آخرين وضعيت تب کريمه کنگو در کشور/ توصيه‌هاي بهداشتي به مردم
سه شنبه 16 خرداد 1396 - 9:40:11 AM
چه خبر - توصيه‌هاي بهداشتي به مردم درباره تب کريمه کنگو

دکتر محمد مهدي گويا اظهار داشت: تمام افرادي که به بيماري تب کريمه کنگو مبتلا شده بودند تحت درمان قرار گرفتند و آخرين موارد شناسايي شده، مربوط به استان مازندران است که هر دو بيمار وضعيت با ثباتي دارند و رو به بهبود هستند و نگراني ها در مورد هر دو نفر آنها رفع شده است.وي يادآور شد: وضعيت شيوع اين بيماري در کشور در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته تفاوت چنداني نداشته است و شيوع اين بيماري در اين فصل از سال کاملا طبيعي است و هر ساله تقريبا همين تعداد به تب کريمه کنگو مبتلا مي شوند و امسال حساسيت ها و توجهات نسبت به اين بيماري افزايش يافته است.

گويا، شيوع بيماري تب کريمه کنگو را بيشتر مربوط به فصول بهار و تابستان دانست و گفت: تب کريمه کنگو عمدتا بيماري افرادي است که با دام سر و کار دارند و ساير افراد بيشتر بر حسب اتفاق به اين بيماري مبتلا مي شوند.

وي خاطرنشان کرد: افرادي که به صورت مستقيم با دام سرو کار دارند از طريق گزش کنه اي که روي بدن دام قرار دارد، ممکن است به اين بيماري مبتلا شوند اما و در اکثر موارد ابتلا، افراد بر اثر کنه آلوده، گزيده شده اند که قبلا روي بدن قرار داشته است و مواردي از ابتلا نيز در زمان ذبح يا تماس با احشاي(اعضاي داخلي بدن) و ترشحات و خون دام، شناسايي شدند.

رئيس مرکز مديريت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت تاکيد کرد: مردم حتما گوشت را از محل مطمئن و مورد تاييد سازمان دامپزشکي کشور خريداري کنند اما زماني که فرد بدون رعايت نکات بهداشتي اقدام به ذبح دام کند و يا وقتي که دام در کنار خيابان به فروش رسيده و همان لحظه ذبح مي شود، خطرات زيادي براي مردم ايجاد مي شود.

وي تصريح کرد: دامي که ذبح مي شود بايد 24 ساعت در شرايط ويژه و دماي يخچال، نگهداري شود تا ويروس موجود در بدن، گوشت و احشاء(اعضاي داخلي بدن) دام از بين برود و قابل استفاده باشد که در غير اين صورت، فردي که بدن دام را تميز مي کند يا گوشت آن را خرد مي کند، ممکن است به طور سهوي آلوده و مبتلا به بيماري تب کريمه کنگو شود.

گويا ضمن تاکيد بر اينکه بيماري تب کريمه کنگو از طريق خوردن گوشت پخته و بهداشتي منتقل نمي شود، افزود: بر خلاف تصور بسياري از افراد، اين بيماري از طريق خوردن گوشت منتقل نمي شود و گوشت يا جگري که در شرايط مناسب بهداشتي نگهداري شده و خوب پخته شده باشد، امکان انتقال تب کريمه کنگو را به صفر مي رساند.

وي در پايان يادآور شد: يکي از راه هاي پيشگيري از انتقال و ابتلا به بيماري تب کريمه کنگو اين است که افرادي که دام دارند، پشم گوسفندان را در فاصله زماني اندک، اصلاح کنند.



منبع: دانشجو

http://www.CheKhabar.ir/News/67807/آخرين وضعيت تب کريمه کنگو در کشور- توصيه‌هاي بهداشتي به مردم
بستن   چاپ