در حملات تروريستي به تهران باز هم تلگرام، جور صدا و سيما را کشيد!
پنجشنبه 18 خرداد 1396 - 9:59:18 AM
چه خبر - مردم از کانال هاي تلگرام اخبار را لحظه به لحظه دنبال کردند اما ...

ياسمن صادق شيرازي نوشت: مردم پس از چند دقيقه از تيراندازي‌هاي مجلس و حادثه تروريستي در حرم امام مطلع شدند. آنها با گشت و گذار چند دقيقه‌اي در شبکه‌هاي اجتماعي و کانال‌هاي تلگرامي اخبار حادثه را به صورت لحظه به لحظه دريافت کردند و براي ارسال خبر به اقوام نزديک خود دست به کار شدند.

ترس، وحشت و اضطراب دوساعت پس از حادثه وقتي در خيابان با آنها گفت‌و‌گو مي کردم در نگاه آنهايي که خبر را شنيده‌اند، موج مي‌زد. آنها در گفت‌و‌گو با خبرنگار «ايران» مدام مي‌پرسند آيا واقعاً نيروهاي «داعش» به ايران آمده‌اند؟ دغدغه اغلب مردم نگراني از رسيدن پاي داعش به پايتخت است. خانم «اميني» درحالي که هنوز از اين اتفاق بهت زده است، مي‌گويد: «مسئولان بايد با عاملان حادثه برخورد جدي کنند.

عابران چندين خيابان پر تردد مناطق شهر تأکيد مي‌کنند، اخبار حوادث تروريستي روزِ چهارشنبه را از راه شبکه‌هاي مجازي و دوستان خود دريافت کردند. شواهد هم نشان مي‌دهد بروز اين حادثه نقش «شبکه‌هاي اجتماعي» در اطلاع‌ رساني را بار ديگر به رخ رسانه‌هاي رسمي کشيده است.

آقاي «سالاري» مي‌گويد اخبار حملات را از کانال‌هاي تلگرامي دريافت مي‌کند و علاقه‌اي به تماشاي تلويزيون ندارد: «براي مشاهده يک خبر در رسانه ملي بايد ساعت‌ها زمان گذاشت اما درکانال‌هاي تلگرامي به صورت لحظه‌اي مي‌توان از اخبار مطلع شد. از مسئولان مي‌خواهم عاملان اين حادثه را شناسايي کنند و از بروز اين اتفاقات در کشور جلوگيري کنند.»

آقاي «حسيني» مدرس دانشگاه مي‌گويد از حملات تروريستي اطلاعي ندارد و حتي سر جلسه امتحان امروز هم هيچ خبري به دستش نرسيده است: «در بين راه که حرکت مي‌کردم تنها چند جمله نامفهوم از زبان مردم شنيدم که آن را جدي نگرفتم. اخبار تلويزيون را نيز دنبال نمي‌کنم. »

تعداد زيادي از مردم براي اطلاع از جزئيات حادثه به گوشي‌هاي همراه شان خيره شده‌اند. آنها لحظه‌اي تلفن هايشان را رها نمي‌کنند تا با عمق فاجعه همراه شوند. البته خيلي‌ها نه براي آگاهي بلکه به خاطر ترسي که از حملات داعش دارند اخبار را دنبال مي‌کنند. آقاي «فراهاني» در حالي که سرگرم خواندن اخبار مختلف و گشتزني در کانال‌هاي تلگرامي است، مي‌پرسد آيا دست داشتن داعش در اين حملات صحت دارد؟ او نيز از شبکه‌هاي مجازي اخبار حادثه را دريافت کرده ولي هنوز نمي‌داند خبرِ شهادت 12 نفر در اين حادثه صحت دارد.

يکي ديگر از راننده‌هاي تاکسي که مشغول سوار کردن مسافر‌هاي هر روزه‌اش است هم مي‌گويد به هيچ کس اعتماد ندارد و تلويزيون تماشا نمي‌کند: «من در شرايط کنوني که اخبار نادرست در همه جا پر شده است به هيچ منبعي حتي صدا و سيما اعتماد ندارم.»

يکي از مغازه دارهاي خيابان بهشتي که اخبار تروريستي را از شبکه‌هاي مجازي دريافت کرده مي‌گويد مدت زيادي است که تلويزيون تماشا نکرده: «صدا و سيما خيلي از اخبار را در قالب مصلحت عمومي منتشر نمي کند يا اينکه بسياري از اخبار را به صورت ناقص منتشر مي‌کند.

به هر صورت اين کار‌ها اعتماد تعداد زيادي از مردم را خدشه دار کرده است. البته ديگر مثل گذشته نيست که مردم تنها پاي اخبار تلويزيون باشند. در اين شرايط مردم از همه منابع اخبار را دنبال مي‌کنند تا به موثق‌ترين خبرها برسند.»

يکي از کارگران يک سوپرمارکت هم از اين حادثه اظهار بي‌اطلاعي مي‌کند. او مي‌گويد سرش به کسب و کار مغازه گرم است و به حوادث سياسي علاقه‌اي ندارد: «حوصله تماشاي تلويزيون و بحث‌هاي سياسي را ندارم. اصلاً سر رشته‌اي ندارم که بخواهم اين اخبار را دنبال کنم ولي با خانواده‌هايي که عزيزان شان را در اين حادثه از دست داده‌اند ابراز همدردي مي‌کنم.»

در اين ميان تعدادي از مردم معتقدند رسانه ملي هنوز در اطلاع‌ رساني اخبار کشور سرآمد است. البته خيلي‌ها هم مي‌گويند نقشِ شبکه‌هاي مجازي و رسانه هاي خارجي پر رنگ‌تر است.خانم «نعمتي» که براي بردن پسرش از مهد کودک از خانه بيرون آمده، مي‌گويد از شنيدن اين اتفاقات شگفت زده شده است: «امنيت نظام ما بسيار بالاست و به وجود آمدن اين اتفاقات بحث برانگيز است. من حملات را از صدا و سيما مطلع شدم و اعتقاد دارم اين رسانه به عنوان رسانه ملي بسيار قابل اعتماد است. از مسئولان تقاضا مي‌کنم عاملان حادثه را متوقف کنند و به نگراني‌هاي مردم پاسخ شفاف دهند.»




منبع:روزنامه ايران

http://www.CheKhabar.ir/News/68285/در حملات تروريستي به تهران باز هم تلگرام، جور صدا و سيما را کشيد!
بستن   چاپ