اين سبزيجات را حتما پخته مصرف کنيد!!
پنجشنبه 14 ارديبهشت 1396 - 9:18:18 AM
چه خبر - سبزيجاتي که بايد پخته مصرف شوند

هميشه گفته مي شود سبزي ها را خام بخوريد تا مواد مغذي بيشتري به بدنتان برسد. شايد درباره بيشتر سبزي ها اين موضوع درست باشد اما سبزي هايي هم وجود دارد که پختن آن، باعث افزايش ارزش غذايي آن مي شود.گوجه فرنگي، کلم بروکلي و هويج، سه نوع سبزي است که ارزش غذايي شان با پخته شدن بيشترمي شود.

گوجه فرنگي

گوجه فرنگي از نظر علمي در رده‌ ميوه ها قرار دارد، اما اگر پخته شود، سبزي محسوب مي شود. گوجه فرنگي بسيار مغذي و منبع غني ويتامين ث و ليکوپن است. ليکوپن، فيتوکميکالي است که باعث قرمز شدن رنگ گوجه فرنگي شده و البته خواص آنتي اکسيداني قابل توجهي نيز دارد. بخارپز يا آب پز کردن گوجه فرنگي، بهترين شيوه براي فعال کردن ليکوپن است.

بروکلي

بروکلي جزو خانواده‌ کلم هاست و خواص آنتي اکسيداني آن بسيار معروف است. همچنين بروکلي منبع غني لوتئين و توکوفرول است. اين ترکيبات شيميايي، با کاهش التهاب در رگ هاي خوني بدن، خطر سرطان را کاهش مي دهد.

بهترين شيوه براي پخت کلم بروکلي، آب پز و بخارپز کردن آن است که با اين شيوه خواص کاروتنوئيد، لوتئين و فيتوئن هاي آن تقويت مي شود. البته درباره کلم بروکلي مطالب ضد و نقيض زياد است . بهتر است اين کلم مدت زمان کوتاهي در آب در حال جوش قرار بگيرد و سپس خارج شود يا در مدت زمان کوتاهي بخارپز شود. در واقع با پختن بروکلي برخي خواص آن، افزايش و برخي ديگر کاهش مي يابد.

هويج

هويج، سبزي ريشه اي معروفي است که سرشار از بتاکاروتن است و ويتامين و مواد معدني زيادي دارد. هويج خواص آنتي اکسيداني دارد که بيشتر آن ناشي از تجمع بسيار زياد ويتامين آ و بتاکاروتن است. آزمايش ها نشان مي دهد آب پز کردن هويج، کاروتنوئيدها را تا 14 درصد افزايش مي دهد. با آب پز کردن هويج، بيشتر ويتامين ث و کاروتنوئيدهاي آن حفظ مي شود. بهترين دما و زمان توصيه شده براي پخت هويج ١٣٠ درجه و به مدت 20 دقيقه است.



منبع : khorasannews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/65172/اين سبزيجات را حتما پخته مصرف کنيد!!
بستن   چاپ