چرا عرق سوز مي شويم؟ و چگونه با عرق سوز شدن مقابله کنيم؟
سه شنبه 16 خرداد 1396 - 10:55:49 AM
چه خبر - دلايل عرق سوز شدن

ميلياريا (عرق سوز) اصطلاح پزشکي براي بيماري پوستي ناشي از گرما است که به شکل گيري برجستگي هاي کوچک صورتي تا شفاف روي بخشي از بدن، مانند صورت يا گردن منجر مي شود. عرق سوز زماني رخ مي دهد که قطره هاي ريز عرق به واسطه مسدود شدن منافذ در پوست گرفتار مي شوند.

به گزارش "مديسين هلث"، اين قطرات عرق به دام افتاده ممکن است موجب التهاب و خارش در اطراف منافذ عرق شوند. عرق سوز در نوزادان بسيار رايج است، اما ممکن است در بزرگسالان نيز رخ دهد. اين شرايط به ويژه پس از تعريق مکرر در شرايط محيطي گرم و مرطوب شکل مي گيرد. عرق سوز ممکن است همانند تاول هاي کوچک يا دانه دانه شدن پوست به نظر برسد.

سه نوع عرق سوز وجود دارند:

1- شفاف (Miliaria Crystallina): شکل خفيف از عرق سوز است، به طور معمول تاول ها خارش دار يا دردناک نيستند.

2- قرمز (Miliaria Rubra): در عمق بيشتر از لايه بيروني پوست رخ مي دهد، خارش دار همراه با جوش هاي قرمز است، گرماي شديد در نوزادان و بزرگسالان وجود دارد.

3- عميق (Miliaria Profunda): شکل کمتر رايج است، به طور معمول بزرگسالان پس از رويدادهاي مکرر راش گرمايي آن را تجربه مي کنند، ضايعات گوشتي رنگي قابل مشاهده هستند.

خطرات عرق سوز چيست؟

هر فردي به ويژه در محيط هايي خاص مانند مناطق گرم و مرطوب مي تواند عرق سوز را تجربه کند. برخي افراد بيشتر مستعد ابتلا به اين شرايط هستند که از آن جمله مي توان به موارد زير اشاره کرد:

- نوزادان

- کودکان زير چهار سال

- ورزشکاران يا افرادي که در محيط هاي گرم ورزش مي کنند

- افراد چاق يا داراي اضافه وزن

- بيماران فاقد توانايي حرکت

- افراد مبتلا به فقدان مادرزادي تعريق يا تعريق کاهش يافته

- نيروهاي نظامي

چه عواملي موجب عرق سوز مي شوند؟

راش گرمايي، يا عرق سوز در نتيجه انسداد مجاري عرق و فوليکول هاي موي روي پوست شکل مي گيرد. غدد عرق مسدود شده که عرق در آنها به دام افتاده است به شکل گيري برآمدگي هايي روي پوست منجر مي شوند. عرق انسان (با محتواي نمک بالاي خود) يک محرک پوست بسيار قوي محسوب مي شود و ممکن است موجب راش هاي پوستي و عرق سوز شدن، شود. شستشوي عرق به آرامي با آب و صابون ملايم اهميت دارد.

نشانه هاي عرق سوز شدن، چه چيزهاي هستند؟

عرق سوز شدن يا راش گرمايي به طور معمول به صورت برآمدگي هاي کوچک در ورودي غدد عرق پديدار مي شود. در برخي مناطق امکان مشاهده وصله هاي قرمز يا صورتي پوست وجود دارد. عرق سوز پيشرفته‌تر مي تواند با درجات شديدتر از سوزش و تاول هاي بزرگتر و جوش هاي قرمز بزرگتر همراه باشد. برخي افراد مبتلا به عرق سوز، ممکن است به شدت احساس خارش کنند، در شرايطي که برخي ديگر هيچ نشانه تحريک کننده اي ندارند.

چه قسمت هايي از بدن عرق سوز مي شوند؟

هر قسمتي از بدن که داراي غدد عرق است مي تواند تحت تاثير قرار بگيرد، از جمله مناطق مشخص مي توان به موارد زير اشاره کرد:

- صورت

- گردن

- پشت

- شکم

- زير سينه

- کشاله ران

- چين آرنج

- باسن

عرق سوز چگونه درمان مي شود؟

پيشگيري از عرق سوز شدن، بهترين درمان براي آن محسوب مي شود. در همين راستا، از حضور در محيط هاي گرم پرهيز کرده و به محيط هاي خنک‌تر پناه ببريد. استفاده از دستگاه هاي تهويه مطبوع، و محدود کردن فعاليت جسماني در محيط هاي گرم مي تواند به پيشگيري از عرق سوز شدن، کمک کند. درمان هاي خانگي براي عرق سوزي، شامل شسشوي محل تحت تاثير قرار گرفته با صابون ملايم و آب و سپس خشک کردن اين منطقه به آرامي مي شود. همچنين، در يک محيط گرم از پوشاکي استفاده کنيد که اجازه تنفس به پوست را مي دهند. آبرساني به بدن را فراموش نکرده و براي جلوگيري از کم آبي بدن در محيط هاي گرم به ميزان کافي آب بنوشيد. آب مي تواند دماي بدن را نيز کاهش دهد.

از تماس پوست با پوست با استفاده از يک ليف حمام پنبه اي يا پارچه پنبه اي تميز بين چين هاي پوست مانند زير سينه يا شکم جلوگيري کنيد. همچنين، مي توانيد از کمپرس سرد روي منطقه تحت تاثير قرار گرفته استفاده کنيد، اما کمپرس، بيش از 20 دقيقه در هر ساعت، نبايد روي منطقه باقي بماند.

برهنه شدن ممکن است بدن را خنک‌تر نگه دارد، اما از تعريق به ويژه در مناطقي مانند زير سينه، چين شکم يا چين هاي باسن جلوگيري نمي کند. بهتر است از پارچه هاي جاذب، نخي، و سبک که مناطق چين پوست را از يکديگر جدا مي کنند، استفاده شود.

چه زماني در عرق سوز شدن، به مراقبت پزشکي نياز است؟

در صورت عدم بهبودي عرق سوز از طريق درمان هاي خانگي، ممکن است به مراقبت پزشکي نياز باشد.

اگر عرق سوز شدن، با استفاده از درمان هاي خانگي بهبود نيافت يا پس از چند روز شرايط آن وخيم‌تر شد، مراجعه به پزشک براي حصول اطمينان از عدم ابتلا به عفونت باکتريايي يا ديگر دلايل شکل گيري راش توصيه مي شود. اگر عرق سوزي و راش با نشانه هاي چشمگير ديگر مانند سرگيجه، درد در قفسه سينه، تنگي نفس و غيره همراه بود فرد به مراقبت پزشکي نياز دارد.

اگر راش با نشانه هاي زير همراه باشد نياز به مراقبت پزشکي فوري وجود دارد:

- تب

- سردرد

- حالت تهوع

- سرگيجه

- استفراغ

بيماري هايي که عرق سوز شدن و راش گرمايي نيستند

انواع ديگري از راش وجود دارند که شبيه به عرف سوز شدن، به نظر مي رسند که از آن جمله مي توان به موارد زير اشاره کرد:

- فوليکوليت (يک عفونت باکتريايي پوست)

- آکنه

- اگزما

- راش آلرژيک

- واکنش به دارو يا مواد مخدر

- بيماري گراور (موجب شکل گيري جوش هايي روي شکم و سينه مي شود که با گرما شرايط وخيم‌تري پيدا مي کند)

- داروي نياسين (در برخي افراد موجب گرگرفتگي کلي بدن و جوش هايي مانند راش گرمايي مي شود که در چند ساعت بهبود مي يابد)

چگونه از عرق سوز شدن پيشگيري کنيم؟

- لباس هاي تهيه شده از پارچه هايي که به پوست اجازه تنفس مي دهند، مانند پنبه، را استفاده کنيد.

- از پوشيدن لباس هاي تهيه شده از پلي استر و نايلون پرهيز کنيد.

- با استفاده از وسايل سرمايشي دماي اتاق را در حد مطلوب نگه داريد.

- نوزادان و کودکان نوپا بايد خشک و خنک نگه داشته شوند.

- سرازير شدن آب دهان و بيني نوزاد مي تواند انسداد هر چه بيشتر مجاري عرق و فوليکول هاي مو را موجب شده و به شکل گيري راش گرمايي روي گونه هاي صورت منجر شود.

- بيماراني که توانايي حرکت ندارند و روي تخت يا ويلچر قرار دارند بايد به طور مرتب حرکت داده شوند تا از تعريق مداوم و انسداد در يک ناحيه پرهيز شود.

چه عواملي راش گرمايي را تشديد مي کنند؟

- رطوبت زياد

- دماي بالا

- جکوزي، سونا، و اتاق بخار

- تب

- آفتاب سوختگي

- تعريق منظم يا تعريق بيش از اندازه

- لباس هاي تنگ و پارچه هاي غير قابل تنفس

عوارض عرق سوز شدن، چيست؟

در شرايطي ممکن است عرق سوزي و راش گرمايي به سکته گرمايي يا گرمازدگي منجر شود، البته هر دو شرايط به ندرت ممکن است در يک فرد رخ دهند. عرق سوز شدن، بسيار شايع است و يک بيماري محدود به پوست است، در مقابل، سکته گرمايي يک بيماري غير معمول و جدي‌تر است. سکته گرمايي به مراقبت پزشکي فوري نياز دارد و در افراد بيمار، پير و ضعيف مي تواند حتي زندگي فرد را در معرض تهديد قرار دهد.



منبع: asriran.com


http://www.CheKhabar.ir/News/68089/چرا عرق سوز مي شويم؟ و چگونه با عرق سوز شدن مقابله کنيم؟
بستن   چاپ