رئيسي بايد کارکتر واقعي نشان دهد
چهارشنبه 13 ارديبهشت 1396 - 1:18:23 PM
چه خبر - دو استراتژي در مناظره و پيش‌بيني مناظره دوم

پرويز اميني در کانال تلگرامي خود نوشت: مناظره‌ها در انتخابات ايران خصوصاً از سال 84 به بعد نقاط عطف شکل‌گيري نتيجه انتخابات بوده‌اند. در سال 88 ظرفيت اثرگذاري مناظره‌ها گسترش پيدا کرد. در سال 92 اين روال ادامه داشت و در واقع پيروزهاي انتخابات در اين دوران کساني بودند که توانستند در مناظره‌ها هم پيروز شوند.

امروز دو قطب اصلي مناظره‌ها در انتخابات، يکي قطب دولت است که دو نماينده دارد و قطب ديگر هم رقباي دولت هستند که نماينده آنها قاليباف و رئيسي است.

مناظره‌ها به دليل اينکه رقبا در کنار هم قرار مي‌گيرند، باعث مي‌شود جامعه بتواند ارزيابي مقايسه‌اي از توانمندي‌ها و کاراکتر نامزدها داشته باشند. همچنين مناظره‌ها به دليل جذابيت، پربيننده‌ترين برنامه تبليغاتي انتخاباتي است و با هيچ کار انتخاباتي ديگر قابل مقايسه نيست. پيروز مناظره‌ها در واقع پيروز انتخابات است.

مرکز ثقل مناظره‌ها، ارزيابي قابل احراز اجتماعي از «توانمندي عمومي» نامزدها براي برعهده گرفتن مسئوليت رياست جمهوري است. احمدي‌نژاد در مناظره با موسوي و روحاني در مناظره سوم سياسي، توانمندي‌هاي عمومي و برتري‌هاي سياسي خود را به رقبا تحميل کردند.

براي تأمين اين هدف در مناظره، دو استراتژي را مي‌توان تعريف کرد، يکي استراتژي تهاجمي و ريسک‌پذير که توسط کساني انجام مي‌شود که نيازمند اثبات خود در افکار عمومي هستند يا چيزي براي از دست دادن ندارند. احمدي‌نژاد در مناظره با موسوي در سال 88 و روحاني در سال 92 چنين رويکردي داشتند. و ديگري استراتژي «محافظه‌کارانه و فرصت‌طلبانه» که تلاش مي‌کند با کنترل و اداره کردن مناظره از خطاهاي حريف استفاده کند و ضربه خود را بزند. مناظره احمدي‌نژاد با کروبي و رضايي در سال 88 از اين جنس مناظره‌ها بودند.

در مناظره اخير، استراتژي زوج روحاني - جهانگيري استراتژي استفاده از فرصت‌ها بود و استراتژي قاليباف استراتژي ريسک‌پذير و تهاجمي بود و اين باعث شد مناظره بيشتر بين جهانگيري، روحاني و قاليباف در جريان باشد.

در مناظره دوم با توجيهات متفاوت و متناسب با کاراکتر هر يک از نامزدها، هر دو قطب انتخابات به استراتژي تهاجمي روي مي‌آورند. زوج روحاني - جهانگيري براي جبران مناظره اول و کانون اين تهاجم نيز قاليباف خواهد بود. البته متناسب با نقش آفريني رئيسي، وي نيز از تهاجم آنها مصون نخواهد بود. قاليباف براي پيش بردن و تثبيت بيشتر موقعيت خود، به استراتژي تهاجمي خود ادامه خواهد داد که البته لازم است با تغييراتي نسبت به مناظره اول استراتژي تهاجم را پيش ببرد و رئيسي براي اين که از کانون رقابت خارج نشود و همچنان موضوعيت داشته باشد، نيازمند چنين رويکردي البته در چارچوب کاراکتر واقعي خود است.

منبع: دانشجو

http://www.CheKhabar.ir/News/65165/رئيسي بايد کارکتر واقعي نشان دهد
بستن   چاپ