زمان عيد فطر بر اساس نجوم چه روزي است؟
شنبه 3 تير 1396 - 4:15:25 AM
چه خبر - هلال ماه شوال امسال چه زماني رويت مي‌شود؟

مدير انجمن نجوم آماتوري ايران در گزارشي در خصوص مشخصات رويت پذيري هلال ماه شوال 1438 گفت: اين هلال شامگاه روز يکشنبه چهارم تير ماه 96 در تمام پهنه ايران با چشم غير مسلح قابل رصد است.

مسعود عتيقي لحظه مقارنه(ماه نو) را که به آن اصطلاحا تولد ماه نيز گفته مي شود، هفت صبح شنبه سوم تير عنوان کرد و گفت: بر اين اساس براي بررسي مشخصات رويت پذيري هلال شوال 1438، به اولين غروب پس از مقارنه يعني شامگاه شنبه 3 تير 1396 برابر با 29 رمضان 1438 توجه مي کنيم.
عتيقي افزود: سن هلال در لحظه غروب خورشيد در روز شنبه ساعت 13 و 23 دقيقه و لحظه غروب خورشيد در اين روز 20:23 دقيقه و 50 ثانيه خواهد بود و سمت خورشيد در اين لحظه 229 درجه و 56 دقيقه و 49 ثانيه است.

وي ادامه داد: سمت ماه در لحظه غروب آفتاب 229 درجه و دو دقيقه و 57 ثانيه و اختلاف سمت ماه و خورشيد 7درجه و 53 دقيقه و 52 ثانيه مي شود. ارتفاع هلال از افق بسيار ناچيز و برابر با يک درجه و 42 دقيقه و 38 ثانيه کمان است.

مدير انجمن نجوم آماتوري ايران گفت: جدايي زاويه اي ماه از خورشيد هنگام غروب آفتاب هشت درجه و 17 دقيقه و 50 ثانيه است و يک هلال با فاز بسيار پايين اما با طول کمان نسبتا مناسب تا ساعت 20 و 38 دقيقه و 4 ثانيه يعني به مدت 14 دقيقه و 14 ثانيه در افق تهران حضور دارد.

عتيقي خاطرنشان کرد: سمت ماه در لحظه غروب آن 294 درجه است، بنابراين هر چند طول کمان ماه به نسبت بالاست اما درصد روشنايي به علاوه ارتفاع کم هلال از افق و مکث کوتاه ماه شرايط نامطلوبي را براي رويت اين هلال در شامگاه شنبه سوم تيرماه 96 نشان مي دهد و حتي در عرض هاي جنوبي کشور با تفاوت نه چندان تاثير گذار، اين شرايط حاکم است.

وي ادامه داد: با عدم رويت پذيري هلال در شامگاه روز بيست و نهم ماه قمري، از آنجا که ماه قمري نمي تواند 28 يا 31 روزه باشد، بديهي است که در شامگاه روز يکشنبه چهارم تير ماه 96 هلال در تمام پهنه ايران با چشم غيرمسلح قابل رصد است.

مدير انجمن نجوم آماتوري ايران گفت: با توجه به 30 روزه شدن اين ماه و وضعيت طول کمان بالا چه بسا اين گمان در ذهن عموم مردم شکل بگيرد که در شامگاه يکشنبه چهار تير با هلال شب دوم ماه مواجه هستند، در حالي که اين گونه نيست و با توجه به ضوابط علمي اين هلال چنين شرايطي رخ داده است.

عتيقي افزود: بر اين اساس در غروب روز يکشنبه چهارم تير هلال شوال 1438 به مدت يک ساعت و 12 دقيقه در افق حضور داشته و با فاز و طول کمان بالا حتي با چشم قابل مشاهده است.
وي خاطرنشان کرد: در شامگاه شنبه نه تنها در ايران بلکه در منطقه خاورميانه و تا بخش هاي زيادي از قاره آفريقا، هلال شوال قابل رويت نخواهد بود.

به گفته مدير انجمن نجوم آماتوري ايران، گروه ويژه رويت هلال اين انجمن شامگاه شنبه در ارتفاعات شمال استان تهران مستقر و بررسي امکان پذيري رويت اين هلال در شامگاه روز مذکور را با تجهيزات گسترده و کارشناسان مجرب در طرح سراسري رويت هلال کشور دنبال خواهند کرد.




منبع: irna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/70410/زمان عيد فطر بر اساس نجوم چه روزي است؟
بستن   چاپ