پخت کلم بروکلي موجب از بين رفتن برخي خواص آن مي شود
شنبه 6 خرداد 1396 - 9:29:53 AM
چه خبر -

بهتر است کلم بروکلي را نپخته مصرف کنيد

پختن بروكلي سبب آسيب ديدن آنزيمي در آن مي‌شود كه تركيبات حاوي گلوكز و اسيد آمينه را به تركيبي موسوم به "سولفورافان" تبديل مي‌كند

سولفورافان، سلول‌هاي سرطاني را از بين مي‌برد. همچنين اين تركيب، باكتري هليكوباكتر-پيلوري را كه سبب ايجاد زخم معده و افزايش خطر ابتلا به سرطان معده مي‌شود نيز از بين خواهد برد.

اين در حالي است كه پختن ديگر سبزيجات خانواده چليپاييان مانند گل‌كلم و كلم، سبب تشكيل يك تركيب آبي موسوم به "ايندول" خواهد شد كه سلول‌هاي سرطاني را پيش از بدخيم شدن از بين مي‌برد.

بدون ترديد پختن مواد غذايي به ما كمك مي‌كند تا بتوانيم آنها را بدون صرف انرژي و به راحتي هضم كنيم.

اگرچه بسياري از افراد بر اين باورند كه پختن مواد غذايي سبب از بين رفتن ويتامين‌ها و مواد معدني و همچنين تغيير شكل آنزيم‌هايي مي‌شود كه نقش مهمي در هضم مواد غذايي دارند، اما بايد پذيرفت كه نمي‌توان گفت مواد غذايي خام در مقايسه با مواد غذايي پخته‌شده سالم‌تر خواهند بود.

در افرادي كه خام‌خوار هستند، علي‌رغم افزايش سطح آنتي‌اكسيدان‌(Antioxidants) بتاكاروتن كه در ميوه‌ها و سبزيجات سبزرنگ و زردرنگ يافت مي‌شود، سطح تركيب آنتي‌اكسيدان ليكوپن در بدن بسيار كاهش خواهد يافت.

اين رنگدانه ي قرمزرنگ (ليکوپن) كه در گوجه‌فرنگي و ميوه‌هايي مانند هندوانه و انبه هندي يافت مي‌شود، خطر ابتلا به سرطان و احتمال حملات قلبي را در افراد كاهش مي‌دهد.

بر اساس مطالعات انجام شده، پختن گوجه‌فرنگي در دماي 88 درجه سانتي‌گراد ديواره ضخيم سلولي گياه را منهدم ساخته و جذب مواد مغذي موجود در اين ديواره را در بدن افزايش مي‌دهد.

هويج، قارچ، مارچوبه، كلم، فلفل و بسياري از سبزيجات ديگر وقتي پخته مي‌شوند، در مقايسه با زماني كه خام هستند حاوي آنتي‌اكسيدان‌هاي بيشتري خواهند بود.

البته بايد توجه داشت كه روش پختن مواد غذايي نيز نقش بسيار مهمي در حفظ تركيبات مغذي موجود در آنها خواهد داشت.

بهترين روش براي طبخ سبزيجات، آب پز کردن يا بخارپز كردن آنهاست.

سرخ كردن مواد غذايي سبب افزايش راديكال‌هاي آزاد ناشي از اكسيدشدن روغن در آنها مي‌شود. راديكال‌هاي آزاد به سلول‌هاي بدن آسيب مي‌رسانند.

اين در حالي است كه پخت سبزيجات، ويتامين C موجود آنها را به ميزان قابل توجهي كاهش خواهد داد. با توجه به اين كه اين ويتامين در بسياري از ميوه‌ها و سبزيجات به وفور يافت مي‌شود، بنابراين به نظر مي‌رسد حتي با توجه به اين موضوع بهتر است برخي از انواع سبزيجات به صورت پخته مصرف شوند.

تصميم‌گيري درباره پختن يا نپختن سبزيجات موضوع بسيار مهمي است.



منبع: tebyan.net


http://www.CheKhabar.ir/News/67190/پخت کلم بروکلي موجب از بين رفتن برخي خواص آن مي شود
بستن   چاپ