ويتامين D و تاثير آن بر روحيه و سرحالي شما
پنجشنبه 25 خرداد 1396 - 10:56:49 AM
چه خبر - ويتامين D و خلق و خوي شما

ويتامين D در سلامت اندام‌هاي بدن مانند استخوان‌ها، ماهيچه‌ها، دندان‌ها و حتي سيستم ايمني بدن نقش بسيار زيادي دارد، اما ويتامين D به سختي از منابع غذايي معمولي جذب شده و براي تامين ميزان مورد نياز بدن، بايد از فرآورده‌هايي مانند شير يا غلات غني شده با اين ويتامين استفاده کرد. اگر بدن اين ويتامين را به مقدار کافي دريافت نکند، عوارض زيادي به دنبال دارد که يکي از آن‌ها تاثير کمبود اين ويتامين در خلق و خوي افراد است.

دکتر اسکات شرايبر پزشک و متخصص در زمينه توانبخشي و مراقبت تغذيه‌اي درباره اهميت ويتامين D در سلامت بدن گفت: اين ويتامين خواص و تاثيرات زيادي دارد که بسياري از آن اطلاع ندارند.

بيشتر افراد از تاثير ويتامين D در استخوان سازي باخبرند، اما پژوهش‌ها نشان داده است که همه سلول هاي بدن داراي گيرنده‌هاي ويتامين D بوده و تاثير زيادي در سلامت بدن دارد.

به گفته دکتر شرايبر، در بسياري جوامع بيش از 80 درصد جمعيت از کمبود ويتامين D و اثرات منفي آن بر سلامتي افراد رنج مي‌برند.

دکتر ليزا اش درمورد کمبود ويتامين دي و نشانه‌هاي آن در افراد گفت: به طور معمول بسياري از افراد هيچ نشانه يا علامتي مبني بر کمبود اين ويتامين در بدن خود ندارند، اما فقط با يک آزمايش خون ساده مي توان از پايين بودن سطح ويتامين D در بدن باخبر شد.

وي افزود: با مراجعه به پزشک و بيان برخي علائم پزشکي مي‌توان تا حد زيادي از کم بودن ميزان ويتامين دي در بدن آگاه شد، اما براي تجويز دارو به ميزان مناسب نياز به آزمايش خون است.

کمبود اين ويتامين در بدن شما را افسرده مي‌کند

دکتر شرايبر در مورد تاثير ويتامين دى در رفتار افراد گفت: ويتامين D در فعاليت ژن هايي که انتقال دهنده پيام هاى عصبي نقش داشته و به طور مستقيم در تکامل و عملکرد مغز تاثيرگذار است و به همين دليل در تحقيقات نشان داده شده که کمبود ويتامين D با افسردگي و به ويژه اختلال رفتارى مربوط به تغييرات آب و هوايى فصول مرتبط است. به عنوان مثال، احساس افسردگى در فصل زمستان در افراد، مربوط به کاهش نور خورشيد و در نتيجه آن ميزان ويتامين دى در بدن است.

دکتر شرايبر گفت: مطالعات بسياري نشان مي‌دهد که کاهش سطح ويتامين D در بدن خطر بروز افسردگي را افزايش مي‌دهد و از طرفي در تحقيقات ثابت شده، علائم افسردگي با مصرف مکمل‌هاي ويتامين D در افراد تا حد زيادي کاهش پيدا کرده است.

خستگي را با مکمل ويتامين D از پاي در آوريد

جيلان بارکيومب متخصص تغذيه، با اشاره به يکي از علائم کمبود ويتامين دي گفت: يکي از علائمي که اغلب افراد آن را ناديده مي‌گيرند خستگي است که مي‌تواند مربوط به کمبود ويتامين D در بدن باشد، زيرا پايين بودن سطح ويتامين D مي‌تواند بر روي ميزان انرژي تاثير منفي گذاشته و فرد در بيشتر ساعات روز با وجود فعاليت کم، احساس خستگي مي کند.

در يک مطالعه ديگر نيز به تازگي نشان داده شده که استفاده از مکمل ويتامين D به طور قابل توجهي در کاهش خستگي افراد تاثيرگذار است در اين مطالعه به يک گروه دارونما و به گروه ديگر مکمل ويتامين دي داده شد که در نتايج تحقيقات محققان مشاهده کردند با مصرف مکمل ويتامين دي افراد کمتر احساس خستگي مي‌کردند و انرژي بيشتري براي فعاليت‌هاي روزانه خود داشتند.

اين بيماري گوارشي را با ويتامين دي درمان کنيد

سندرم روده تحريک پذير (IBS) يک اختلال گوارشي است که بين 25 تا 45 ميليون نفر در ايالات متحده آمريکا تحت تاثير آن قرار دارند که 67 درصد آن‌ها را زنان تشکيل مي‌دادند، اسهال، يبوست و درد شکم به طور ناگهاني از علائم اين اختلال گوارشي است که به کمبود ويتامين دي و استرس و اضطراب مرتبط است.

در مطالعات نشان داده شده است که مصرف مکمل ويتامين D مي‌تواند علائم سندرم روده تحريک پذير را بهبود بخشيده و به روند درمان و کاهش علائم اين اختلال گوارشي کمک شاياني کند.

گفتني است، علاوه بر موارد فوق کمبود ويتامين دي با درد ماهيچه‌ها و عضلات، ريزش مو، تعريق بيش از حد و سردرد نيز مرتبط است به همين دليل بسياري از متخصصان مصرف روزانه يا هفتگي يک قرص مکمل ويتامين دي را بسته به دوز آن، توصيه مي‌کنند.



منبع: yjc.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/68862/ويتامين D و تاثير آن بر روحيه و سرحالي شما
بستن   چاپ