شير تقلبي را با اين روش به راحتي تشخيص دهيد
شنبه 9 ارديبهشت 1396 - 11:24:44 AM
چه خبر - روشهاي تشخيص شير تقلبي از شير سالم

شير و ساير محصولات لبني براي سلامت بدن بسيار مفيد است اما در برخي کشورهاي خارجي تقلب در زمينه توليد شير صورت مي گيرد که مي تواند سبب ابتلاي افراد به انواع بيماري هاي گوارشي، مشکلات قلبي عروقي يا واکنش‌هاي شديد آلرژيک شود به همين دليل بايد قبل از مصرف شير از سالم بودن آن مطمئن شويم.

کارشناسان حوزه بهداشت هشدار مي دهند در تکنيک هاي شناسايي سلامت شير به دليل استفاده از اسيد تنها افراد متخصص در محيط آزمايشگاهي به انجام اين کار بپردازند زيرا استفاده از وسايل آزمايشگاهي در محيط خانه کار بسيار خطرناکي محسوب مي‌شود.

کارخانجات توليد شير انواع افزودني ها و مواد شيميايي را به اين محصول و ساير محصولات لبني اضافه مي‌کنند که از جمله اين مواد افزودني مي‌توان به آب، نشاسته، پارافين، انواع روغن هاي حيواني اشاره کرد که با آزمايش هايي ساده و در عين حال دقيق مي توان به وجود آنها پي برد.

تست وجود آب در شير

يک قطره شير را روي يک سطح صيقلي و شفاف که حالت مورب و اريب دارد بريزيد. حرکت قطره شير را بررسي کنيد، شير واقعي از خود ردي به جاي نمي گذارد اما شير تقلبي که به آن آب اضافه شده است يک خط سفيد کمرنگ از خود باقي مي گذارد.

وجود نشاسته در شير

يک قطره محلول يد ( که براي ضد عفوني کردن نيز به کار مي رود و پاي ثابت جعبه کمک هاي اوليه است ) به مقداري شير اضافه کنيد. چنانچه پس از اضافه کردن رنگ شير آبي شد نشان دهنده وجود نشاسته در آن است.

مواد شوينده و انواع پاک‌کننده ها در شير

براي تشخيص مواد شوينده در شير حدود 5 ميلي ليتر آب را به همان ميزان شير اضافه کنيد و براي مدت 5 دقيقه آن را هم بزنيد. اگر روي شير کف ايجاد شود، اين بدان معنا است که شير حاوي مواد شوينده است.

کارشناسان توصيه مي کنند براي جلوگيري از ابتلا به انواع بيماري ها از جمله تب مالت يا ساير مشکلات گوارشي افراد حتما از شيرهاي سالم و استاندارد استفاده کنند يا حداقل شير را بجوشانند هرچند که جوشاندن شير تمامي ميکروب هاي آن را از بين نمي برد.



منبع : yjc.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/64767/شير تقلبي را با اين روش به راحتي تشخيص دهيد
بستن   چاپ