رابطه گراني گوشت با تب کريمه کنگو چيست؟
سه شنبه 16 خرداد 1396 - 2:58:42 PM
چه خبر - شيوع تب کريمه کنگو و گراني گوشت؛ شايعه تا واقعيت

پريسا فلاح عضو کار گروه تخصصي صنايع غذايي انجمن مديريت کيفيت ايران گفت: تب کريمه هر چقدر هم تب دار تر شود گوشت کشتارگاهي با همان قيمت مصوب رسمي و دولتي توزيع مي‌شود و در اين ميان قطعا مسئولين اجازه اي براي سوء استفاده سود جويان نمي‌دهند.

وي با بيان اينکه موضوع شيوع تب کريمه کنگو کذب نيست، گفت: اين تب هميشه در فصول بهار و تابستان نه تنها در ايران بلکه در ساير کشورها شايع مي‌شود و ارتباطي با کاهش ميزان گوشت در کشور ندارد.

فلاح ادامه داد: ناقل تب کريمه کنگو جزو حشرات انگلي بومي ايران است که در مناطق گرم و مرطوب بيشتر جولان مي دهد.


وي افزود: متاسفانه اينبار به علت بي احتياطي بسياري از دامداران سنتي و حتي خود مردم اين بيماري بين افراد شايع شد که البته نظارت ها خبر از کنترل وضعيت بيماران از سوي وزارت بهداشت مي دهد.

عضو کارگروه تخصصي صنايع غذايي انجمن مديريت کيفيت ايران، ادامه داد: اطلاع رساني به مردم براي افزايش سطح آگاهي آنها در حوزه بيماري‌هاي مشترک انسان و دام بايد انجام بگيرد اما اينکه مساله شيوع تب مالت براي ايجاد نوسانات جدي در بازار گوشت مطرح شده کاملا کذب است مگر اينکه اين نوسان در بخش گوشت هاي فاقد مهر سازمان دامپزشکي و غير کشتارگاهي ايجاد شود.

فلاح با تاکيد بر اينکه شيوع تب کريمه همانند تب مالت اتفاق تازه اي نيست، افزود: بي توجهي و يا کم اطلاعي مردم منجر به افزايش شيوع اين دو تب شد که آن هم متاسفانه به علت رخنه کنه ناقل بيماري در دامداري هاي فاقد مجوز روستايي يا سنتي است.

وي اظهار داشت: اگر مردم به جاي خريد گوشت هاي دامداري هاي بي مجوز و روستايي، از گوشت کشتارگاهي که داراي مهر سازمان دامپزشکي است استفاده مي کردند تب کريمه هم اينگونه تب دار تر نمي شد زيرا گوشت هاي کشتارگاهي به شدت تحت بازرسي کارشناسان بهداشت و سازمان دامپزشکي قرار دارند که در صورت وجود هرگونه مورد مشکوک به بيماري بلافاصله از گردونه فروش خارج و معدوم مي‌شوند.



منبع: yjc.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/68137/رابطه گراني گوشت با تب کريمه کنگو چيست؟
بستن   چاپ