درمان سکته مغري در 4 ساعت اول پس از علايم سکته مغزي، ممکن است
يکشنبه 31 ارديبهشت 1396 - 8:13:08 AM
چه خبر - درمان سکته مغزي، به شرط سرعت در رساندن مصدوم به مراکز درماني، امکان پذير است

دکتر زماني رئيس انجمن سکته مغزي ايران ابراز داشت: مهم ترين نکته در اين زمينه اين است که مردم به اين باور برسند که امکان درمان سکته مغزي نيز وجود دارد و به آن ايمان قلبي داشته باشند و اين انجمن نيز يکي از اهدافي که دارد اين مي باشد که اين باور را به وجود بياورد.

ايشان افزودند: متاسفانه خيلي از مردم اين مطلب را نمي دانند و اگر بدانند هم باوري به آن ندارند و در صورت دچار شدن به سکته مغزي، خيلي از آنها ديگر کار را تمام شده به حساب مي آورند در حاليکه بايد بيماري که دچار سکته مغزي شده است را در عرض سه الي چهار ساعت، به مراکز درماني منتقل نمايند که متاسفانه در کشور ما اين اقدام خيلي به تاخير مي افتد.

دکتر زماني در ادامه عواملي که موجب پيشرفت در درمان بيماران سکته مغزي مي شود، گفتند: علاوه بر اقدامات گفته شده، براي پيشرفت در زمينه درمان سکته مغزي، عوامل زيادي نيز دخيل هستند که تاثير زيادي در درصد اثربخشي درمان دارند و از جمله آنها مي توان به سيستم حمل و نقل و آمادگي مراکز درماني و اعتماد مردم اشاره کرد. وي گفت در حال حاضر 55 بيمارستان تخصصي سکته مغزي در سراسر کشور داريم.

مسعود مهرپرور نيز توضيحاتي درباره تجهيزات مورد نياز براي درمان سکته مغزي و باور هاي غلطي که در مورد اين عارضه وجود دارد ابراز داشت.

دبير انجمن سکته مغزي در ادامه گزارش افزودند: سکته مغزي رتبه دوم در عوامل مرگ و مير و رتبه اول در عوامل ناتوان سازي را، در ايران دارد. به همين دليل، هم براي خانواده و هم جامعه تبعات زيادي را به همرا خواهد داشت. بنابراين به شدت نيازمند اين مي باشيم که سکته هاي مغزي را در کشور کنترل کنيم.

مهرپرور افزود: براي درمان سکته مغزي، بايد قبل از هر اقدامي در مورد اين عارضه، سکته مغزي را تشخيص داد و قدم بعدي اقدام سريع اورژانس، بعد از اطلاع از سکته فرد و سپس انتقال فوري او به مراکز درماني مجهز مي باشد و مرحله نهايي نيز توانبخشي و اقدامات موثر خود بيمار در جهت درمان مي باشد و خوشبختانه انجمن در زمينه درمان سکته مغزي، به نتيجه هاي خوبي رسيده و با همکاري وزارت بهداشت، تمامي تلاش خود را مي کند تا اين مراحل را تحت پوشش قرار دهد، ولي بايد دستگاه هاي ديگر نيز همکاري هاي لازم را انجام دهند، زيرا به تنهايي انجمن نميتواند به موفقيت بزرگي دست يابد.

ايشان در ادامه افزودند: در زمان حال، 55 بيمارستان تخصصي براي مقابله با سکته مغزي داريم که در حال انجام خدمات براي هموطنان گرامي است که تا سال آينده اين پيش بيني را داريم که به 100 عدد برسد.

مهرپرور ضمن اشاره به اقدامات انجمن در حوزه درمان سکته مغزي، در مورد باورهاي غلط در جامعه گفت:

نقش مهمي که انجمن سکته مغزي ايران در اين زمينه براي خود قائل است اين است که باور هاي غلط از جمله اينکه بيماري سکته مغزي قابل پيشگيري نيست و درمان خاصي نيز براي آن وجود ندارد را از بين ببرد.

باور غلط ديگري نيز که بايد از بين برود اين است که اکثر افراد فکر مي کنند سکته مغزي براي افراد مسن است در حاليکه طبق آمار، يک چهارم بيماران سکته مغزي زير 55 سال، سن دارند که بايد اين موضوع نيز مورد توجه مسئولين قرار بگيرد.

مهرپرور در آخر با بيان اينکه سکته مغزي نيز مانند سکته قلبي است، اظهار داشت: اکثر عواملي که باعث سکته قلبي و مغزي مي شود يکسان بوده و در بروز هر دو موثر هستند. بنابراين بايد همانند سکته قلبي با اين بيماري برخورد کرد.

قابل ذکر است که موثرترين عواملي که باعث بروز سکته مغزي مي شود، اکثرأ در اثر سبک زندگي غلط خود افراد مي باشد و عبارتند از:

☑ فشار خون

☑ بيماري هاي قندي

☑ سيگار کشيدن

☑ چربي خون بالا

☑ چاقي



منبع: salamati.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/66768/درمان سکته مغري در 4 ساعت اول پس از علايم سکته مغزي، ممکن است
بستن   چاپ