چگونه در ايران هواپيماي شخصي بخريم يا اجاره کنيم؟ + قيمت
شنبه 3 تير 1396 - 10:16:09 AM
چه خبر - چگونه هواپيماي شخصي بخريم يا اجاره کنيم؟

حدود 17 سال است که مجوز خريد و فروش و پرواز با هواپيماي شخصي به ايرانيان داده شده که با توجه به نسبتا مناسب بودن قيمت آنها، استقبال از اين صنعت روبه رشد بوده است.

از سال 79 که شوراي عالي هواپيمايي و شوراي عالي امنيت ملي با پرواز هواپيماهاي شخصي بر فراز آسمان ايران و صرفا از مسيرهايي که شوراي عالي امنيت ملي براي ساير هواپيماها و ايرلاين ها تعيين کرده و از سوي سازمان هواپيمايي کشوري ابلاغ شده، موافقت کردند.

از آن سال به بعد شاهد رونق صنعت گردشگري هوايي و همچنين کسب وکار خريد و فروش هواپيماي شخصي هستيم با اين وجود سازمان هواپيمايي کشوري هنوز با پرواز هواپيماهاي شخصي بيش از 2 نفره موافقت نکرده و به همين دليل برخي خانوارها آنگونه که بايد و شايد از آن استقبال نکرده اند.

به گفته حسين علي‌پناهي کارشناس صنعت هوانوردي، ايران از نظر استفاده از هواپيماهاي شخصي 2 نفره در دنيا جزء کشورهاي سرآمد محسوب مي شود و حتي از بسياري از کشورهاي پيشرو در اين زمينه جلوتر است. اما از نظر استفاده از هواپيماهاي شخصي بيش از 2 نفره از ساير کشورها عقب تر هستيم. صنعتي که در صورت صدور مجوز، مي تواند در توسعه کردشگري و اشتغالزايي بسيار اثرگذار باشد.

همچنين از زماني که کسب و کار خريد و فروش هواپيماهاي شخصي رونق گرفته، فرودگاه هاي بدون استفاده اطراف تهران از جمله فرودگاه آزادي در آبيک استان قزوين و فرودگاه افلاک آسيا واقع در شرق تهران (50 کيلومتري آزادراه تهران ـ مشهد) توانسته اند شکل اقتصادي تري به خود بگيرند و بخش خصوصي براي سرمايه گذاري در آنجا وارد عمل شود. ضمن اينکه فرودگاه گلبهار واقع در شهر جديد گلبهار در 30 کيلومتري غرب مشهد و فرودگاه ورزقان در نزديکي شيراز نيز توانستند با ايجاد سايت هاي آموزش هوانوردي سبک و پذيرايي از هواپيماهاي شخصي و آموزشي، از تعطيلي نجات يافته و امکان استفاده عمومي در آنها فراهم شود.

اين فرودگاه ها، علاوه بر مهرآباد و پيام هستند که در تهران به مالکان هواپيماهاي شخصي خدمات مختلف شامل، آموزش، تيک آف و لندينگ، پارکينگ، تعمير و نگهداري، تعويض قطعات، سوخت رساني و ... را ارائه داده و هزينه هاي مربوطه را نيز دريافت مي کنند.

قيمت هواپيماي شخصي

قيمت هواپيماهاي دو نفره «نو» در ايران تا سال 91 که نرخ ارز شاهد نوسان قيمتي نبود، عمدتا 140 تا 150 ميليون تومان بود اما از آن زمان به بعد که نرخ دلار و يورو به حدود 4 هزار تومان رسيده، قيمت اين هواپيماها نيز به 600 تا 700 ميليون تومان افزايش يافت.

هواپيماهاي شخصي که در ايران مورد استفاده قرار مي گيرند، عمدتا ساخت کشورهايي چون آلمان، ايتاليا، انگليس، اوکراين، روسيه، آمريکا، کانادا و ... است. با اين حال در هيچ کجاي دنيا صنعت هواپيماسازي به صورت يکجا و تک سازنده اي صورت نمي گيرد بلکه هر بخش از اين پرندگان آهنين سبک بال در يک کشور ساخته شده و سپس کمپاني سازنده با تجميع آنها در کارگاه واحد، اقدام به فروش محصول مي کند.

هم اکنون در فرودگاههاي کشور در مجموع حدود 200 فروند هواپيماي شخصي وجود دارد که 30 تا 40 فروند آن در فرودگاه مهرآباد تهران مستقر است. مالکيت اين 200 فروند مربوط به اشخاص حقيقي و برخي نيز متعلق به اشخاص حقوقي است. برخي مالکان داراي چند فروند هواپيماي شخصي هستند و در زمينه اجاره اين هواپيماها فعال هستند. البته برخي هواپيماها نيز هستند که چند مالک دارند يعني چند نفر مشترکا با هم اقدام به خريد يک فروند هواپيما کرده اند.

کجاها پرواز کنيم؟

حسين علي‌پناهي از فعالان اين حوزه درباره نحوه فعاليت اين نوع هواپيماها که اتفاقا طرفداران زيادي هم در ايران دارد، گفت: هواپيماهاي شخصي که در ايران مورد استفاده قرار مي گيرند، عمدتا امکان پرواز به همه نقاط ايران را دارا و تقريبا همه فرودگاه هاي کشور آماده پذيرايي از خلبانان هواپيماهاي شخصي براي فرود هستند. حتي از نظر مقررات سازمان هواپيمايي کشوري، دارندگان اين هواپيماهاي مي توانند به خارج کشور هم پرواز کنند؛ اما با توجه به بالا بودن نرخ سوخت هواپيما در کشورهاي همسايه از جمله ترکيه، پرواز با هواپيماي شخصي به خارج از کشور مقرون به صرفه نيست ولي اين هواپيماها براي سفرهاي هوايي شخصي داخل کشور کاملا مناسب سازي شده اند.

چگونه هواپيماي شخصي بخريم؟

کساني که علاقه مند به خريد هواپيماي شخصي باشند مي توانند با اندکي گشت و گذار در فضاي مجازي با شرکت هاي فعال در اين کسب و کار و داراي مجوزها از سازمان هواپيمايي کشور و ديگر نهادهاي ذي ربط ارتباط برقرار کرده بر اساس نياز و سليقه خود هواپيماي شخصي نو خريداري کنند.قيمت اين مدل هواپيماها از 600 ميليون تومان آغاز مي شود.

همچنين متقاضيان خريد هواپيماهاي دست دوم مي توانند از دارندگان هواپيماي شخصي که مايل به فروش هستند، هواپيماي دو نفره بخرند که از 250 ميليون تومان شروع مي شود.

اجاره هواپيماي شخصي

اجاره هواپيماي شخصي به دو صورت است: نخست اينکه متقاضي خود داراي مدارک اجازه پرواز و خلباني هواپيماهاي فوق سبک از سازمان هواپيمايي کشوري را داراست که مي تواند همراه با يک نفر ديگر يکي از هواپيماهاي موجود در فرودگاه ها که به اين امر اختصاص داده شده را اجاره کند؛ يا اينکه مي تواند هواپيما را به صورت چارتري (همراه با خلبان) اجاره کرده و خود در جايگاه کمک خلبان بنشيند.

در هر صورت اجاره هواپيماي شخصي در ايران معمولا بين ساعتي 300 تا 400 هزار تومان است.

هزينه نگهداري و خدمات پارکينگ

از ديگر هزينه هايي که دارندگان هواپيماي شخصي بايد بپردازند، هزينه خدمات تعمير، نگهداري و پارکينگ آنهاست که شرکت هاي فعال در اين زمينه معمولا ماهيانه يک و نيم ميليون تومان از مالک هواپيما دريافت کرده و خود موضوعات مرتبط با نگهداري و پارک هواپيماهاي شخصي را مديريت مي کنند.




منبع: mehrnews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/70438/چگونه در ايران هواپيماي شخصي بخريم يا اجاره کنيم؟ - قيمت
بستن   چاپ