چه خبر - هضم طعمه در گياهان گوشتخوار چگونه است؟
محققان دريافتند که گياهان گوشتخوار بر خلاف باور موجود از مکانيسم پيچيدهتري براي هضم طعمه استفاده ميکنند.
در اين مطالعه مشخص شد که پس از به دام افتادن طعمه در برگ تخصص يافته گياه، در مرحله نخست حسگرهاي مو مانند وجود طعمه را در گياه تشخيص داده و سيگنالهاي الکتريکي را توليد ميکنند.
پس از توليد چند سيگنال، غدد برونريز شيره حاوي مواد گوارشي را ترشح ميکنند. اين شيره در مرحله اول تنها حاوي اسيد هيدروکلريک است و آنزيمهاي گوارشي نيز تحت تاثير اين اسيد و در چند ساعت بعد ترشح ميشوند.
تا قبل از اين يافته، محققان بر اين باور بودند که مراحل هضم طعمه در گياهان گوشتخوار به صورت يکنواخت و پس از بسته شدن برگ صورت ميپذيرد، اما در اين مطالعه مشخص شد که فرايند ترشح شيره گوارشي تحت تاثير سيگنالهاي الکتريکي آغاز ميشود.
نکته جالب توجه در مورد هضم و جذب طعمه در گياهان گوشتخوار، زمانبر بودن فرايند جذب است، بهطوريکه اولين سيگنال از 6 ساعت پس از به دام افتادن طعمه آغاز و تا 24 ساعت بعد ادامه پيدا ميکند.
منبع: jamnews.ir
http://www.CheKhabar.ir/News/67022/گياهان گوشتخوار چگونه غذاي خود را هضم مي کنند؟