مشکلاتي که افراد غير متخصص در روند امدادرساني به زلزله زدگان به وجود آوردند
پنجشنبه 4 خرداد 1396 - 11:16:35 AM
چه خبر - ورود افراد غيرمتخصص روند امدادرساني به زلزله زدگان را به حاشيه برد

حسن شکوري نسب مديرعامل جمعيت هلال احمر خراسان شمالي : اين جمعيت تلاش بسياري براي امداد رساني، جست و جو، نجات، اسکان و تغذيه اضطراري زلزله زدگان انجام داد اما ورود برخي افراد غير متخصص سبب شد تا درخواست هايي خارج از نياز اضطرار در بين زلزله زدگان مطرح شود.
اين مسنول استاني افزود: عليرغم اين مشکلات، جمعيت هلال احمر خراسان شمالي توانست روند امدادرساني را به طور کامل مديريت کند به طوريکه مسئولان کشوري رضايت خود را از اين امر اعلام کردند.
وي افزود: تا 24 ساعت نخست وقوع حادثه، هيچ گلايه اي از امدادرساني ها و رسيدگي به امور زلزله زدگان وجود نداشت، اما با ورود افراد غير اهل و غير متخصص که به صورت غيرکارشناسانه و با هدفي غير از امداد وارد عرصه شده بودند، افزايش توقعات به يکي از چالش ها در امداد رساني جمعيت هلال احمر بدل شد.

* اخلال در شبکه موبايلي
شکوري نسب در بخش ديگر سخنان خود، بروز مشکل در برقراري ارتباطات را از ديگر چالش هاي امداد رساني عنوان کرد و گفت: يکي از نيازهاي اساسي در مديريت بحران در دقايق ابتدايي، وجود بستر براي برقراري ارتباط است اما در شب حادثه، شبکه هاي بي سيم بعضا مختل شد و برقراري ارتباط با مشکل روبه رو شد.
مديرعامل جمعيت هلال احمر خراسان شمالي افزود: در اين زمينه نياز است تا خط ويژه بحران در استان راه اندازي شود تا به صورت ويژه در اختيار مديريت بحران قرار گيرد البته پيش از اين در اين باره پيگيري هايي انجام شده و انتظار مي رود به نتيجه برسد.
وي اظهار کرد: اکنون حدود 75 درصد از مناطق مختلف استان زير پوشش شبکه راديويي بي سيم قرار دارد و نياز است تا اين شبکه تقويت شود.
شکوري نسب ايجاد ترافيک سنگين و قابل توجه در برخي خيابان هاي شهر در شب وقوع زمين لرزه را از ديگر چالش هاي امدادي در اين حادثه عنوان کرد و گفت: جمعيت هلال احمر براي امدادرساني به موقع نياز به سرعت عمل دارد.

* تجهيزات لجستيک هلال احمر از شهر خارج مي شود
مديرعامل جمعيت هلال احمر خراسان شمالي خاطرنشان کرد: براي جلوگيري از روبه رو شدن با ترافيک شهري بايد تمام انبارها، تجهيزات لجستيک و ساختمان هاي مربوط به عمليات امداد و نجات به خارج از شهرمنتقل شود.
وي با بيان اينکه در اين باره ساخت دو انبار يکهزار مترمربعي در سايت تخته ارکان بجنورد آغاز شده است گفت: اجراي ساختمان فرماندهي امداد و نجات نيز امسال به مناقصه مي رود و ساخت آن عملياتي مي شود.
شکوري نسب تاکيد کرد: امسال 70 درصد از تجهيزات لجستيک و عمليات امداد و نجات اين جمعيت به بيرون شهر بجنورد منتقل مي شود و مابقي نيز در پروسه 2 ساله به خارج شهر انتقال داده خواهد شد.

*ايجاد منطقه امن در بجنورد
شکوري نسب در بخش ديگر سخنان خود بر شناسايي و ايجاد مناطق امن براي اسکان در حادثه هاي احتمالي تاکيد و اظهار کرد: منطقه امن نيز در سايت اداري تخته ارکان بجنور براي اسکان مردم در حادثه هاي احتمالي ايجاد مي شود.
وي خاطرنشان کرد: براي اين منطقه امن، زميني به مساحت 12 هکتار در اختيار است که ديوارکشي‌هاي اين پروژه انجام شده، امسال مطالعات اين پروژه به پايان مي‌رسد و عمليات اجرايي آن از سال آينده آغاز مي شود.

* هيچ چادري از زلزله زدگان بازپس گرفته نشده است
مديرعامل جمعيت هلال احمر خراسان شمالي با بيان اينکه اکنون اسکان و تغذيه اضطراري زلزله زدگان استان به پايان رسيده است و مردم حادثه ديده نيازمند اسکان موقت و يا دائم هستند افزود: چادرهاي تحويل شده به آسيب ديدگان تا زماني که به آن نياز دارند، در اختيار مردم است و زماني براي بازپس گيري چادرها تعيين نشده است.
وي درباره برخي ادعاها مبني بر اينکه هلال احمر چادرهاي واگذار شده را بازپس گرفته است اظهار کرد: حتي يک تخته چادر از آسيب ديدگان از زلزله بازپس گرفته نشده است.
وي تصريح کرد: چادرها به افراد نيازمند داده شده است و اطمينان مي دهيم تمام کساني که نياز به چادر و اسکان اضطراري داشته اند، چادر دريافت کرده اند و به طور مثال در روستاي قصرقجر که 185 خانوار جمعيت دارد، 204 تخته چادر توزيع شده است.
به گفته وي در مجموع سه هزار و 350 چادر براي زلزله زدگان نصب و راه اندازي شده و سه هزار و 500 بسته مواد غذايي به دست زلزله زدگان استان رسيده است.
زلزله 5.7 ريشتري شنبه هفته گذشته خراسان شمالي را لرزاند که مرکز کانون آن در شهر پيش قلعه حدفاصل 2 شهرستان بجنورد و مانه و سلمقان بود.
شمار مصدومان اين زمين لرزه به بيش از 500 نفر رسيد که دو نفر نيز جان خود را از دست دادند.

منبع: ايرنا

http://www.CheKhabar.ir/News/67131/مشکلاتي که افراد غير متخصص در روند امدادرساني به زلزله زدگان به وجود آوردند
بستن   چاپ