سفر معنادار ترامپ به عربستان
شنبه 30 ارديبهشت 1396 - 11:21:02 AM
چه خبر - عربستان آماده پذيرايي از ترامپ شد

پايگاه اينترنتي روزنامه اينديپندنت در گزارشي به سفر "دونالد ترامپ"، رئيس جمهور آمريکا، به رياض اشاره کرد و نوشت: برنامه‌هايي که براي ترامپ در اجلاس رياض درنظر گرفته شده‌اند بيشتر نوعي تظاهر و رياکاري هستند و از آن بوي نفاق به مشام مي‌رسد.

در ادامه اين گزارش آمده است: ترامپ در حالي وارد رياض مي‌شود که فقط چند ساعت از بمباران نيروهاي شبه نظامي طرفدار "بشار اسد"، رئيس جمهور سوريه، در جنوب اين کشور مي‌گذرد. آمريکا به بهانه اينکه نيروهاي حامي اسد در جنوب سوريه امنيت پايگاه نيروهاي ويژه آمريکايي و انگليسي را به خطر انداخته بودند، چنين حمله‌اي را برنامه‌ريزي کرد. نيروهاي آمريکايي و انگليسي در اين پايگاه به آموزش گروه‌هاي معارض مشغول هستند.

ساده لوحانه خواهد بود اگر تصور کنيم ميان انتخاب اين زمان براي انجام نخستين حمله بين‌المللي عليه دولت اسد و سفر ترامپ به عربستان هيچ ارتباطي وجود نداشته است.

البته اين موضوع يک نتيجه مثبت در پي داشت؛ اينکه کاخ سفيد توانست اذهان عمومي را از بحراني که گريبان‌گير دولت ترامپ شده، منحرف سازد. از زمانيکه ترامپ، "جيمز کومي"، رئيس سابق اف‌بي‌آي، را اخراج کرده، با چالش‌هاي فراواني مواجه شده است. رسيدگي جيمز کومي به پرونده دخالت روسيه در انتخابات رياست جمهوري آمريکا، اين ترديد را بوجود آورده است که ترامپ براي جلوگيري از پيشرفت تحقيقات در اين زمينه، کومي را اخراج کرد.

يک نظريه بدبينانه ديگر راجع به حمله هوايي روز پنجشنبه آمريکا عليه نيروهاي وابسته به دولت سوريه برگرفته از همان ضرب‌المثل معروفي است که مي‌گويد در آمريکا نقش سياست‌هاي داخلي در اتخاذ تصميمات نظامي بيشتر از تحولات خارجي است. ترامپ به خوبي مي‌داند طي چهار ماه گذشته که وارد کاخ سفيد شده است، تنها باري که از سوي مطبوعات آمريکا و دشمنانش مورد تحسين قرار گرفت، زماني بود که فرمان شليک موشک به يک پايگاه هوايي سوريه را در تاريخ 7 آوريل صادر کرد.

بنابراين، همزمان با عميق‌تر شدن مشکلات داخلي ترامپ، وي هنوز باور دارد با به نمايش در آوردن قدرت نظامي در بيرون از مرزها مي‌تواند از بحران‌هاي داخلي فرار کند.

علاوه بر اين، ترامپ در حال حاضر با توجه به مشکلات داخلي فراوان خود، به يک موفقيت چشمگير نياز دارد. سفر سه روزه او به عربستان قبل از عزيمت به فلسطين اشغالي، اين فرصت را به وي خواهد داد تا با فروش 110 ميليارد دلار تسليحات به عربستان، فرصت‌هاي شغلي بيشتري در آمريکا ايجاد کند.

ترامپ همچنين قرار است در نشست اسلامي- آمريکايي رياض شرکت کند که سران ده‌ها کشور اسلامي ديگر نيز در آن حضور دارند. چنين گردهم‌آيي به ميزباني عربستان نشان‌ دهنده تلاش آنها براي اتحاد عليه ايران است.

درحاليکه "باراک اوباما"، رئيس جمهور پيشين آمريکا، معتقد بود اتحاد با عربستان و ديگر کشورهاي سني، بيشتر از آنکه سازنده باشد به ايجاد مشکلات بعدي ختم مي‌شود؛ ترامپ نظري کاملا متفاوت دارد. اما بايد درنظر داشته باشد، اتحاد با عربستان و ديگر کشورهاي پيرو آن عليه ايران، مي‌تواند به معني راه‌اندازي يک جنگ مذهبي ميان شيعه و سني باشد.

اينديپندنت در پايان نوشت: رئيس جمهور آمريکا بايد بداند، عربستان و اسرائيل مايل به فريب دادن او براي وارد شدن به جنگ با ايران هستند بدون آنکه خود وارد اين جنگ شوند.

منبع : باشگاه خبرنگاران

http://www.CheKhabar.ir/News/66713/سفر معنادار ترامپ به عربستان
بستن   چاپ