هشدار معاونت غذا و داروي علوم پزشکي ايران: از بستني سنتي بترسيد
يکشنبه 24 ارديبهشت 1396 - 10:38:44 AM
چه خبر - خطر در کمين مصرف کنندگان شيرهاي فله اي است

مهران ولايي معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت: بر خلاف تصور عموم افراد، اين گروه از لبنيات درواقع همان شيرهاي مرجوعي کارخانه‌ها است که به علت داشتن بار ميکروبي بسيار بالا و غيرقابل ميکروب زدايي بازگشت داده شده و به عنوان شير سنتي به بازار‌ها عرضه مي‌شود.

وي افزود: با افزايش روز افزون دماي هوا بهترين بستر رشد ميکروب‌ها در انواع محصولات غير استاندارد علي الخصوص شيرهاي فله‌اي دوچندان ميشود و به همين علت احتمال وجود ميکروب فعال تب مالت در شير‌هاي سنتي به ويژه در بستني‌هاي سنتي و دستگاهي وجود دارد، زيرا اغلب بستني هاي سنتي و قيفي و باز، از شير‌هاي سنتي و فله تهيه مي‌شوند.

معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي ايران با اشاره به اينکه نظارت بر توزيع و حتي مجوز دادن به لبنيات سنتي در حيطه اختيارات ما نيست، گفت: اين نظارت‌ها بر عهده صنف مربوطه است و بنا بر اين ما به عنوان غذا و دارو نميتوانيم در اين حوزه ورود کنيم و در حال حاضر اين حوزه به فعاليت کارخانه‌هاي توليد مواد غذايي، دارويي و داروخانه‌ها نظارت دارد و در بحث فرآورده‌هاي سنتي ناظر نيست.

ولايي اظهار داشت: هيچ يک از فرآورده‌هاي سنتي براي سنجش بار ميکروبي، ميزان آلودگي‌هاي موجود در آن و حتي نوع مواد خارجي مخلوط شده، مورد سنجش غذا و دارو قرار نمي‌گيرد و در اينجا بايد خود خانواده ها از مصرف فرآروده‌هاي فله‌اي و سنتي که هيچ اطميناني از آن ندارند اجتناب کنند و به جاي آن، استفاده از محصولات بسته بندي صنعتي که داراي مجوز سازمان غذا و دارو و برچسب سلامت هستند، توصيه ميشود، زيرا در صور وجود حتي کوچکترين مشکل احتمالي در هر يک از اين محصولات، قطعا قابليت پيگري دارد، موضوعي که در هيچ يک از فرآورده‌هاي دامي سنتي علي الخصوص شير‌هاي فله‌اي صدق نمي‌کند.



منبع: yjc.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/66071/هشدار معاونت غذا و داروي علوم پزشکي ايران- از بستني سنتي بترسيد
بستن   چاپ