طالبي شيرين را با اين ترفند تشخيص دهيد
سه شنبه 26 ارديبهشت 1396 - 10:46:37 AM
چه خبر - طالبي رسيده را چگونه تشخيص دهيم؟طالبي رسيده اين ويژگي ها را دارد

1 - پوستي زبر دارد.

2 - اگر آن را از نزديک بو کنيد، عطر خوبي دارد و بوي خوشايندي مي‌دهد.

3 - سر طالبي، آنجا که شبيه دکمه به نظر مي‌رسد، اندکي نرم‌تر است (مواظب باشيد همه قسمت‌ها نرم نباشد چون در اين صورت احتمالا از رسيدگي هم گذشته و در حال ترشيدن است).

4 - يا رنگي زرد و فقط اندکي متمايل به سبز دارد؛ يا زردي آن کمرنگ و کرم‌ مانند است.

5 - خطوط آن سبز کمرنگ است (خطوط سبز با تيرگي بيشتر، معمولا نشانه ماندگي محصول در مغازه است).

خواص طالبي

_ طالبي يكي از بهترين منابع ويتامين آ است و مملو از بتاكاروتن بوده كه در بدن تبديل به ويتامين آ مي شود. بتاكاروتن يك آنتي اكسيدان بسيار عالي است كه از سرطان پيشگيري مي كند، كلسترول را كاهش مي دهد و درصد بيماري هاي قلب و عروق را به طرز چشمگيري كم مي كند.

_ اين ويتامين در بهبود بينايي و حفظ سلامت و طراوت پوست، نقش ارزنده اي دارد. به علاوه بتاكاروتن بالاي طالبي، مانع بروز آب مرواريد در سالمندان مي شود. طالبي همچنين حاوي ويتامين ث و علاوه بر آن، مواد مغذي ديگري مثل پتاسيم، اسيد فوليك، فيبر، منيزيم، يد و ويتامين هاي ب6 است.

_ وجود مجموعه‌اي از ويتامين ها، به خصوص ويتامين هاي گروه ب در اين ميوه، آن را به ماده اي بسيار خوب براي تنظيم متابوليسم در بدن تبديل كرده و از اين رو ميوه اي بسيار مفيد براي افزايش وزن كودكان و نوجوانان و افراد لاغر است.

_ طالبي ميوه اي خنك و اشتها آور است و به دليل دارابودن درصد بالاي آب، فيبر و مواد معدني مناسب، ادرارآور و ملين است.

_ مصرف اين ميوه همچنين به افرادي كه از كم خوني رنج مي برند، توصيه مي شود. مطالعات نشان داده است كه افرادي كه از آسم رنج مي برند، در صورت استفاده از ميوه هايي كه خاصيت آنتي اكسيداني بالايي دارند، كمتر دچار حملات تنفسي مي شوند. از اين رو مصرف طالبي براي كساني كه سل ريوي دارند، مفيد است.

_ طالبي و گرمك به دليل دارا بودن مقدار زيادي فيبر براي كساني كه از يبوست رنج مي‌برند، مفيد است.

_ همچنين ميوه هايي كه پتاسيم بالايي دارند نظير طالبي، موز، سيب و... از بروز نارسايي قلبي جلوگيري كرده و در صورت بروز، از شدت آن مي كاهند. از آنجا كه كلسترول، فشارخون و هموسيستيئن بالا، زمينه ساز بروز بيماري هاي قلبي هستند، مصرف طالبي به دليل دارابودن مواد مغذي براي كنترل اين سه فاكتور، مفيد است و در سلامت قلب نقش كارآمدي دارد. البته افرادي كه از بيماري قند رنج مي برند در مصرف طالبي بايد جانب احتياط را رعايت كنند.

همچنين دانشمندان با تحقيق بر پوست ميوه‌هايي مثل خربزه و طالبي دريافته‌اند كه پوست اين ميوه‌ها مي تواند منبعي براي مسموميت غذايي باشد؛ از اين رو شستن كامل ميوه‌ها بسيار توصيه مي‌شود.

فوايد تغذيه اي طالبي

طالبي يكي از بهترين منابع ويتامين آ است و مملو از بتا كاروتن است كه در بدن تبديل به ويتامين آ مي شود. در يك فنجان آب طالبي فقط 56 كالري انرژي وجود دارد ولي 129% نياز روزانه ما به ويتامين آ را تامين مي كند كه تاثير آن در بهبود بينايي و پوست بدن بر همه واضح است.
طالبي يكي از غني ترين ميوه هاي حاوي ويتامين ث است. طالبي علاوه بر ويتامين هاي آ وث حاوي مواد مغذي مفيد ديگري مثل پتاسيم، فولات، فيبر، منيزيم، يد و ويتامين هاي ب6،ب3،ب5 وب1 است.

خواص درماني گرمك و طالبي

1 - طالبي ميوه اي اشتها آور است.

2- طالبي، ادرارآور، نرم كننده (مليّن) و موجبطراوت و شادابي پوست بدن است.

3- خوردن طالبي، بعد از غذا برايدرمان كم خوني مفيد است.

4- مصرف طالبي براي كساني كه سل ريوي دارند و يا مبتلا به يبوست و بواسير هستند، مفيد است.

5- گرمك سرشار از ويتامين هاي آ وث و سلولز است.

6- گرمك ملّين است؛ مخصوصاً براي كساني كه از يبوست مي نالند مفيد است.

7- گرمك و طالبي، تشنگي را در تابستان تسكين مي دهد.

8- گوشت طالبي براي تسكين سوختگي هاي سطحي و يا درمان ورم پوست موثر است.

9- آب طالبي براي نرم نمودن پوست مفيد است.

احتياط لازم در مصرف طالبي

1 - كساني كه مرض قند دارند بايد در خوردن طالبي جانب احتياط را رعايت كنند و کمتر مصرف كنند.

2- كساني كه ورم معده دارند، نبايد در مصرف طالبي زياده روي كنند.



منبع : asriran.com/ shafaf.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/66282/طالبي شيرين را با اين ترفند تشخيص دهيد
بستن   چاپ