ذخيره اسپرم در ماه توسط ژاپني ها
شنبه 6 خرداد 1396 - 9:23:55 AM
چه خبر - موفقيت در بارورسازي اسپرم هاي يخ زده در محيطي مانند فضا

محققان ژاپني به دنبال آزمايش موفقيت آميز بارورسازي اسپرم هاي يخ زده اي که در فضا ذخيره شده بود، اعلام کردند که مي توان در ماه نيز بانک اسپرم ايجاد کرد.

محققان دانشگاه ياماناشي ژاپن در اين آزمايش موفق شدند که از اسپرم هاي يخ زده خشکي که در محيط نزديک به بي وزني فضا ذخيره شده بود، نوزادان سالم موش به دنيا آورند.

آنها با اشاره به نتايج اين آزمايش در يک مجله معتبر علمي نوشتند که اين آزمايش نشان مي دهد که انتقال دانه هاي حيات به دور از زمين امکان پذير است و در ماه نيز مي توان بانک هايي از اسپرم براي محافظت از آنها در برابر بلاياي زميني ساخت.با اين وجود هنوز مشخص نيست که آيا اين روش مي تواند روزي به جمعيت انسان ها در فضا کمک کند يا خير.

ميزان تابش پرتو در ايستگاه بين المللي فضاي 100 برابر شديدتر از روي زمين است. متوسط دوز روزانه 0.5mSvاز پرتوهاي کيهاني براي آسيب زدن به کد دي.ان.اي در داخل سلول هاي زنده از جمله اسپرم کافي است.از سوي ديگر شرايط بي وزني نيز اثرات عجيب و غريبي بر اسپرم مي گذارد.
در سال 1988 محققان آلماني نمونه اي از اسپرم را توسط موشک به مدار زمين ارسال و مشاهد کردند که اسپرم در جاذبه کم بسيار سريعتر حرکت مي کند اما مشخص نشد که آيا اين ويژگي قدرت باروري اسپرم را افزايش مي دهد يا خير.

آزمايش ديگري نشان داد که در طول يک پرواز مداري 15 روزه تخمک هاي ماهي مي توانستند بارور شوند و بطور عادي رشد کنند؛ اين موضوع نشان مي دهد که يک سفر کوتاه فضايي احتمالا براي باروري -دست کم براي مهره داران- زياد مضر نيست.

اما اکنون در نشريه آکادمي ملي علوم آمده است که اين نمونه هاي يخ زده و خشک اسپرم موش قبل از اينکه به زمين ارسال و در دماي اتاق ذوب شوند، براي مدت 9 ماه در ايستگاه بين المللي فضايي ذخيره شده بودند.

اين گزارش افزود: با وجود اينکه دي.ان.اي اسپرم اندکي در اين سفرفضايي آسيب ديده بود اما هنوز قادر به بارورسازي تخمک هاي موش بودند که ظاهرا به تولد بچه موش هاي سالمي منجر شد.
همچنين ميزان بارورسازي اين اسپرم ها و تولد بچه موش ها با ميزان بارور سازي و تولد بچه موش ها توسط اسپرم موش هاي سالمي که به عنوان گروه کنترل در زمين قرار داشتند، برابر بود.

اما نوزادان فضايي تنها تفاوت هاي جزئي در کد ژنتيکي خود داشتند و تا بزرگسالي رشد کردند. همچنين به تعداد کمي از اين موش ها اجازه جفت گيري و مادر و يا پدر شدن داده شد.
محققان دانشگاه ياماناشي در ژاپن حدس مي زنند که قسمتي از آسيب دي.ان.اي اسپرم توسط تخمک در زمان باروري ترميم مي شود.
آنها مي گويند: اگر نمونه هاي اسپرم براي دوره هاي طولاني در فضا ذخيره شوند در آن صورت احتمال دارد که آسيب دي.ان.اي افزايش يابد و از حد ترميم شدن توسط تخمک بگذرد.

آنها خاطر نشان کردند: درصورتيکه مشخص شود آسيب دي.ان.اي در جريان ذخيره سازي طولاني مدت تاثير قابل توجهي بر فرزندان دارد در آن صورت لازم است روش هايي را براي محافظت از اسپرم در برابر پرتوهاي فضايي مانند يک سپر يخي ابداع کنيم.




منبع: irna.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/67159/ذخيره اسپرم در ماه توسط ژاپني ها
بستن   چاپ