چاقي در اثر مصرف زياد ميوه ها
سه شنبه 16 خرداد 1396 - 9:24:54 AM
چه خبر - چگونه مصرف زياد ميوه ها،منجر به چاقي مي شود

يکي از انواع رژيم ها، استفاده دائمي و بيش از حد از ميوه ها، به عنوان جايگزين ساير گروه هاي موجود در هرم غذايي مي باشد. سوالي که پيش مي آيد اين است که آيا مصرف مداوم و بي رويه ميوه ها و آب ميوه هاي طبيعي ميتواند منجر به کاهش وزن دلخواه و بدون عارضه در افراد شود؟

ميوه‌ها مواد غذائي مغذي هستند که سرشار از ويتامين‌ها، مواد معدني، فيبرها و حاوي چربي کم و کالري پائين مي‌باشند، اما بدن ما تنها قادر به جذب مونوساکاريدها (گلوکز، گالاکتوز و يا فرکتوز) يعني تنها واحدهاي تشکيل‌ دهنده قندها و نشاسته‌ها مي باشد، قند ميوه ها از يک مولکول ساکارز ( دو مولکول گلوکز و فروکتوز ) تشکيل شده است، البته ميزان گلوکز و فروکتوز موجود در ميوه‌ها متغير است. قندهاي مازاد در بدن تبديل به چربي مي شوند، بطوريکه اين موضوع به يک نگراني عمده تبديل شده است. براي مثال شما نمي‌توانيد صرفا جهت سلامتي روزي 4 يا 5 واحد ميوه مثل پرتقال دريافت کنيد و بدون در نظر گرفتن ساير فاکتورها انتظار کاهش وزن مورد نظر را داشته باشيد.

بدن ما به سه طريق از گلوکز استفاده مي‌کند:

1.به عنوان منبع انرژي بدن

2.ذخيره بصورت گليکوژن در عضلات و کبد

3. گلوکز مازاد به وسيله کبد به چربي تبديل شده و به‌صورت چربي در نواحي مختلف بدن ذخيره مي‌شود، البته اگر نياز باشد همين چربي ها دوباره به‌عنوان سوخت، مورد مصرف قرار خواهند گرفت، (ولي چربي نمي‌تواند دوباره به گلوکز تبديل شود.)

از آن‌جايي که کبد مسئوليت ذخيره و تأمين انرژي براي کل بدن را دارد، زماني‌که ذخاير کبد تکميل شد، يک آنزيم محدودساز در متابوليسم گلوکز، به بدن سيگنال مي‌فرستد که تمام ذخاير تکميل شده است، آن موقع است که بدن سراغ روش سوم استفاده از گلوکز اضافي مي‌رود و شروع به تبديل آن به چربي مي‌نمايد و آن را به‌ صورت بافت‌هاي چربي در سرتاسر بدن ذخيره مي‌نمايد.

زماني‌که فروکتوز (قند ميوه) وارد کبد مي‌شود و ذخاير گليکوژن هم از قبل تکميل باشد، بدن مجبور است آن را به داخل جريان خون ارسال کند تا به‌ صورت بافت‌هاي چربي ذخيره نمايد، در واقع گلوکز به پانکراس اثر کرده و باعث تحريک توليد انسولين مي‌‌شود و مي تواند به صورت گليکوژن کبد و عضلات ذخيره شود، درحاليکه فروکتوز موجود در کبد معمولا به تري گليسريد تبديل شده و در نتيجه به شکل چربي ذخيره مي‌‌شود و به همين دليل، باعث افزايش سطح انسولين نمي‌شود.

از آنجايي که فروکتوز از جمله قندهايي است که حاوي اثرات مخرب بر وزن بدن، چربي هاي خون، قندخون، فشارخون، اسيد اوريک و شاخص هاي بيماري کبد چرب غير الکلي مي باشد، بنابراين، اين چربي توليد شده مي تواند در وقوع بسياري از بيماري هاي مخاطره انگيز اثر داشته باشد، هرچند که ارتباط ميان مصرف فروکتوز و وقوع بيماري قلبي را تاييد نمي کنند، اما سطح بالاتري از مطالعات نشان مي دهد که مصرف قند فروکتوز در هر دو فرم جامد يا مايع، هنگامي بر بيماري قلبي اثرات مضر دارند، که با رژيم غذايي با کالري اضافي همراه باشد.

اگرمقدار يکساني فروکتوز با ديگر منابع کربوهيدراتي جايگزين شود،کالري اضافي قابل توجهي به فرد مي رساند، همچنين ميوه‌ها تنها باعث دوباره پُر شدن ذخاير گليکوژني کبد و وقوع بيماري هايي چون چاقي، بيماري هاي قلبي و... مي‌شوند.

مصرف بيش از حد خوراكي‌ها و ميوه‌هاي خيلي شيرين كه قند ساده دارند، قندخون را خيلي سريع بالا مي‌برد و از آنجا که قند زياد در خون، سم محسوب مي‌شود، بدن عكس‌العمل‌ نشان مي‌دهد و مقدار زيادي انسولين ترشح مي‌كند.

افزايش انسولين هم باعث خواهد شد در مدت كوتاهي قندخون افت كند و ميزان گرسنگي در زمان مشخص،بيشتر شود. اين روند، افزايش كلي دريافت خوراك را در پي دارد، بنابراين بصورت غيرمستقيم هم، باعث افزايش وزن و چاقي مي‌شود.

بهتر است براي بهره مندي از خواص و عناصر ميوه ها، آن ها را به ميزان ضروري و مورد نياز در برنامه غذايي خود قرار دهيد و جايگزين ساير کربوهيدرات ها نکنيد، زيرا ارزش مصرف ميوه‌ها در کاهش وزن زماني مشخص مي شود، که بدن با يک برنامه متعادل مواجه باشد و ساير فاکتورها از جمله ورزش، کنترل استرس و... رعايت شده باشد. بنابراين، بهتر است که بيشتر از کربوهيدرات‌هاي پيچيده، به منظور دوباره پُر کردن ذخاير گليکوژن عضلاني استفاده کنيد.


semorgh.com/health
منبع: avayesalamati.com


http://www.CheKhabar.ir/News/67766/چاقي در اثر مصرف زياد ميوه ها
بستن   چاپ