روش هاي درمان آفتاب سوختگي
سه شنبه 30 خرداد 1396 - 9:52:54 AM
چه خبر - مقابله با آفتاب سوختگي

گرچه استفاده از کرم هاي ضد آفتاب بهترين راه پيشگيري از آفتاب سوختگي است، با اين حال روزهاي گرم تابستان موقعيت‌هايي فراهم مي‌کنند که با وجود استفاد از کرم ضد‌آفتاب يا کلاه باز هم در معرض آن قرار مي گيريد و چه بسا دچار آفتاب‌ سوختگي شويد.

آفتاب سوختگي بسيار آزار دهنده است. اين وضعيتي است که علاوه بر اينکه باعث تغيير رنگ پوست مي‌شود خارش و سوزش نيز ايجاد مي‌کند. اگر دچار آفتاب سوختگي شده‌ايد اين نکته‌ها را رعايت کنيد:

کمپرس آب سرد استفاده کنيد

يکي از ساده‌ترين راه‌ها براي تسکين درد و سوزش ناشي از آفتاب سوختگي استفاده از کمپرس يخ است. کمي يخ را داخل کيسه پلاستيکي بريزيد و سپس آن را با پارچه‌اي بپوشانيد و روي پوست خود قرار دهيد، تا زماني که درد تسکين نيافته مي‌توانيد اين کار را ادامه بدهيد.

از پماد يا کرم‌هاي مناسب آفتاب سوختگي استفاده کنيد

آفتاب سوختگي ناشي از آسيب پوست در برابر اشعه‌هاي ماوراي بنفش خورشيد است. بيشتر آفتاب سوختگي‌ها باعث مي‌شوند که پوست قرمز شود طوري که وقتي به آن دست مي‌زنيد داغ و دردناک است؛در سوختگي نوع اول فقط لايه بيروني و سطحي پوست آسيب مي‌بيند. معمولاً اين آفتاب سوختگي چند ساعت بعد از قرار گرفتن در معرض آفتاب خود را نشان مي‌دهد و ممکن است بهبود آن از چند روز تا چند هفته طول بکشد. تماس 15 تا 30 دقيقه‌اي يک پوست حساس با آفتاب مي‌تواند ايجاد آفتاب سوختگي کند؛ براي کم کردن درد و احساس ناراحتي استفاده از ژل آلوئه ورا و کرم‌هاي مرطوب‌کننده مناسب است. پمادهاي ساده مخصوص سوختگي نيز بسيار تسکين دهنده اند.

صابون و دوش آب گرم ممنوع

صابون‌ها مي‌توانند وضعيت التهاب و سوختگي پوست را بدتر کنند. بنابراين تا زماني که آفتاب سوختگي درمان نشده از مصرف صابون براي شست‌ و‌شو در حمام اجتناب کنيد. آب گرم و داغ موقع استحمام نيز باعث بدتر شدن وضعيت سوختگي مي‌شوند. پوست آفتاب سوخته را با آب ولرم و کمي سرد بشوييد تا باعث التهاب بيشتر آن نشويد. آب سرد تسکين دهنده درد نيز است.

پوست را مرطوب نگه داريد

استفاده از کمپرس آب سرد يک درمان موقتي براي کاهش درد ناشي از سوختگي پوست است،اما اگر مي‌خواهيد مشکل را حل کنيد بايد با استفاده از کرم‌هاي مرطوب‌کننده و روغن‌هاي مناسب اين کار با رطوبت‌رساني آن را درمان کنيد. انواع روغن‌هاي رطوبت رسان مثل روغن کنجد و مرطوب کننده‌هاي ساده براي اين کار مناسب اند. با رطوبت‌رساني شما مانع خشکي شديد پوست و پوسته پوسته شدن آن مي‌شويد، شايد لازم باشد روزي چند بار با استفاده از روغن و کرم مرطوب‌کننده پوست را رطوبت‌رساني کنيد. روغن کنجد، در التيام سوختگي‌ها بسيار مؤثر است.

خوردني‌هاي مناسب

روش ديگر براي تسکين آفتاب سوختگي، استفاده از مواد غذايي ‌اي است که خاصيت ضد التهابي دارند؛ نوشيدن چاي سبز يا آب انار به تسکين پوست کمک مي‌کند. هر دو اين مواد خاصيت ضد التهابي و تسکين دهنده دارند و هر دو داراي آنتي اکسيدان‌هاي قوي هستند و مي‌توانند در تسکين آفتاب سوختگي ناشي از اشعه‌هاي UV مؤثر باشند.

از آسيب‌هاي نور خورشيد در امان بمانيد

اگر واقعاً نگران وضعيت پوست‌تان هستيد بايد چند نکته مهم را رعايت کنيد. مهم‌ترين نکته اين است که در معرض نور خورشيد قرار نگيريد. اين به معناي آن است که در ساعت‌هاي آفتابي روز يعني در ميانه روز کمتر در معرض آفتاب قرار بگيريد. در اين ساعت‌ها پياده روي نکنيد و فقط براي کارهاي ضروري محيط سربسته را ترک کنيد.

نکته دوم اين است که هميشه از کرم ضد آفتاب استفاده کنيد. محصولاتي که قدرت محافظت کنندگي آنها 15 يا بيشتر است، محافظت تقريباً کامل ايجاد مي‌کنند. کرم‌هايي که قدرت محافظتي کمتري دارند، محافظت نسبي ايجاد مي‌کنند و باعث تيره شدن خفيف پوست مي‌شوند. برخي از اين کرم‌ها در برابر آب و تعريق، مقاوم هستند ولي بايد پس از شنا يا مواجهه طولاني مدت دوباره از آنها استفاده کنيد. روغن معدني يا کره کاکائويي باعث محافظت پوست در برابر آفتاب نمي‌شوند. ضد آفتاب را هر 2 تا 3 ساعت تمديد کنيد.

همچنين بهتر است از لباس‌هايي به رنگ خنثي مثل خرمايي استفاده کنيد. از رنگ‌هاي روشن و سفيد بپرهيزيد ،زيرا آفتاب را روي صورت‌تان منعکس مي‌کنند.

عادت آفتاب گرفتن را ترک کنيد. اين کار فقط به پوست آسيب مي‌رساند؛ راه‌هاي بسيار زيادي براي زيباتر ديده شدن هست. يادتان باشد که سلامتي پوست‌تان مهم‌تر از هرچيزي است با اين‌حال اگر اصرار بر آفتاب گرفتن داريد، در روز اول فقط 5تا10 دقيقه اين کار را بکنيد و سپس هر روز 5 دقيقه به اين زمان اضافه کنيد.

چه وقت به پزشک مراجعه کنيم

آفتاب مي‌تواند سوختگي‌هاي شديدتري را نيز روي پوست شما ايجاد کند؛ يعني سوختگي نوع دوم که در آن لايه‌هاي عميق‌تر پوست و بعضي از عصب‌ها آسيب مي‌بينند. معمولاً اين نوع سوختگي دردناک‌تر است و مدت زمان بيشتري طول مي‌کشد تا پوست بهبود پيدا کند. از علائم سوختگي شديد قرمزي، تورم، باد کردن و تاول است. اگر روي پوست‌تان تاول به وجود آمده است تاول‌ها را نترکانيد ،زيرا تاول‌ها براي محافظت از لايه‌هاي زيرين پوست تشکيل مي‌شوند و ترکاندن آنها ممکن است باعث عفونت شود، اگر تاول خود به خود باز شد به آرامي پوست مرده را از روي آن برداريد و يک پماد آنتي بيوتيک در محل آن بزنيد و بعد يک گاز خشک روي تاول قرار دهيد، پانسمان خشک مي‌تواند از عفونت جلوگيري کند. در اين موارد که پوست تاول مي‌زند بهتر است به پزشک مراجعه کنيد.



منبع: salamatnews.com


http://www.CheKhabar.ir/News/69224/روش هاي درمان آفتاب سوختگي
بستن   چاپ