کمبود آهن بخصوص در زنان را جدي بگيريد
شنبه 16 ارديبهشت 1396 - 11:42:09 AM
چه خبر - کمبود آهن، مشکلي که 50 در صد مردم دارند

شهناز بختياري متخصص تغذيه گفت: فقر آهن در مواقع اوليه با اصلاح الگوي زندگي و حذف مواد غذايي غير مفيد و مصرف روزانه مواد غذايي آهن دار، درمان شده و سبب بهبود 30 درصدي مي‌شود. اما در مواقع کم خوني شديد در بدن، علاوه بر رعايت موارد فوق، بايد به مدت سه ماه از مکمل‌هاي آهن طبق دستور پزشک استفاده شود. بر اين اساس استفاده از مکمل هاي آهن با معده خالي ، حجم بالايي از آهن جذب بدن شود.

اين متخصص تغذيه با ارائه آماري از تعداد افراد مبتلا به کم خوني اظهارکرد: بر اساس آمارهاي به دست آمده، تقريبا از هر 10 نفر، 5 نفر از مردم به ويژه زنان و کودکان مبتلا به کمبود آهن هستند. اين کمبود آهن در رشد جسمي و مغزي، قدرت يادگيري و ... بسيار تأثيرگذار بوده و منجر به کم خوني مي‌شود.

بختياري در پاسخ به اين پرسش که چه گروه هايي بيشتر مستعد کم خوني هستند؟، خاطرنشان کرد: دختران نوجوان، زنان باردار، سالمندان و شيرخواران کمتر از دو سال، در معرض خطر ابتلا به کم خوني قرار دارند. نکته قابل توجه اين است که بسياري از افراد بروز علائمي، چون بي حالي و ضعف را ناشي از خستگي و کم خوابي دانسته و در درمان آن کوتاهي مي‌کنند.

اين متخصص تغذيه اظهار کرد: دريافت آهن کافي در عملکرد سيستم ايمني بدن ضروري بوده و در عملکرد گلبول‌هاي قرمز خون، ميوگلوبين، هموگلوبين، و بسياري از آنزيم‌ها و حمل اکسيژن خون بسيار تأثير گذار است.

وي عنوان کرد: جذب آهن در بدن افراد متفاوت است و بايد به طور طبيعي حدود 5 الي 15 درصد آهن به بدن جذب شود. اين درحالي است که ميزان آهن موجود در بدن مردان بيشتر از زنان بوده و با توجه به نقش حياتي آن در بدن، بايد کمبود آهن در زنان جبران شود.

بختياري اذعان داشت: نوع مواد غذايي مصرفي در ميزان جذب آهن تأثير گذار است. برخلاف تصورات برخي از افراد، شير و لبنيات فاقد آهن بوده و مصرف سبزيجات و حبوبات از ميزان آهن کمي برخوردار است اين در حالي است که مصرف جگر، گوشت قرمز و گوشت سفيد موجود در آبزيان، درصد جذب بالايي از آهن داشته و به افراد مبتلا به کم خوني توصيه مي‌شود.

وي در ادامه گفت: رنگ پريدگي و بي حالي، خستگي دائم، احساس ضعف، ريزش مو، تپش قلب، ورم قوزک پا و درنهايت قاشقي شدن ناخن‌ها از جمله علائم کمبود اهن در افراد است که در صورت بروز اين علائم با آزمايش خون، ميزان کم خوني مشخص و نوع درمان مشخص مي‌شود.

اين متخصص تغذيه ضمن تأکيد بر اصلاح الگوي غذايي و نقش آن در ابتلا به بيماري‌ها افزود: مصرف بيش از حد از چاي بالاخص بعد از خوردن غذا، منجر به کمبود آهن و تشديد آن مي‌شود که بايد اين روند اصلاح، و مصرف موادي چون اسفناج و گوشت که سرشار از آهن است، جايگزين آن شود.



منبع: mizanonline.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/65374/کمبود آهن بخصوص در زنان را جدي بگيريد
بستن   چاپ