رابطه افسردگي با فشار خون
دوشنبه 29 خرداد 1396 - 9:53:53 AM
چه خبر - فشارخون پايين مي تواند باعث افسردگي شود

نتايج تحقيق اخير نشان مي‌دهد که برخي موارد ابتلا به افسردگي ممکن است به خاطر کاهش جريان خون ناشي از فشار خون پايين ( يا هيپوتانسيون) باشد و احتمال ابتلا به افسردگي در بين افراد با فشار خون پايين 30 درصد بيشتر از افرادي است که داراي فشار خون طبيعي يا حتي بالا هستند.

بر اساس گزارش medicalxpress، محققان دانشگاه ترينيتي دوبلين مدعي شدند که احتمال درمان بيماران مبتلا به افسردگي که همزمان دچار هيپوتانسيون هستند، از طريق افزايش فشار خون آنها مسير خواهد شد.

اعتقاد بر اين است که با افزايش سطح مواد شيميايي در مغز همچون سرتونين که عامل «احساس خوب» تلقي مي شوند، مي‌توان خلق و خو را بهبود بخشيد.

اما يافته جديد محققان مبني بر اين که فشار خون پايين مي تواند با ابتلا به افسردگي ارتباط داشته باشد به اين معني است که احتمال دارد در آينده براي درمان مواردي از افسردگي نيازي به تجويز داروي SSRIs نباشد و در عوض از داروها و يا تدابير ديگر براي رفع فشار خون پايين در مبتلايان به افسردگي استفاده کرد.

در تحقيقات مشابه، محققان ايرلندي در ابتداي مطالعه فشار خون بيش از 4500 مرد و زن بالاي 50 سال را به مدت 2 سال بررسي کردند و براي بررسي سلامت رواني شرکت کنندگان نيز از يک سيستم نمره دهي افسردگي استفاده کردند.

افرادي که مبتلا به علائم افسردگي بودند يا داروهاي ضد افسردگي مصرف مي‌کردند، در اين مطالعه شرکت داده نشدند.

بقيه شرکت کنندگان در طي دو سال بررسي شدند و نتايج اين مطالعه که در مجله Age and Ageing منتشر شد، نشان داد حدود 200 نفر به افسردگي مبتلا شده بودند.

نتيجه تحقيقات اين بود که افراد مبتلا به فشار خون سيستوليک که همواره فشار خون پايين تر از 130 ميليمتر جيوه داشتند، 30 درصد بيشتر از ديگران در معرض خطر ابتلا به اختلالات رواني قرار داشتند و بر اين اساس، فشار خون پايين مي تواند يک عامل خطر قابل اصلاح براي افسردگي باشد.

يافته‌هاي اين تحقيق، مويد يک مطالعه بزرگ قبلي در نروژ است که در تمام محدوده هاي سني نتايج مشابهي را نشان داد.

در اين رابطه، محققان موسسه علوم و تکنولوژي نروژ نيز وضعيت 60 هزار مرد و زن 20 تا 89 سال را در سال 2007 پيگيري کردند، فشار خونشان را اندازه گرفتند و وضعيت سلامت رواني آنها را پس از چند سال پيگيري کردند.

نتايج اين مطالعات نشان داد افراد مبتلا به فشار خون پايين در قياس با افراد داراي فشار خون طبيعي 31 درصد بيشتر در معرض خطر اضطراب هستند و احتمال ابتلا به افسردگي 22 درصد در آنها بيشتر است.

به گفته اين محققان:" احتمال دارد پايين بودن فشار خون، توازن هورمون‌هاي مورد نياز براي جلوگيري از اضطراب و يا افسردگي را به هم بزند."

در اين رابطه، انجمن قلب آمريکا در حال حاضر افسردگي را بعنوان يکي از نشانه هاي فشار خون پايين مد نظر قرار داده است.



منبع: tasnimnews.com


http://www.CheKhabar.ir/News/69127/رابطه افسردگي با فشار خون
بستن   چاپ