قاليباف،‌ محل سكونتش را با مردم در ميان بگذارد
شنبه 16 ارديبهشت 1396 - 2:42:20 PM
چه خبر - حاشيه هايي از اظهارات قاليباف

مجيد منايي در قانون نوشت: آقاي قاليباف در اظهاراتش، شعارها و برنامه‌هايي را مطرح كرد که به نظر مي‌رسد تا حدودي از ديدگاه‌هاي کارشناسي و محاسباتي به دور است كه در ادامه به بخشي از آن اشاره‌مي‌كنيم.

1- آقاي قاليباف مي‌گويد که قادر است سالانه 5 ميليون شغل ايجاد كند. با يک محاسبه ساده به اين برادر عزيز بايد عرض کنيم تحقق چنين آرزويي مستلزم رشد اقتصادي در حدود 25 درصد يا بيشتر بوده، ضمن اينکه حجم دولت نيز دست‌كم بايد به 5 برابر آنچه در حال حاضر است، افزايش يابد. حال بماند اينکه وظيفه دولت، ايجاد شغل نبوده بلكه ايجاد بسترها و زيرساخت‌هاي فرصت‌هاي شغلي به عهده‌اش است. علاوه بر اينکه شرايط اشتغالزايي دولت در حال حاضر جوابگوي 1 تا 2/1 ميليون نفر در سال است.حتي اگر بپذيريم چنين امري ( به فرض محال) دست‌يافتني باشد، در صورتي که ايجاد هر فرصت شغلي حداقل به 40ميليون تومان سرمايه‌گذاري نياز داشته باشد( در بهترين حالت) متوجه خواهيد شد که ايجاد 5 ميليون شغل نيازمند اعتباري معادل 200 هزار ميليارد تومان خواهد بود.

2- شهردار تهران مي‌گويد که حداقل سالانه 5 ميليون ازدواج نيز در برنامه‌هايش گنجانده شده است. اگر ميزان وام ازدواج را براي همين تعداد ازدواج 20 ميليون تومان وام در نظر بگيريم، ، براي 5 ميليون ازدواج سرجمع 100 هزار ميليارد تومان اعتبار نياز دارد.

3- قاليباف در ادامه وعده‌هايش در زمينه ايجاد مسکن نيز براي همين تعداد ازدواج، احداث واحدهاي مسکوني را برنامه ريزي كرده که اگر براي اين‌گونه واحدها، قيمت تمام‌شده را در هر متر مربع 500 هزار تومان در نظر بگيريم ( با فرض محال و در پايين‌ترين قيمت) باز هم براي واحدهاي 40 متري(در پايين‌ترين متراژ) در مجموع، 100 هزار ميليارد تومان اعتبار نياز دارد.

در خوش بينانه‌ترين حالت در مجموع سه مورد فوق 400 هزار ميليارد تومان اعتبار نياز داريم که بسيار شايسته است قاليباف، راهکارهاي تامين اين مبلغ را نيز در برنامه هايش اعلام كرده و بگويد که اين رقم، چند درصد از بودجه سالانه کشور را در برگرفته و تکليف ساير طرح‌ها و پروژه هاي اين کشور چه خواهد شد؟ اين در حالي است كه ما افزايش ميزان يارانه‌ها را که از وعده هاي انتخاباتي قاليباف است ، جدي نمي‌گيريم، زيرا کارشناسان اقتصادي و مردم آگاهند که اين افزايش چه مشکلاتي را به ويژه در بعد هزينه هاي زندگي براي آنان ايجاد مي كند.

4- اين نامزد انتخابات مي‌گويد که مبارزه با فساد و رانت جزو اولويت‌هاي برنامه‌هاي اوست. سوال اين است که آيا او در عمر 12 ساله خود در شهرداري تهران به واقع و خارج از شعار، توانسته است که با اين دو معضل اقتصادي و اجتماعي برخورد اصولي كرده و آن‌را ريشه‌كن كند؟ آيا کسي سراغ دارد که حتي براي يک‌بار نيز که شده، در مراجعه با شهرداري‌ها با پديده زشت رشوه برخورد نکرده باشد؟ پس به نظر مي‌رسد که مبارزه با فساد تنها با شعار و آن هم فقط در انتخابات رياست جمهوري نبايد عملياتي شود و اين وظيفه هميشگي يک مسلمان واقعي است. پيشنهاد مي‌دهيم که شهردار محترم به صورت نامحسوس اين موضوع را رصد كرده تا به صحت و سقم آن آگاه شوند.

در مبارزه با رانت، آيا شما مي‌دانيد که رانت و رانت‌خوار کيست؟ رانت در تمام طول تاريخ در حيطه قدرتمندان بوده و در اين مسير به دليل منافع بي حد و اندازه آنان، به هيچ‌کس اجازه ورود و سرشاخ شدن را نمي‌دهند و مطمئن هستم که جنابعالي نيزبا ادبيات رانت و رانت خواري آشنا بوده و مي‌دانيد که امکان رويارويي با آنان وجود ندارد، چون در غير اين صورت با هرکس که باشد آنچنان برخورد مي شود که شخص را از کرده خودش پشيمان مي کنند.

چه خوب بود که آقاي قاليباف نيز فيش حقوقي و محل سکونت خود را در انظار عموم مي‌گذاشت تا مردم عزيزي که او دايم از خدمت به آنان دم مي‌زند متوجه شوند که قاليباف چه وضعيتي دارد.

اگر رفع مسائل و مشکلات کشور به همين سهل و آساني بود که قاليباف مي‌گويد ، دولت‌هاي قبل نيز که به نوعي مشابه اين شعارها در برنامه‌هاي‌شان قرار داشت، درمورد آن اقدام مي‌کردند. پس چرا در اجرا و عمل موفق نبودند؟ شايد بگوييد آنان اراده اين کار را نداشته و مديريت جهادي فقط مختص شما و شهرداري تهران است ولي نشستن کنار گود و لنگ کردن مشکلات، راحت‌ترين کاريست که مي‌شود کرد. به نظر مي رسد که قول‌هاي عوام‌فريبانه و پوپوليستي، ديگر کارکردهاي خودش را از دست داده است. به اميد روزي که همگان به معني واقعي کلمه، دلسوز کشور و مردم باشيم.

منبع: قانون

http://www.CheKhabar.ir/News/65401/قاليباف،‌ محل سكونتش را با مردم در ميان بگذارد
بستن   چاپ