غذا هايي که آدم را خنگ مي کنند
چهارشنبه 20 ارديبهشت 1396 - 8:41:20 AM
چه خبر - از غذاهاي خنگ کننده بپرهيزيد

اگر مي خواهيد عملکرد مغزتان رو به افزايش باشد و روز به روز هم بيشتر شود، بايد از مصرف گروهي از مواد غذايي پرهيز کنيد و آنها را به رژيم غذايي تان راه ندهيد. پس غذاهاي «خنگ کننده» را بهتر بشناسيد و هرچه بيشتر از آنها فاصله بگيريد.

1- آدامس

گروهي از محققان بر اين باورند که آدامس جويدن در بعضي شرايط کارآيي مغز را کاهش مي دهد. پژوهش ها نشان مي دهند آدامس جويدن هنگام انجام فعاليت هايي که به تمرکز و دقت نياز دارند حفظ داده ها را در کوتاه مدت مخدوش مي کند. آدامس جويدن ثبت داده ها و اطلاعات مختلف در مغز را با مشکلاتي روبرو مي کند.

با اين وجود، پژوهش هاي ديگري نشان مي دهند آدامس جويدن به افزايش تمرکز کمک مي کند. در اين زمينه پژوهش هاي متناقضي ديده مي شود. به همين دليل اين احتمال وجود دارد که در اين زمينه دچار سردرگمي شويد. به هرحال، اگر به جويدن آدامس عادت داريد بهتر است نيم نگاهي به اين هشدارها هم داشته باشيد يا عادت هاي مضر ديگر براي سلامت مغز را ترک کنيد. به اندازه کافي آب بنوشيد، خواب کافي داشته باشيد و مغزتان را فعال نگه داريد تا مشکلات کاهش حافظه به سراغ تان نيايد.

2- چيپس، سيب زميني سرخ کرده و پيتزا

پژوهش هايي که روي چهار هزار کودک انجام شده نشان مي دهند کودکان سه ساله اي که در رژيم غذايي شان مقدار زيادي غذاهاي کم ارزش و فست فودهايي مانند چيپس، پيتزا و سيب زميني سرخ کرده وجود داشت در سال هاي بعد ضريب هوشي کمتري داشتند. بنابراين مهم است که پدر و مادرها از همان سال ها اوليه به رژيم غذايي فرزندانشان توجه داشته باشند. علاوه بر اين، داشتن تغذيه خوب در دوران کودکي هوش زبان شناختي کودکان را تقويت مي کند.

پژوهشگران تاکيد مي کنند مصرف غذاهايي مفيد براي رشد و پرورش مغز در دوران کودکي ضروري است. با اين وجود، شايد سخت باشد که کودک تان را راضي کنيد تا از مصرف فست فودهاي چرب و خوشمزه دست بکشد و به سراغ غذاهاي سالم تر برود. براي رسيدن به اين هدف بايد پشتکار داشته باشيد. زود مايوس نشويد. يادتان باشد که بايد کودکان را بارها و بارها به خوردن غذاهاي سالم تشويق کرده و آنقدر اين کار را تکرار کنيد تا به اين رژيم غذايي عادت کنند. حتي مي توانيد با کمک ساندويچ و اسنک هاي خوش قيافه اين مواد غذايي سالم را به رژيم غذايي فرزند دلبندتان راه دهيد.

3- کره

اگر رژيم غذايي شما سرشار از چربي هاي اشباع شده باشد، عملکرد مغزتان کاهش مي يابد. نتيجه پژوهش هاي محققان دانشگاه هاروارد اين موضوع را تاييد مي کند. در اين تحقيق پژوهشگران شش هزار خانم را به مدت چهار سال بررسي کردند و به اين نتيجه رسيدند خانم هايي که در رژيم غذايي شان چربي هاي تک غيراشباع شده وجود داشت؛ مانند چربي موجود در روغن زيتون و آووکادو، امتيازهاي بيشتري را در آزمون هاي مختلف به دست مي آورند. البته نيازي به حذف کامل اين مواد غذايي نيست و مقدار کمي از اين چربي ها در رژيم غذايي مشکلي ايجاد نمي کند.

پس بهتر است نمونه هاي کم چرب تري از فرآورده هاي حيواني مانند پنير، ماست و شير را انتخاب کنيد و از مصرف گوشت هاي فرآوري شده مانند سوسيس و کالباس هم پرهيز کنيد. متخصصان تغذيه توصيه مي کنند بهتر است پروتئين مورد نياز بدنتان را از منابع گياهي تامين کنيد و بيشتر به سراغ مصرف سويا و حبوبات برويد.

4- رژيم غذايي کم کربوهيدرات

خيلي ها دوست دارند لاغر شوند و براي انجام هر کاري حاضرند اما معمولا اولين فکري که به ذهنشان مي رسيد حذف تمام هيدرات ها از رژيم غذايي شان است، غافل از اينکه اگرچه ممکن است اين کار در کوتاه مدت باعث لاغري شان شود اما در درازمدت عوارض زيادي براي سلامت شان دارد. حذف کربن با کاهش قابل توجه هيدرات هاي کربن هم با کاهش فعاليت مغز در ارتباط است و شما را به سمت کندذهن شدن پيش مي برد.

پژوهشي که اواخر سال گذشته روي 19 خانم 22 تا 55 ساله انجام شده نشان مي دهد افرادي که براي لاغر شدن رژيم هاي سفت و سختي را دنبال مي کردند و در رژيم غذايي شان هيدرات کربن نمي خوردند، بخشي از مهارت هاي مغزشان ضعيف شده بود و در آزمون هاي حافظه عملکرد ضعيف تري داشتند و در مقابل افرادي که به اندازه کافي هيدرات کربن مي خورند ذهن فعال تري داشتند و حافظه شان از سرعت قابل قبولي برخوردار بود. همانطور که ذکر شد بيشتر افراد دل خوشي از مواد غذايي حاوي هيدرات کربن بالا ندارند و آن را عامل اضافه وزنشان مي دانند؛ در حالي که متخصصان تغذيه به شما توصيه مي کنند که با هيدرات هاي کربن دشمن نباشيد و آنها را عامل اصلي چاقي تان نپنداريد.

چاقي در اثر افزايش کالري بدن به وجود مي آيد و هيدرات هاي کربن اگر به ميزان کافي مصرف شوند، سبب چاقي شما نمي شوند. ضمن اينکه اين گروه مواد غذايي سوخت مغز بوده و مصرف شان براي افزايش عملکرد مغز ضروري است. فقط براي يادآوري مي گوييم خوراکي هايي مانند ماکاروني، برنج قهوه اي و نان هاي سبوسدار بهترين منابع هيدرات هاي کربن هستند که نبايد فراموش شوند.

5- شکر

درست است که مزه خوب و دلچسبي دارد اما شکر براي مغزتان چندان هم شيرين و خوشايند نيست و سلامت شما را تهديد مي کند. شايد شنيده باشيد که شکر براي دندان ها مضر است، کبد را دچار مشکل مي کند و وزن را بالا مي برد اما گذشته از همه اينها مصرف مداوم شکر روي عملکرد مغز هم تاثير گذاشته و به نظر مي رسد کارآيي آن را کاهش مي دهد.

دانشمندان در اين زمينه پژوهش هاي مختلفي انجام داده و تاثير شکر را روي موش هاي آزمايشگاهي امتحان کرده اند. نتايج بررسي هاي آنها نشان مي دهد موش هايي که در رژيم غذايي شان فروکتوز زيادي وجود داشت، وقتي در صفحه هاي پرپيچ و خم يا ماز قرار مي گرفتند حرکت شان آهسته شده و قدرت حافظه شان کاهش مي يافت اما موش هايي که در رژيم غذايي شان به جاي فروکتوز، امگا 3 وجود داشت، مغزي فعالت تر و حرکت هاي فرزتري داشتند.

براساس اين نتايج و ديگر بررسي ها، پژوهشگران به اين نتيجه رسيدند که آن دسته از رژيم هاي غذايي که فقط شامل قند فروکتوز هستند فعاليت هاي مغز را تحت تاثير قرار مي دهند چون توانايي انسولين را براي کمک به سلول هاي مغز مختل مي کنند. از سوي ديگر، اسيدهاي چرب امگا 3 مي توانند مغز را در مقابل اثرهاي منفي شکر مصون نگه دارند.

قند فروکتوز در گروهي از ميوه ها پيدا مي شوند اما مصرف اين مقدار فروکتوز مشکل زا نيست. مشکل زماني ايجاد مي شود که شربت هاي شيريني که در شيريني جات پيدا مي شود و همينطور نوشيدني هاي شيرين به مقدار زياد مصرف شوند. با وجود اينکه اين تحقيقات هنوز در مراحل مقدماتي قرار دارد اما متخصصان توصيه مي کنند براي حفظ سلامت تان مصرف شکر را محدود کرده و به جاي آن اسيد چرب امگا 3 بيشتري را در رژيم غذايي تان بگنجانيد. گردو، ماهي سالمون و سويا از جمله منابع غني از اسيد چرب امگا 3 هستند که مصرف آنها براي بهبود عملکرد مغز ضروري است.

6- نمک

نمک هم به اندازه شکر براي مغز شما مضر است، به ويژه هنگامي که نمک داخل فست فودها و گوشت هاي فرآوري شده مانند سوسيس و کالباس، چيپس و همبرگر باشد. نمک جداي از اينکه سبب افزايش فشار خون شما مي شود، فعاليت شناختي مغز را تحت تاثير قرار مي دهد.

محققان به اين نتيجه رسيده اند که داشتن رژيم غذايي سرشار از نمک فعاليت هاي شناختي مغز را به شدت تحت تاثير قرار داده و سرعت انتقال داده ها را در ميان افراد ميانسال به طور قابل توجهي کاهش مي دهد. اگر نمک به طور مستقيم کمي قبل از خوردن غذا به آن اضافه شود بسيار مضرتر از زماني است که همراه با غذا پخته مي شود.

7- سوسيس و کالباس

اين خبر براي دوستداران فست فودهاي خوشمزه بسيار مايوس کننده است اما محققان اين بار باز هم سوسيس و کالباس را نشانه گرفته اند و اين گروه از غذاها را هم به مواد غذايي خنک کننده اضافه کرده اند. در مواد غذايي فرآوري شده ترکيبات نگه دارنده مضري وجود دارد که فعاليت مغز را تحت تاثير قرار مي دهد. طعم دهنده و رنگ هاي مصنوعي هم چنين مشکلي ايجاد مي کنند.

از سوي ديگر، براساس يافته هاي منابع علمي مختلف سوسيس و کالباس ها چربي زيادي دارند، اين چربي ها بخش هيپوتالاموس مغز را که مسئول کنترل و تنظيم گرسنگي است، تحت تاثير قرار داده و چرخه طبيعي بدن را مختل مي کند. در نتيجه اختلالاتي در بدن ايجاد مي کند و بدين ترتيب با تاثير با عملکرد مغز، زمينه چاقي فراهم مي شود.



منبع: salamati.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/65727/غذا هايي که آدم را خنگ مي کنند
بستن   چاپ