پيرگوشي و عوامل عجيبي که علاوه بر سن افراد در آن موثرند
جمعه 19 خرداد 1396 - 11:57:05 AM
چه خبر - اتفاقات عجيبي که با پيرگوشي ارتباط دارند

دکتر عبدالحميد حسين نيا ـ جراح و متخصص گوش و حلق و بيني در باره پيرگوشي گفت: سيستم دهليزي نيز مانند سيستم حلزوني در سالخوردگان دستخوش تغيير مي‌شود به طوري که افراد پير به درجاتي، از سرگيجه شکايت دارند که به آن «پيردهليزي» مي‌گويند.

اين جراح و متخصص گوش و حلق و بيني در ادامه بيان کرد : اينکه تغييراتي را در سالخوردگان دقيقاً منتسب به بالا رفتن سن نمود، دشوار است زيرا ساير عوامل از جمله تروماتيک (آسيب‌ها‌ي کوچک و جزئي صوتي طي ساليان عمر يک سالخورده کلانشهر نشين) و تغييرات سوخت و ساز نيزدر سنين بالا تظاهر مي‌کند که در سيستم شنوايي يا دهليزي تاثير گذار مي‌باشند، به همين دليل اين عوامل به عنوان عوامل حاشيه‌اي در نظر گرفته مي‌شوند نه عوامل سني.

دکترحسين نيا خاطرنشان کرد: در بررسي ميکروسکوپ الکتروني سيستم دهليزي مشاهده شده است که سنگ‌ها‌ي دهليزي (otoconia) ميله‌ها‌ي استوانه‌اي از جنس کلسيم مي‌باشند، با يک يا سه شيار در انتهاي هر قطب که با اندازه‌ها‌ي متفاوت بر روي ماکولا قرار مي‌گيرند و در افراد جوان روي محور طولي ميله‌ها‌ شيارهاي سطحي وجود دارد، اما در دهه ششم زندگي اين شيارها در سطح اتوکونيا عميق شده و گاهي به صورت حفره در مي‌آيند و حفره‌ها‌ نيزبه هم ملحق مي‌شوند.

اين جراح و متخصص گوش و حلق و بيني در پاسخ به اين سوال که آيا رژيم غذايي در پير گوشي تاثير گذار است، بيان کرد : در مطالعه فرضيه غشايي که به نام فرضيه ساعت ميتوکندري خوانده مي‌شود و مبناي پيرگوشي را تشکيل مي‌دهد پيشنهاد شده که درمان با آنتي‌اکسيدان‌ها‌ همراه با محدوديت رژيمي قادر است کم شنوايي را تقليل بخشد.

وي عنوان کرد : بسياري از مطالعات نشان داده است که کاهش جريان خون در بافت‌ها‌ي اختصاصي از جمله حلزون وجود دارد و کاهش تراوش مايع، به تشکيل راديکال‌ها‌ي اکسيژن آزاد مي‌انجامد، اين اکسيژن‌ها‌ي آزاد شديداً سمي بوده و بر بافت‌ها‌ از جمله ساختمان گوش داخلي تاثير نامطلوب بر جا گذارده و علاوه بر آن مي‌تواند DNA ميتوکندري (miDNA) را صدمه بزند که نتيجه آن حذف DNA ميتوکندري اختصاصي براي انسان مي‌باشد.

اين جراح و متخصص گوش و حلق و بيني با بيان اينکه " اطلاعات پيشين نشان داده است که حذف DNA ميتوکندري شماره 4834 نه تنها با سالخوردگي بلکه با پيرگوشي نيز مرتبط است" ادامه داد : مطالعات جديد حکايت از اين دارد که درمان با ترکيباتي که متابوليت‌ها‌ي آزاد اکسيژن را مي‌زدايند، کم شنوايي وابسته به سن را تقليل مي‌دهند.

وي در پايان عنوان کرد: در يک مطالعه، يک صدوسي موش که به طور تصادفي، در يکي از شش گروه با شاهد مناسب قرار گرفتند، گروه يک- محدوديت از راه‌ها‌ي کالري 30 درصد، گروه دو- رژيم اضافي ويتامين E، گروه سوم- رژيم اضافي ويتامين C، گروه چهار- درمان ملاتونين، گروه پنج- درمان شبه دارويي (Lazaroid) و گروه شش- درمان با دارونما يا پلاسبو و تمام موشها تحت آزمون‌ها‌ي دقيق هر سه ماه قرار گرفتند که اين آزمون‌ها‌ شامل تعيين حساسيت شنوايي با کاربرد پاسخ فراخوانده مغز (ABR) و نيز آناليز حذف DNA ميتوکندري با به کار بردن روش‌ها‌ي بيولوژيک بود.

نتايج نشان داد که در گروه محدوديت غذاهاي پرکالري30 درصد، حداکثر حساسيت شنوايي باقي مانده و حداقل حذف DNA ميتوکندري و کمترين ميزان از دست رفتن سلول‌ها‌ي مويي خارجي وجود داشت. در گروه رژيم آنتي اکسيدان حساسيت شنوايي بهبود يافته و حذف DNA ميتوکندري در مقايسه با گروه دارونما وشبه دارويي کمتر بود. اين مطالعه نشان مي‌دهد که DNA ميتوکندري شماره 4834 با مشخص ترين حالات کم شنوايي همراه بوده است و محدود کردن مواد غذايي که ريشه‌ها‌ي آزاد اکسيژن به وجود مي‌آورند موجب کاهش ميزان کم شنوايي به موازات افزايش سن مي‌گردد.



منبع: salamatnews.com


http://www.CheKhabar.ir/News/68358/پيرگوشي و عوامل عجيبي که علاوه بر سن افراد در آن موثرند
بستن   چاپ