چه کنيم که ام اس نگيريم؟
سه شنبه 26 ارديبهشت 1396 - 11:38:57 AM
چه خبر - پيشگيري از ام اس آيا ممکن است؟

ام‌اس يک بيماري کاملا غيرقابل پيش‌بيني است. هنوز به درستي کسي نمي‌داند عواملي که منجر به ابتلاي به اين بيماري مي‌شوند چه چيزهايي هستند، اما به طور کلي متخصصان مغز و اعصاب سه عامل محيطي، ژنتيکي و ويروس‌ها را در بروز ام‌اس موثر خوانده‌اند. بنابراين تا حدودي مي‌توان از بروز اين بيماري پيشگيري کرد.

در ادامه برخي از اقداماتي که مي‌تواند به هر يک از ما براي جلوگيري از ابتلا به بيماري ام اس کمک کند را مي‌خوانيم.

- کمبود ويتامين D يکي از مواردي است که در ابتلا به بيماري ام‌اس مي‌تواند موثر باشد. ويتامين D را مي‌توان در زرده تخم‌مرغ، شير، ماست، پنير، کره حيواني، روغن کبد ماهي و ... جستجو کرد.

- استرس‌هاي روحي و هيجاني نيز مي‌توانند خطر ابتلا به ام اس را افزايش دهند. در نتيجه بهتر است افراد از اين حس‌ها تا جاي ممکن جلوگيري کنند و استرس را از خود دور کنند.

- خوردن فيبرها نيز مي‌تواند به اين پيشگيري کمک کند. فيبرها را در خوراکي‌هايي مانند خربزه و طالبي و سبزيجات مي‌توانيد پيدا کنيد.

- يکي از رژيم‌هاي غذايي معروف براي جلوگيري از ابتلا به ام‌اس، خوردن ماهي است. ماهي حاوي موادي است که در عدم ابتلا و کنترل ام اس نقش مهمي مي‌تواند ايفا کند.

- روغن زيتون، آووکادو و ساير چربي‌هاي تک غيراشباعي را جايگزين ساير روغن‌ها کنيد.

- مصرف دخانيات، يکي از عوامل موثر در ابتلا به ام‌اس است. افراد سيگاري يا کساني که دخانيات مصرف مي‌کنند بيش از ديگران در معرض ام اس قرار خواهند گرفت.

- فناوري و امواجي که تلفن همراهمان مي‌تواند از خود ساطع کرده و ما را در بر بگيرد، خطري براي مبتلاشدن به ام‌اس هستند. بنابراين تا مي‌توانيد خود را از اين امواج دور کنيد.

- شايد به‌نظر نيايد اما محل زندگي در ابتلا به ام‌اس موثر است. مکان‌هايي که پارازيت بيشتر، آلودگي شديدتر و فاضلاب‌هاي وسيع‌تري دارند، خطرات ابتلا به اين بيماري را چندين برابر افزايش مي‌دهند.

- خوردن روزانه يک ليوان شير، خطر ابتلا به ام‌اس را تا چهار برابر کاهش خواهد داد، پس از آن غافل نشويد.

- خوردن ميوه‌هاي بنفش و قرمز (تمشک و شاتوت و ...) و ميوه‌هاي زرد و نارنجي را در برنامه‌ خوراک روزانه خود قرار دهيد. دسته اول تاثير راديکال‌هاي آزاد را بر بدن شما کاهش خواهد داد و دسته دوم باعث مي‌شود که اعصاب شما عملکرد بهتري داشته باشد.

- گوجه فرنگي بخوريد. اين ماده خوراکي قرمزرنگ اگر روزي به اندازه يک عدد ميل شود، کاهش خطر ابتلا به ام‌اس را در پي خواهد داشت.



منبع: alodoctor.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/66286/چه کنيم که ام اس نگيريم؟
بستن   چاپ