تفاوت هاي جالب در دستمزد دريافتي منشي و مديرعامل در ايران و جهان
سه شنبه 30 خرداد 1396 - 8:52:55 AM
چه خبر - مقايسه درآمد ايرانيان با مردم دنيا

يکي از دغدغه هاي کارمندان امروزي ميزان حقوقي است که مي گيرند. فرقي هم نمي کند که پول خوبي مي گيرند يا نه، زيرا معمولا درصد کمي از کارمندها حقوقشان را عادلانه مي دانند.

اين امر نه در ايران بلکه در دنيا نيز به همين شکل است. حتي مديرعاملاني با حقوق هاي ميليون دلاري هم چندان از حقوق شان راضي نبوده و تنها حدود 16 درصدشان از ميزان حقوق ماهانه خود ابراز رضايت کرده اند.

با اين وجود به تازگي گزارشي در مورد ميزان حقوق ايراني ها در حوزه هاي مختلف کاري منتشر شده و نشان مي دهد ميزان حقوق در ايران تقريبا براي بيشتر مشاغل و رده هاي شغلي يکسان بوده و حتي خيلي تفاوتي ميان حقوق يک کارشناس ارشد و يک کارشناس ساده نيست. ولي در خارج از ايران چه خبر است؟ واقعا شرکت هاي خارجي نيز براي بعضي مشاغل خاص پول بيشتري پرداخت مي کنند؟ ميزان حقوق کارمندان خارجي در مقايسه با همتايان ايراني شان چقدر است؟

براي جواب دادن به اين سوال ها به سراغ چند سايت معتبر سنجش حقوق در سرتاسر دنيا رفتيم تا وضعيت درآمدي ايرانيان را با مردم سرتاسر دنيا بسنجيم. البته يک نکته را به ذهن داشته باشيد که اولا سيستم درآمد کشورهاي خارجي با ايران متفاوت است و به علاوه ماليات هاي سنگيني نيز از افراد کسر مي شود.

1. حسابداري

حسابداري در دنيا يکي از مشاغل پردرآمد محسوب مي شود که به تازگي ميانگين حقوق آن نيز در سطح جهاني افزايش داشته است. حرفه حسابداري يکي از مشاغل حساس جامعه محسوب مي شود؛ درواقع به دليل محاسبات و جزيياتي که در اين شغل اهميت زيادي دارند، دقت و توجه بالاي حسابدار را مي طلبد. ميزان حقوق حسابدار در دنيا حدود 15 ميليون تومان در ماه است. البته به عنوان حسابدار پايه. در سطح مدير مالي، اين حقوق به حدود 30 ميليون تومان در ماه مي رسد.

در ايران نيز حقوق حسابداران پايه از حدود 1.5 ميليون در ماه شروع شده و ممکن است تا حدود سه ميليون و 500 هزار تومان هم برسد. در سطح مديريتي، حقوق مديران مالي از حدود سه ميليون تومان شروع شده و حتي به 12 ميليون تومان نيز مي رسد.

2. بانکداري

حرفه بانکداري در ايران هميشه يکي از شغل هاي محبوب و پولسازي محسوب مي شده که هر کسي آرزوي آن را دارد. در دنيا ولي داستان فرق مي کند. در حرفه بانکداري در دنيا حقوق افراد به نسبت ساير مشاغل از يک حد متوسطي برخوردار است و نمي توان تفاوت زيادي ميانش غل بانکداري با شغل هاي معمول ديد. به عنوان مثال درآمد يک کارمند بانک حدود 11 ميليون تومان در ماه است. اين حقوق براي مدير بانک به حدود 18 ميليون تومان در ماه مي رسد.

در ايران ميزان حقوق يک کارمند بانک معمولا از حدود دو ميليون تومان شروع شده و با توجه به تخصص و سابقه به حدود پنج ميليون تومان در ماه هم مي رسد. در سطح مديريتي حقوق مديران و معاونين بانک معمولا از حدود شش ميليون تومان شروع شده و به حدود 17 ميليون تومان نيز مي رسد.

3. روابط عمومي

روابط عمومي معمولا يکي از شغل هايي است که با توجه به اهميت بالاي آن در ايران کمتر جدي گرفته مي شود. در دنيا نيز هرچند حقوقش در سطح معقول و متوسطي قرار دارد ولي با توجه به اهميت صنعت ميزان آن تصاعدي بالا مي رود. معمولا ميزان حقوق يک کارمند متخصص روابط عمومي حدود 9 ميليون تومان است. در حالي که مدير روابط عمومي حقوقي حدود 15 تا 20 ميليون تومان مي گيرد. صنايع بزرگ حقوق يک مدير روابط عمومي به حدود 30 ميليون تومان نيز مي رسد.

در ايران حقوق يک کارمند اداري روابط عمومي بين يک ميليون و 200 تا دو ميليون و 600 هزار تومان متغير است. مديران روابط عمومي نيز اوضاع چندان بهتري نداشته و از حدود يک ميليون و 800 تا نهايت هفت ميليون تومان حقوق دريافت مي کنند.


4. فروش و خدمات پس از فروش

اگر فيلم هاي هاليوودي را دنبال کنيد احتمالا شاهد داستان هاي زيادي پيرامون کارمندان و بخش فروش شرکت ها بوده ايد. کساني که توانسته اند يک شبه بار خود را ببندند و به جرگه ميليونرها بپيوندند ولي در حقيقت وضعيت حقوق بخش فروش در دنيا چندان تعريفي ندارد. بيشتر فروشندگان براساس ميزان فروش حقوق مي گيرند و به خاطر همين ميانگين جهاني عدد چندان چشمگيري نيست. هر چند اگر کارمند ماهري باشيد مي توانيد در سطح بعضي سمت هاي مديريتي نيز درآمدداشته باشيد.

در آمد يک کارمند فروش در دنيا حدود هفت ميليون تومان است. در سطح مديريتي اين حقوق با توجه به گستره منطقه فعاليت و متغيرهاي ديگر ممکن است تا حدود 30 ميليون تومان نيز حقوق بگيرد.
در ايران حقوق يک کارمند فروش از حدود يک ميليون و 500 هزار تومان شروع شده و در نهايت به چهار ميليون تومان نيز مي رسد. اين وضعيت براي مديران فروش بهتر بوده و حقوقي حدود سه تا نهايت 12 ميليون تومان دريافت مي کنند.

5. منابع انساني

در چند سال اخير شغل منابع انساني با توجه به اهميت مهارت افراد و کمبود نيروي کار متخصص و حرفه اي اهميت زيادي پيدا کرده است. در دنيا ولي اين شغل يکي از مهم ترين بخش هاي هر شرکت را تشکيل داده و روساي شرکت هاي کوچک تا بزرگ پول زيادي به کارمندان آن پرداخت مي کنند. به صورت معمول حقوق يک کارمند بخش منابع انساني 15 ميليون تومان در ماه است. درحالي که رييس بخش منابع انساني حدود 32 ميليون تومان در ماه درآمد دارد.

در ايران نيز حقوق اين شغل طي سال هاي اخير بهتر شده و کارمندان آن از حدود يک ميليون و 500 تا حدود سه ميليون تومان حقوق دريافت مي کنند. همچنين ميزان حقوق مديران اين بخش با توجه به سابقه از حدود دو ميليون و 500 هزار شروع شده و ممکن است به حدود شش ميليون و 500 هزار تومان نيز برسد.

6. منشي گري

منشي گري يکي از شغل هايي است که وضعيت استخدام آن در خارج از ايران با داخل ايران متفاوت است. در خارج از ايران معمولا منشي ها تخصص خاصي در روابط عمومي و يا حوزه فعاليت شرکت دارند و به خاطر همين حقوق شان با توجه به حقوق منشي هاي داخل ايران متفاوت است. ميانگين حقوق منشي ها در کشورهاي غربي چيزي حدود 10 ميليون تومان است.

در ايران حقوق منشي ها از حدود يک ميليون و 200 هزار تومان شروع شده و ممکن است به حدود دو ميليون تومان نيز برسد. شغل هايي مثل مدير دفتر مديرعامل و يا مدير طراحي که تا حدودي به اين حوزه مربوط هستند نيز از حقوقي بين يک ميليون و 500 تا دو ميليون و 700 هزار تومان بهره مي برند.


7. برنامه نويس و فناوري اطلاعات

مشاغل مربوط به کامپيوتر يکي از رو به رشدترين مشاغل در زمينه ميزان حقوق دريافتي محسوب مي شوند. از متخصص انفورماتيک گرفته تا برنامه نويسي. برنامه نويسي در چند سال گذشته جزو ده شغل برتر از لحاظ ميزان حقوق دريافتي بوده است. متوسط درآمد يک برنامه نويس حدود 25 ميليون تومان است که با توجه به مهارت و تخصصش به حدود 40 ميليون تومان در ماه هم مي رسد.

حقوق برنامه نويسان در ايران نيز اوضاع خوبي داشته و از حدود دو تا پنج ميليون تومان براي افراد تازه کار و سه ميليون و 700 تا 10 ميليون تومان براي افراد حرفه اي و مديران پروژه متغير است. کارشناس نرم افزار و يا همان مسئول انفورماتيک نيز در خارج از کشور حقوقي مشابه برنامه نويس دارد با اين تفاوت که معمولا سقف درآمدي آنها پايين تر بوده و حدود 30 ميليون تومان است.

در ايران کارشناسان IT معمولا حقوقي حدود يک ميليون و 700 تا چهار ميليون تومان دريافت مي کنند و در سطح مديريتي حقوق شان بازه اي بين سه ميليون و 500 تا 11 ميليون تومان را شامل مي شود.

8. تدريس

در کشورهاي پيشرفته معمولا به معلمان در همه مقاطع تحصيلي اهميت زيادي داده و حقوق بالايي براي آنها در نظر مي گيرند. به خصوص در دوره ابتدايي تا دبيرستان که کليت اطلاعات و جهت گيري فرد در آينده را مشخص مي کند. در بيشتر رده هاي تحصيلي دوران قبل از دانشگاه حقوق معلمان چندان تفاوتي با يکديگر ندارد و دود 14 ميليون تومان در ماه است.

در ايران ولي برعکس است. زير نه تنها حقوق معلمان در سطح کاري که انجام مي دهند نيست بلکه با توجه به مقاطع تحصيلي، تفاوت حقوق نسبتا محسوسي را شاهد هستيم. حقوق معلمان در ايران از حدود يک ميليون و 400 شروع شده و تا دو ميليون و 800 هزار تومان هم مي رسد. در سطح معاونت هاي آموزشي نيز اوضاع تقريبا همانگونه است و حقوق در بازه بين يک ميليون و 500 تا چهار ميليون و 300 هزار تومان متغير است.


9. وکالت

وکالت چه در ايران و چه در خارج از کشور هميشه بازار داغي داشته و اگر بتوانيد اعتباري براي خود دست و پا کنيد و به قول معروف قلق کار دستتان بيايد نان تان در روغن است. در خارج کشور اگر بدانيد مراحل سخت و آزمون هاي وکالت را بگذرانيد در همان سال اول کاري احتمالا حقوقي حدود 25 ميليون تومان خواهيدداشت. اگر بتوانيد به شرکت هاي بزرگ حقوق بپيونديد و اعتبار کسب کنيد اين حقوق تا 50 ميليون تومان نيز م رسد.

در ايران معمولا وکلا با توجه به پرونده هاي خود به حقوق هاي ده ها ميليوني مي رسند ولي اگر کارمند جايي مثل دفترخانه يا شرکت حقوقي باشند معمولا از حقوقي حدود يک ميليون 800 تا پنج ميليون تومان بهره مي برند.

10. مديرعامل و اعضاي هيات مديره

مديرعاملان و اعضاي هيات مديره با توجه به اندازه شرکت معمولا از ميزان حقوق بسيار خوبي نسبت به مديران بخش هاي ديگر برخوردارند. ولي در اين بخش مثل ساير شغل هايي که ذکر کرديم تفاوت حقوق به چند ميليون تومان مي رسد بلکه چندصد ميليون تومان است!

حقوق مديرعامل در خارج از ايران از عددهاي سرسام آوري حکايت دارد. طبق تحقيقات انجام شده مديرعامل هاي شرکت هاي بزرگ حداقل سالانه يک ميليون دلار حقوق مي گيرند. يعني حدود 300 ميليون تومان به صورت ماهانه.

در شرکت هاي کوچک تر ميزان حقوق به حدود 125 ميليون تومان مي رسد. در ايران ولي از اين اعداد خبري نيست و ميزان حقوق مديران در سطح مدير اجرايي بين سه تا 10 ميليون و در سطح مديرعاملي بين پنج ميليون و 600 تا 17 ميليون تومان است.




منبع: روزنامه هفت صبح


http://www.CheKhabar.ir/News/69201/تفاوت هاي جالب در دستمزد دريافتي منشي و مديرعامل در ايران و جهان
بستن   چاپ