يک نوشيدني سنتي براي هضم غدا
چهارشنبه 6 ارديبهشت 1396 - 7:15:44 AM
چه خبر - يک نوشيدني هضم کننده غذا، با پرتقال و عطر سنتي هل

شايد بسياري از اين افراد خبر نداشته باشند که از ترکيب گياه باستاني هل با پرتقال، نوشيدني خوشرنگ و آرام‌بخشي به وجود مي‌آيد که به معده آنها براي هضم غذا کمک زيادي مي‌کند.

هل و پرتقال ترکيبات اصلي اين نوشيدني آرامبخش هستند که خاصيت‌ هر کدام از آنها نقش چشمگيري در افزايش قدرت گوارش دارد. از ترکيب عصاره هل و پرتقال با کمي آب سودا، يک نوشيدني ليمويي‌رنگ و هضم کننده متولد مي‌شود.

هل؛ گياهي ايمن‌کننده

هل گياهي شناخته شده براي ايرانيان به‌ويژه عطارها و پزشک‌هاي طب سنتي است. اين گياه سنتي در جامعه ايران به‌ويژه در ميان کردها جايگاه مهمي دارد، به طوري که نوشيدني هل يکي از پرطرفدارترين انواع نوشيدني‌ در ميان آنهاست. در اساطير اسکانديناوي نيز ملکه‌اي به نام «هل» وجود داشته که نقش کليدي در افسانه بالدر و تلاش براي رستاخيزي او ايفا مي‌کند و اين نشان مي‌دهد که هل از قدمت ديرينه‌اي در جهان برخوردار است.

اين گياه نزد هندوها نيز مقدس است. به طوري که آنها در مراسم مذهبي و همچنين در جشن‌هاي عروسي خود، دانه‌هاي هل را روي آتش مي‌ريزند تا بوي خوش آنها فضا را عطرآگين کند. آنها معتقدند در چنين شرايطي، مراسم حالتي روحاني و معنوي به خود مي‌گيرد.

در کتاب‌هاي قديمي سانسکريت، هل به نام «الا» معرفي شده و خواص دارويي آن شرح داده شده است. هل، اين گياه معطر، از گذشته‌هاي دور در پزشکي چيني و يوناني به عنوان درماني براي اختلالات گوارشي مورد استفاده بوده است.

هل به کنترل اختلالات گوارشي مانند نفخ شکم و گرفتگي معده کمک مي‌کند. ويتامين ب2 موجود در اين گياه باعث آزادسازي انرژي از کربوهيدرات‌ها، پروتئين و چربي مي‌شود و تکثيرکننده رشد و ترميم‌کننده پوست، مو، ناخن و مفاصل است. ويتامين آ و سي، سديم، پتاسيم، کلسيم، مس، آهن، منگنز، منيزيم، فسفر و روي موجود در هل نيز از سيستم ايمني بدن محافظت مي‌کند.

پرتقال؛ هضم کننده‌اي آرامبخش

پرتقال از مرکبات آرامبخش، نشاط‌آور و هضم‌کننده طبيعي است که ماده مغذي گياهي ليمونوئيد موجود در آن، دشمن سلول‌هاي سرطاني و تومورها است و از عدسي‌هاي چشم در برابر آب مرواريد محافظت مي‌کند.

ريشه پرتقال در جنوب شرق آسيا (چين و هند) است که در دوران باستان احتمالا با پيوند نارنگي و پوميلو پرورش يافته است. کشت اين ميوه از قرن‌ها قبل در ايران هم رايج بوده است و حتي ايتاليايي‌ها در قرن 11 ميلادي، پرتقال ايراني را به جنوب اروپا بردند و در آنجا کشت کردند.



منبع: jamejamonline.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/64507/يک نوشيدني سنتي براي هضم غدا
بستن   چاپ