چطور بدن خود را براي ماه رمضان آماده کنيم؟
شنبه 23 ارديبهشت 1396 - 12:38:46 PM
چه خبر - دستورالعمل هايي جهت آماده شدن براي روزه ماه مبارک رمضان

ماه رمضان و روزه داري هميشه با حال و هواي خاص معنوي، اثرات جسماني بسيار زيادي دارد و در مطالعات متعددي نقش موثر روزه داري در بهبود بيماري‌هاي مختلف نشان داده شده است.

2 هفته تا شروع ماه مبارک رمضان باقي مانده و بسياري از افراد نگران روزه داري سخت و ضعف بدني بخصوص عطش و تشنگي خود در فصل گرما هستند، اما با رعايت برخي تدابير طب سنتي و سبک زندگي سالم، مي‌توان جسم را آماده روزه داري کرد و در ماه مبارک رمضان از فيض معنوي و آثار جسماني روزه داري بهره برد.

اين وعده را در روزهاي باقي مانده حذف کنيد

درخشان پور متخصص طب سنتي با بيان اينکه در دو هفته باقي مانده به ماه رمضان بايد برخي عادت‌هاي غذايي را تغيير داد، افزود: در ماه مبارک رمضان وعده ناهار حذف مي‌شود و به همين دليل بايد به تدريج حجم غذاي مصرفي در وعده‌هاي ناهار را با نزديک شدن به ماه مبارک رضان کم و غذاهاي سبکتر ميل کرد.

درخشان پور با اشاره به افزايش اهميت وعده صبحانه عنوان کرد: در مدت باقي مانده تا ماه رمضان بايد ناهار را سبکتر کرد و به جاي آن، در صبحانه‌ها مواد مقوي بيشتري مصرف شود. همچنين به هيچ وجه نبايد وعده صبحانه را حذف کرد، همانگونه که در ماه مبارک رمضان سحري نقش مهمي در روزه داري دارد.

ساعت صرف صبحانه در مدت باقي مانده تا ماه رمضان

وي ادامه داد: علاوه بر مصرف مواد مغذي و مقوي بدن در اين وعده، بايد صبحانه را در ساعت اوليه صبح مصرف کرد و از ميل کردن اين وعده در ساعت 9 يا 10 خودداري کرد همچنين بهتر است صبحانه به ساعات سحر نزديک شده و در ساعت 6 يا نهايتا هفت صبح اين وعده را ميل کرد.

تمرين روزه داري در روزهاي باقي مانده ماه مبارک رمضان

حيدر عظمايي پژوهشگر طب سنتي با اشاره به بلند بودن طول روزه داري در ماه مبارک رمضان گفت: به همين سبب بايد تدابيري براي امداگي جهت يک ماه روزه داري انديشه شود که يکي از مهمترين آن‌ها تمرين روزه داري پيش از شروع اين ماه است.

وي افزود: بهتر است در روزهاي باقي مانده صبحانه را کامل بخوريم و وعده ناهار را به تدريج حذف کنيم يا حجم مقدار غذاهاي مصرفي روزانه را به طور کلي کم کنيم.

بمب‌هاي انرژي براي مدت باقي مانده تا ماه رمضان

درخشان پور با بيان اينکه برخي افراد که ضعف بدني دارند، نوجوانان و سالمندان بايد در مدت باقي مانده موادغذايي مغذي بيشتر استفاده کنند، افزود: اين افراد بايد شيريني جات طبيعي مانند عسل، خرما، کشمش، شيره خرما و توت را روزي 2 بار مصرف کنند، زيرا اين موادغذايي موجب مي‌شوند انرژي کافي در بدن توليد و مقاومت آن افزايش پيدا کند.

عظمايي تنظيم قند خون را يکي از نکات مهم براي آمادگي بدن دانست و افزود: استفاده از قندهاي خوب مانند خرما و عسل براي تامين انرژي موثر مي باشد که متاسفانه در ماه رمضان برخي افراد به جاي قندهاي طبيعي سراغ زولبيا باميه رفته و به سلامتي خود آسيب آورد مي‌کنند، البته استفاده از آنها در حد تنوع اشکالي ندارد، اما افراط و مصرف مداوم آنها نادرست است.

معده درد داريد، دستور طبيعي يک نوشيدني مفيد براي معده درد و روزه داري

عظمايي با اشاره به افرادي که ناراحتي گوارشي دارند و تدابيري که موجب آمادگي آن‌ها براي روزه داري مي‌شود، گفت: نوشيدن ترکيب - عرق نعنا، بارهنگ، آب جوش، کمي گلاب و مقداري عسل يا نبات - در مدت باقي مانده تا ماه رمضان و در طول 30 روز روه داري موجب تقويت و آمادگي دستگاه گوارش شده و افراد سالم و بيماران داراي اختلالات گوارشي به آساني و بدون درد معده مي‌توانند روزه بگيرند.

درخشان پور عنوان کرد: مصرف ميوه‌ها و سبزيجات در اين 2 هفته بايد به ميزان کافي مورد استفاده قرار بگيرند، زيرا اين موادغذايي در عملکرد دستگاه گوارش، دفع و شادابي بدن نقش مهمي داشته و يبوست را از بين مي‌برد، يبوست مانع از توليد ويتامين‌ها و موجب کم خوني مي‌شود، نيمي از ويتامين‌ها در روده‌ها ساخته مي‌شود و يک فرد سالم بايد حداقل روزي 2 بار دفع داشته باشد.

تدابيري براي آمادگي جهت روزه داري در گرما تا در ماه رمضان تشنه نشويم

عظمايي افزود: با توجه به گرم بودن روزهاي پيش رو، اغلب افراد به خاطر عطش و تشنگي، آب يخ و سرد استفاده مي‌کنند که موجب تغييرات ناگهاني و شوک به معده مي‌شود که بايد اين عادت غلط را ترک کرده و از خاک شير و تخم شربتي، ميوه‌هاي لعابدار و آب ميوه استفاده کرد.

وي ادامه داد: بسياري افراد به اشتباه فکر مي‌کنند بايد در مدت باقي مانده موادغذايي بيشتر مصرف کنند تا در ماه رمضان دچار ضعف و مشکل نشوند، اما اين در حالي است که پرخوري با افزايش دماي بدن و با توجه به گرمي هوا موجب ايجاد عطش و نياز بدن به مايعات بيشتري شده و برخلاف باور مردم بر آمادگي بدن براي روزه داري تاثير سوء مي‌گذارند.

نکات تغذيه اي براي روزه اولي‌ها و نوجوانان

عظمايي با اشاره به روزه اولي‌ها و نوجوانان و آمادگي آن‌ها براي روزه داري گفت: نوجوانان بايد از مصرف مواد ساندويجي، فست فود‌ها و غداهاي ادويه دار و شيريني جات قنادي‌ها به دليل افزايش صفراي بدن پرهيز کنند، زيرا اکثر نوجوانان طبع صفراوي دارند و اين مواد غذايي موجب افزايش صفرا و آسيب به سلامتي بدن آنان مي‌شود.

وي به روزه اولي‌ها و نوجوانان توصيه کرد: براي کاهش صفرا و آمادگي بدن جهت روزه داري، توصيه مي‌شود تا از ترکيب عرق شاتره، کاسني، بيدمشک و مقداري سنکجبين استفاده کنند.



منبع: yjc.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/65991/چطور بدن خود را براي ماه رمضان آماده کنيم؟
بستن   چاپ