چگونگي پردازش و تشخيص چهره‌ها توسط مغز
يکشنبه 21 خرداد 1396 - 7:55:28 PM
چه خبر - تشخيص چهره‌ها توسط مغز

دانشمندان براي رسيدن به نحوه پردازش چهره ها توسط مغز، تصاويري را به ميمون‌ها نشان دادند و به صورت همزمان پاسخ‌هاي خاص سلول‌هاي عصبي به چهره‌ها را ثبت کرده و دريافتند که کداميک از آنها فعال شده و کداميک فعال نشده است.

چيزي که آنها در اين پژوهش دريافتند اين بود که يک سلول به تنهايي مخصوص شناسايي يک صورت نيست، بلکه هر کدام از اين سلول‌ها مسئول کدگذاري يک ويژگي از صورت فرد هستند.

به اين معني که يک نورون تکي ممکن است تنها به فاصله معين بين چشم هاي يک فرد و يا يک گودي در سمت چپ دهان وي پاسخ دهد.

بنابراين، در حالي که ده‌ها هزار سلول عصبي براي تشخيص ويژگي‌هاي صورت وجود دارد، افراد براي شناسايي چهره‌ها تنها به حدود 200 عدد از آنها نياز دارند.

سيگنال‌هاي همان تعداد اندک از سلول‌ها براي کدگذاري اطلاعات و تشخيص چهره‌ها از يکديگر کافي است.

هنگامي که محققان دريافتند که هر سلول به چه مشخصه‌اي از صورت پاسخ مي‌دهد، به ميمون يک چهره جديد را نشان داده و فعاليت سلولي در پاسخ به آن چهره را ثبت کردند و در نهايت بر اساس آنچه نورون‌ها انجام دادند، موفق به بازسازي آن چهره شدند.

نکته قابل توجه اين است که آنها توانستند اين بازسازي را با دقت قابل توجهي انجام دهند.

آنها همچنين موفق شدند تا با اين روش چهره‌هاي کاملا متفاوتي را از يکديگر ايجاد کنند در حاليکه آن چهره‌ها داراي يک ويژگي خاص و مشترک بودند.

به گفته محققان اين پژوهش، در حالي که اين يافته‌ها هنوز هم نياز به انجام آزمايشات مکرر دارد، مي‌توان از آن در فناوري تشخيص چهره و هوش مصنوعي بهره برد.

يکي از محققان اين پژوهش اظهار کرد: از اين روش همچنين مي‌توان براي بازسازي چهره يک جنايتکار با تجزيه و تحليل فعاليت مغز شاهد عيني استفاده کرد.

اين پژوهش در مجله Cell منتشر شده است.



منبع: isna.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/68564/چگونگي پردازش و تشخيص چهره‌ها توسط مغز
بستن   چاپ