فرق روغن سرخ کردني با روغن پخت و پز چيست؟
يکشنبه 21 خرداد 1396 - 10:00:11 AM
چه خبر - تفاوت روغن سرخ کردني و روغن پخت و پز را جدي بگيريد

نسترن محمدي با بيان اينکه روغن خام حاصل از دانه ها و ميوه هاي روغني يا منابع حيواني، حاوي ناخالصي هايي است که در طعم، رنگ، بو، شفافيت، پايداري، ارزش تغذيه اي و بطور کلي در کيفيت روغن موثرند، اظهارداشت: اين ناخالصي ها با عمليات تصفيه از روغن خارج مي شوند و سعي بر اين است که تا حد امکان مواد با ارزش حفظ و از بروز تغييرات شيميايي در تري گليسريدها جلوگيري شود.

وي با بيان اين توضيح که فرآوري روغن شامل مراحل صمغ گيري، تصفيه قليايي و يا فيزيکي، بي رنگ کردن و بوگيري است، افزود: معمولا پس از افزودن آنتي اکسيدان روغن ها بسته بندي مي شود، ضمن آنکه در صورت نياز به توليد روغن هيدروژنه يا جامد، روغن تحت عمليات هيدروژنه کردن قرار مي گيرد.

محمدي با بيان تقسيم بندي انواع روغن خوراکي، گفت: مصرف روغن مايع جهت استفاده در سالاد و پخت و پز و غذاهايي است که معمولا نياز به سرخ کردن در حرارت زياد ندارند در حالي که روغن سرخ کردني به علت پايداري زياد در برابر حرارت، در غذاهايي که نياز به سرخ کردن طولاني و عميق دارند، مورد استفاده قرار مي گيرد.

وي با بيان اين توضيح که در صورت عدم دسترسي به روغن مايع جهت پخت و پز مي توان از روغن جامد کم ترانس استفاده کرد، افزود: در زمان خريد بايد به برچسب روغن توجه کرد، اگر ميزان ايزومر ترانس آن از مقدار خاصي تجاوز نکرد قابليت استفاده به عنوان روغن مناسب پخت و پز و غير قابل مصرف براي سرخ کردن را دارا خواهد بود.

محمدي با توصيه اکيد به استفاده از روغن مخصوص سرخ کردني در سرخ کردن مواد غذايي، ادامه داد: روغن گياهي مايع را به شرط بکارگيري در پخت و پز و سالاد، مي توان بطور کامل جانشين روغن جامد کرد، توجه به اين نکته ضروري است که روغن هاي مايع پخت و پز، به رغم تفاوت هايي که دارند، نمي توانند درجه حرارت بالا را تحمل کنند، بنابراين مي سوزند و سوختن آنها در مرحله سرخ کردن مي تواند آن را به مواد سرطان زا تبديل کند.

رئيس اداره نظارت بر مواد غذايي و آشاميدني با منشأ گياهي سازمان غذا و دارو، آسان ترين راه بهرمندي صحيح از روغن هاي خوراکي را کنترل اطلاعات روي برچسب روغن ها دانست و از مردم خواست در کنترل اين فرآورده ها حتما به تاريخ توليد و انقضاء، شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت، نشان سازمان غذا و دارو، نام و آدرس کارخانه توليد کننده، شرايط نگهداري، ميزان اسيدهاي چرب اشباع و غير اشباع و اسيد چرب ترانس دقت کنند.

محمدي در مورد روغن غني شده، توجه به نوع و مقادير ويتامين درج شده روي برچسب و در مورد روغن هاي وارداتي، دارا بودن برچسب فارسي با درج تاريخ توليد و انقضاء ، سري ساخت ، شماره مجوز بهداشتي واردات، نام تجاري و نام شرکت و کشور سازنده را توصيه کرد.



منبع: behdashtnews.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/68511/فرق روغن سرخ کردني با روغن پخت و پز چيست؟
بستن   چاپ