رخ مي دهد.

البته در صورت بروز اين مشکل، حجم ادرار دفع شده زياد نيست و در حد چند قطره توليد مي شود. بنابراين در گام اول بايد مشکل ريشه يابي شود.

مثانه تان خيلي کوچک است

نياز مکرر براي رفتن به دستشويي مي تواند در اثر کوچکي بيش از اندازه مثانه باشد. اگرچه اين مسئله نادر است، اما مثانه برخي افراد فقط 150 تا 200 سانتي متر مکعب (حجم طبيعي مثانه 450 تا 500 سانتي متر مکعب) گنجايش دارد.

مي توان با کمک روش هايي مثانه را بازتر کرد. اين روش شامل پر و خالي کردن مکرر مثانه است. البته بهتر است به متخصص اورولوژي مراجعه کنيد تا توصيه هاي لازم را به شما ارائه دهد.

سنگ يا پوليپ مثانه

پوليپ مثانه همان تومورهاي خوش خيمي است که در آقايان و خانم ها باعث بروز اختلال در ادرار کردن و احساس سوزش در حين خالي شدن مثانه مي شود. اين مسئله که معمولا به دليل مصرف دخانيات ايجاد مي شود، نياز به دفع ادرار را افزايش مي دهد.

سنگ مثانه از سفت شدن مواد معدني موجود در ادرار شکل مي گيرد. اين سنگ ها باعث بروز التهاب و عفونت ادراري شده و به اين دليل نياز به دفع ادرار را افزايش مي دهند.

از هواي گرم وارد هواي سرد مي شويد

سرما و بخصوص تغيير دماي ناگهاني از گرما به سرما باعث ايجاد احساس نياز به ادرار مي شود.

تغيير ناگهاني دماي هوا باعث تحريک مثانه مي شود. در واقع ديواره عضلاني مثانه بدون اينکه پر شده باشد، به طور ناگهاني منقبض مي شود و اين مسئله باعث نياز فوري و مکرر به دفع ادرار مي شود. البته اين مسئله اغلب موقتي است و زياد طول نمي کشد.

بيش از اندازه مايعات مي نوشيد

مثانه در حالت طبيعي گنجايش 450 تا 500 سانتي متر مکعب ادرار را دارد. زماني که مثانه پر مي شود منقبض شده و مجراي ادرار شل مي شود. اين مسئله نيز باعث خالي شدن مثانه مي شود. در برخي افراد اين پديده بيش از حد طبيعي آن بروز مي کند، يعني هر سه ساعت يکبار اين پروسه تکرار مي شود. البته جاي نگراني نيست و دليل آن صرفا به مصرف زياد مايعات مربوط مي شود.

در حالت کلي مصرف روزانه يک و نيم ليتر آب توصيه مي شود تا سلامت عمومي بدن تامين شود، اما افرادي که همواره يک بطري آب دم دست دارند و در محيط کار، موقع ورزش و غيره آب مي نوشند، بيش از اين ميزان مايعات دريافت مي کنند. البته اين عادت براي سلامتي مفيد است، اما مشکل اين است که فرد را به تکرر ادرار مي اندازد.

بنابراين اگر اهل نوشيدن مايعات زيادي هستيد و از توالت رفتن زياد شاکي شده ايد، بهتر است در گام اول کمي ميزان مايعات مصرفي تان را کاهش دهيد تا تکرر ادرار نگيريد.

مضطرب هستيد

براي همه پيش مي آيد که در زمان هاي خاصي از زندگي مانند امتحان و غيره دچار استرس شوند و تکرر ادرار پيدا مي کنند. استرس باعث افزايش نياز به تخليه مثانه مي شود.

استرس باعث فعال شدن مثانه مي شود و اين عضو بدون اينکه پر شده باشد، به صورت غيرقابل کنترلي منقبض مي شود. به عقيده متخصصان در مواقع استرس، نياز به دستشويي رفتن به طور متوسط به بيش از هشت بار در شبانه روز افزايش مي يابد. البته اين مسئله نيز موقتي است و با برطرف شدن استرس از بين مي رود. اما اگر شرايط استرس زا حاد و زياد باشد، مشکل نيز تشديد مي شود.



منبع: tebyan.net


http://www.CheKhabar.ir/News/70531/مثانه خود را بدعادت نکنيد
بستن   چاپ