از بين بردن بوي بد سير با چند راه موثر!!
شنبه 3 تير 1396 - 11:14:48 PM
چه خبر - روش هاي موثر براي از بين بردن بوي سير

آيا مزه سير در غذاي خود را دوست داريد، اما از بوي بد و طولاني مدت آن نفرت داريد؟ سير سولفوکسيد سيستئين توليد مي کند که بو و مزه مشخص اين گياه را موجب مي شود. اين ترکيبات گوگردي مشابه با ترکيبات توليد شده توسط باکتري هايي هستند که نفس بدبو را شکل مي دهند. بدترين قسمت ماجرا اين است که بوي سير ممکن است براي 24 تا 48 ساعت پس از مصرف آن نيز باقي بماند. همچنين، دست هاي شما نيز مي توانند هنگام تهيه غذا بوي سير بگيرند. اما با توجه به ويژگي هاي دارويي و تغذيه اي بسياري که سير ارائه مي کند، کنار گذاشتن آن چندان راحت نيست. سير منبعي عالي براي منيزيم، ويتامين B6، ويتامين C، و سلنيم است. همچنين، اين ماده غذايي از ويژگي هاي ضد باکتري، ضد التهاب، آنتي اکسيداني و بسياري خواص دارويي ديگر بهره مي برد.

خوشبختانه چندين روش ساده براي پيشگيري يا برطرف کردن مشکل بوي بد سير وجود دارند که در ادامه با برخي از بهترين آنها آشنا مي شويم.

از بين بردن بوي سير با سيب

سيب حاوي آنزيم هاي اکسيد کننده است و به همين دليل هنگامي که يک سيب را برش مي زنيد و در مجاورت هوا قرار مي دهيد، تغيير رنگ مي دهد. اين آنزيم ها مي توانند به خنثي سازي بوي سير و خلاص شدن از شر بوي بد دهان ناشي از مصرف آن کمک کنند. همچنين، ترکيبات فنلي موجود در سيب به تخريب ترکيبات فرار در سير که موجب بوي طولاني مدت آن مي شوند، کمک مي کنند. براي خلاص شدن از بوي بد دهان پس از مصرف سير مي توانيد يک سيب بخوريد. همچنين، نوشيدن يک ليوان آب سيب تازه مي تواند نتيجه اي مشابه را رقم بزند.

از بين بردن بوي سير با شير

مصرف شير يکي ديگر از روش هاي ساده براي خنثي سازي بوي سير است. هم شير بدون چربي و هم شير کامل مي توانند به کاهش غلظت ترکيبات فرار منتشر کننده بو که در سير يافت مي شوند، کمک کنند. به واسطه محتواي چربي بالا، مصرف شير کامل مي تواند نتيجه بهتري به همراه داشته باشد. تنها کافي است پس از مصرف غذاي حاوي سير يک ليوان شير بنوشيد تا اثر بوي بد آن کاهش يابد.

از بين بردن بوي سير با نعناع

برگ نعناع اثر قابل توجهي در خنثي سازي ترکيبات فرار سير دارد. کلروفيل موجود در برگ نعناع مي تواند بوي سير را پوشش دهد. افزون بر اين، برگ نعناع داراي ويژگي هاي ضد عفوني کننده خفيف است که به کاهش نفس بدبوي ناشي از فعاليت باکتري ها کمک مي کند. شما مي توانيد مقداري برگ نعناع را بجويد تا از تازگي نفس خود بهره‌مند شويد. نوشيدن چاي نعناع براي مقابله با نفس بدبوي ناشي از مصرف سير نيز موثر است. براي تهيه اين چاي، يک قاشق غذاخوري برگ نعناع خرد شده را به يک فنجان آب داغ اضافه کنيد. يک درپوش روي فنجان قرار داده و اجازه دهيد به مدت 10 دقيقه دم بکشد. سپس چاي را صاف کرده و پس از افزودن اندکي عسل آن را بنوشيد.

براي خلاص شدن از شر بوي بد سير روي دست هاي خود نيز مي توانيد مقداري برگ نعناع را با دست له کرده و آنها را به دست خود بماليد تا آب نعناع به کاهش بوي سير کمک کند.

از بين بردن بوي سير با جعفري

همانند نعناع، جعفري يکي ديگر از گياهان دارويي است که مي تواند با نفس بدبوي ناشي از مصرف سير مقابله کند و به از بين بردن بوي آن از روي دست ها کمک کند. کلروفيل موجود در جعفري بوي سير را جذب مي کند و به شکل گيري بوي تازگي کمک مي کند. چند شاخه جعفري را پس از خوردن غذاي حاوي سير بجويد. براي تهيه چاي جعفري يک مشت جعفري را خرد کرده و به دو فنجان آب اضافه کنيد. دو يا سه عدد ميخک به آن اضافه کرده و آب را به مدت پنج دقيقه بجوشانيد. چاي را صاف کرده و پيش از نوشيدن اجازه دهيد خنک شود. براي از بين بردن بوي دست ها، مقداري برگ تازه جعفري يا آب آن را بين دست هاي خود بماليد، سپس دست هاي خود را بشوييد تا بوي سير از بين برود.

از بين بردن بوي سير با ليمو

يکي ديگر از ابزارهاي خوب براي مقابله با بوي بد سير ليمو ترش است. ليمو ترش داراي اسيد سيتريک است که مي تواند آنزيم هاي توليد شده توسط سير را خنثي سازد و بر همين اساس، از شر بوي طولاني مدت سير خلاص شويد. همچنين، ليمو ترش به کاهش سطح pH پوست کمک مي کند که شرايط را براي باقي ماندن ترکيبات توليد کننده بو در بدن دشوار مي سازد.

يک قاشق غذاخوري آبليمو را به يک فنجان آب اضافه کنيد و ترکيب کنيد. از اين محلول براي شستشوي دهان به منظور کاهش بوي بد سير استفاده کنيد. همچنين، پس از مصرف غذاي حاوي سير يک ليوان آب ليمو تازه را به آرامي بنوشيد. براي از بين بردن بو از روي دست ها، پوست ليمو يا آب ليمو تازه را روي دست هاي خود مالش دهيد.

از بين بردن بوي سير با هل

رايحه قوي هل مي تواند به خوبي نفس بدبوي ناشي از مصرف سير را پوشش دهد و حتي بوي خوبي به نفس شما ببخشد. مقداري دانه هل سبز را پس از خوردن غذاي حاوي سير بجويد. همچنين، شما مي توانيد مقداري پودر هل را در يک ليوان شير ترکيب کرده و آن را بنوشيد. در کنار هل، دانه هاي رازيانه، ميخک و باديان نيز مي توانند به خنثي سازي يا پوشش بوي سير کمک کنند.

از بين بردن بوي سير با جوش شيرين

هنگامي موضوع بوي بد مطرح مي شود، جوش شيرين يکي از قوي‌ترين ابزارهايي است که مي توان مورد استفاده قرار داد. جوش شيرين مي تواند بوي سير را در دست ها و دهان شما خنثي کند. همچنين، اين ماده به حفظ تعادل pH دهان و مهار رشد باکتري ها کمک مي کند.

يک قاشق چايخوري جوش شيرين و يک قاشق چايخوري نمک دريايي را در يک ليوان آب گرم ترکيب کنيد. از اين ترکيب براي شستشوي دهان يک يا دو بار در هفته استفاده کنيد.

براي دست ها، يک قاشق غذاخوري از جوش شيرين و يک قاشق غذاخوري آب ليمو را ترکيب کنيد. اين ترکيب را روي دست هاي خود بماليد و اجازه دهيد چند دقيقه به همان حالت باقي بماند، سپس دست ها را با آب شستشو دهيد.

همچنين، شما مي توانيد مقداري جوش شيرين کف دست هاي خود ريخته و آنها را براي يک دقيقه به هم مالش دهيد و سپس با آب شستشو دهيد.



منبع : jamejamonline.ir/sara

http://www.CheKhabar.ir/News/70487/از بين بردن بوي بد سير با چند راه موثر!!
بستن   چاپ