تغذيه و پاسخ به سوالات کاربران
سه شنبه 16 خرداد 1396 - 9:25:29 AM
چه خبر - تغديه در بارداري, تغذيه در بيماري, تغذيه در سن رشد و...

1- افسانه:

من خيلي شنيدم که کرفس و جعفري و آبغوره و جگر بهتره در دوران بارداري بسيار بسيار کم خورده بشن. درست يا غلط؟

پاسخ کارشناس:

با سلام و احترام، در دوران بارداري از مصرف بيش از حد هر ماده غذايي بايد اجتناب شود. در مورد موارد ياد شده:

- کرفس و جعفري و همچنين ديگر سبزيجات سبز در دوران بارداري توصيه هم مي شوند.

- مصرف مواد ترش مانند سرکه و آبغوره بهتر است کمتر شود چون ميزان بروز سوزش معده را به ويژه در سه ماهه سوم دوران بارداري بسيار افزايش مي دهد.

- در مورد جگر با توجه به احتمال آلوده بودن به انگل بهتر است در صورت اطمينان از سلامت بودن و تازه بودن مصرف شود وگرنه مصرف ميزان کم جگر مفيد هم مي باشد. چون سرشار از آهن است.

در مجموع در دوران بارداري ، تغذيه اهميت بسزايي دارد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : تغذيه در بارداري از نظر طب سنتي چگونه بايد باشد؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : ليست ممنوعه غذايي زنان باردار

2- محمدعلي مقصودي:

بيشترين قند در بين ميوه ها مربوط به ليمو ترش است؟ کساني که بيماري قند دارن مي توانند ليمو ترش بخورند؟

پاسخ کارشناس:

ليمو ترش قند بسيار پاييني دارد و به همين علت کالري کمي نيز دارد ( هر 100 گرم تنها 30 کالري انرژي دارد ) و بعلاوه چربي سوز هم مي باشد، در بيماري قند يا ديابت، مصرف ليمو ترش به ويژه بعد از غذاهاي چرب، اکيدا پيشنهاد مي شود.

3- Lili:

در کرمانشاه اصلا شکر قهوه اي گير نمياد. جايگزين ديگه اي نداره؟

پاسخ کارشناس:

سلام همشهري عزيز شکر قهوه اي در کليه بازارهاي ايران موجود است. به بازار کرمانشاه يا همان تاريکه بازار مراجعه کنيد.

4- Ali:

درمورد دانه هاي سيب در جايي خوانده ام که به علت دارا بودن سيانور مسموم کننده و حتي کشنده است، در حاليکه اخيرا از قول دانشمندان انگليسي نقل شده که دشمن سرسخت انواع سرطان ويتامينB17 است که به فراواني در هسته سيب و زردآلو وجود دارد!

سوال اينجاست:کدام يک از اين دو مطلب صحيح است؟ و دليل درست بودن آن چيست؟

پاسخ کارشناس:

سلام. ويتامين B17 يا آميگدالين در دانه ميوه هايي مثل سيب، هلو و آلو وجود دارد و سيانيد موجود در اين دانه ها، پس از خورده شدن، توسط باکتري هاي روده به ماده فعال و خطرناکي تبديل مي شود اما تنها در صورتي که مقادير زيادي مصرف شود مسموم کننده است. اخيرا در مطالعات پژوهشي مشخص شده است که مقادير کم اين ويتامين، خاصيت ضد سرطاني دارد اما هنوز اين اثر مورد تاييد نهايي قرار نگرفته است و نياز به مطالعات بيشتري دارد.

گروه سايت سلامت دات لايف/ دکتر مهدي زماني

منبع: سيمرغ


http://www.CheKhabar.ir/News/67768/تغذيه و پاسخ به سوالات کاربران
بستن   چاپ