طرز پخت قارچ به کدام روش بهتر است؟ سرخ کردن يا کبابي؟
شنبه 3 تير 1396 - 11:24:11 AM
چه خبر - بهترين طرز پخت قارچ

متخصصان اسپانيايي مي‌گويند که بهترين روش براي پخت قارچ استفاده از مايکروويو يا کباب کردن آن است. متخصصان تغذيه و سلامت به اين نتيجه رسيده‌اند که کباب يا مايکروويو کردن قارچ باعث حفظ بسياري از مواد آنتي‌اکسيدان آن مي‌شود اما آب پز يا سرخ کردن قارچ اين مواد آنتي‌اکسيدان را کاهش مي‌دهد. آنتي‌اکسيدان‌ها موادي هستند که سلول‌ها را در مقابل مواد شيميايي مضر محافظت مي‌کنند و مانع از بيماري‌هايي مثل سرطان و بيماري‌هاي قلبي مي‌شوند.

چه موادي در قارچ وجود دارد؟

قارچ حاوي پروتئين (و اسيدهاي آمينه ضروري)، فيبر و ويتامين‌هاي زيادي مثل ب، ث، د و اي است و چربي و کالري اندکي دارد. در اين مطالعه که در نشريه علوم غذا و تغذيه منتشر شده متخصصان خاصيت غذايي چهار نوع قارچ را قبل و بعد از پخت با هم مقايسه کرده‌اند.

بهترين راه براي اين که ويتامين و خاصيت غذايي سبزيجات حفظ شود، اين است که زمان پخت کوتاه باشد. اگر سبزيجات را آب‌پز مي‌کنيد از حداقل آب ممکن استفاده کنيد

سرخ کردن قارچ

سرخ کردن قارچ باعث مي‌شود آنتي‌اکسيدان، پروتئين و کربوهيدرات آن در روغن از بين برود و ارزش غذايي آن کم شود هر چند که قارچ خوشمزه‌تر مي‌شود.

آب‌پز کردن قارچ

آب‌ پز کردن هم مقدار زيادي از آنتي اکسيدان و پروتئين قارچ را از بين مي‌برد. متخصصان فکر مي‌کنند علت اين است که اين مواد وارد آبي مي شوند که قارچ در آن پخته شده است.
البته متخصصان اسپانيايي متوجه شدند آب‌پز کردن باعث افزايش گلوکان مي‌شود، ماده‌اي که در قارچ‌ها يافت مي‌شود و ممکن است در پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي موثر باشد.

يک قانون کلي

بهترين راه براي اين که ويتامين و خاصيت غذايي سبزيجات حفظ شود، اين است که زمان پخت کوتاه باشد. اگر سبزيجات را آب‌پز مي‌کنيد از حداقل آب ممکن استفاده کنيد. به همين دليل است که متخصصان مايکروويو را روشي خوبي براي پخت قارچ ديده‌اند، چون مواد مغذي خود را در آب و روغن از دست نمي‌دهد.

کباب کردن قارچ

با اينکه پخت سبزيجات با روغن باعث مي شود خاصيت آن کم شود اما کباب کردن قارچ با اندکي روغن باعث افزايش آنتي اکسيدان‌ها مي‌شود. اگر از روغن زيتون براي اين کار استفاده کنيد اسيدهاي چرب آن بيشتر خواهد شد بدون اينکه کالري آن بيشتر شود.



منبع : isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/70457/طرز پخت قارچ به کدام روش بهتر است؟ سرخ کردن يا کبابي؟
بستن   چاپ