چشمانتان را با اين مواد غذايي تغذيه کنيد
يکشنبه 3 ارديبهشت 1396 - 2:16:51 PM
چه خبر - سلامتي چشم ها و مواد مورد نياز براي چشم ها

ميليون ها نفر در دنيا از بيماري هاي گوناگون چشم رنج مي برند، بيماري هايي مانند آب مرواريد و تباهي لکه زرد (دژنراسيون ماکولا). تغذيه نقش مهمي در تمام سلول هاي بدن ايفا مي کند و سلول هاي چشم نيز مستثني نيستند.

تغذيه نادرست و ضعيف مي تواند سال‌ها بعد، مشکلاتي براي چشم ايجاد کند. براي همين لازم است تغذيه اي درست داشته باشيد تا از چشم‌هايتان در برابر آسيب ها مراقبت کنيد و به مرور دچار کاهش بينايي نشويد.

تغذيه مناسب براي سلامت چشم

چشم‌هاي شما نيازمند مواد مغذي خاصي است تا در بهترين حالت خود باشد و دچار اختلال نشود. آنتي اکسيدان ها معمولاً بخشي از مواد مغذي هستند که از چشم ها محافظت مي کنند؛ زيرا مانع ايجاد مولکول هاي سمي به نام راديکال هاي آزاد شده و در نتيجه به بافت ظريف و حساس چشم آسيبي وارد نمي شود.

ويتامين آ A

به فرم فعال ويتامين A رتينول هم گفته مي شود. ويتامين آ براي حفظ سلامت چشم ضرورت دارد و به بدن کمک مي کند رتينوئيد رنگدانه که نقش مهمي در مکانيسم بينايي دارد توليد نمايد.

ويتامين آ مخصوصاً در نور کم، کيفيت بينايي را حفظ مي کند. کمبود ويتامين آ باعث بيماري به نام شب‌کوري مي گردد.

ويتامين آ را مي توان در منابع گوناگون غذايي پيدا کرد، مخصوصاً در ميوه هاي رنگي (زرد و نارنجي و سبز) و سبزيجاتي مانند کدو، هويج، طالبي، سيب زميني شيرين، اسفناج، بروکلي و ساير سبزيجات برگ تيره.

ويتامين ث C

آنتي اکسيدان ديگري که براي سلامت چشم مهم است ويتامين ث يا اسيد اسکوربيک مي باشد. ويتامين ث به عنوان يک آنتي اکسيدان، عملکرد اصلي اش پيشگيري از آسيب هاي راديکال آزاد به بافت هاي بدن است. محققان دپارتمان چشم پزشکي در دانشکده پزشکي زنجان کشف کردند که ميزان ويتامين ث پلاسما در افراد مبتلا به آب مرواريد در مقايسه با افرادي که اين مشکل را ندارند، پايين تر است.

متداول ترين منابع ويتامين ث، مرکباتي مانند پرتقال، ليمو و گريپ فروت مي باشد. منابع غيرمرکباتي هم شامل توت فرنگي، خربزه درختي، بروکلي، گوجه فرنگي و فلفل قرمز و سبز مي شود.

لوتئين و زآگزانتين

لوتئين و زآگزانتين به گروه مولکول هايي به نام کاروتنوئيدها تعلق دارند و بخش عمده کاروتنوئيدهاي موجود در چشم انسان را تشکيل مي دهند. اين دو، مانند ويتامين آ و ث، به عنوان آنتي اکسيدان عمل کرده و با فيلتر کردن نورهاي مضر و خيره کننده از چشم‌ها محافظت مي کنند.

دسترسي به اين مواد مغذي سخت نيست چون در غذاهاي متنوعي موجودند؛ زرده تخم مرغ داراي بالاترين مقدار از لوتئين و زآگزانتين است، کيوي، انگور، کدوسبز، آب پرتقال و اسفناج هم منابع خوبي از اين دو ماده هستند. توصيه مي شود براي دريافت بيشتر لوتئين و زآگزانتين، مصرف ميوه ها و سبزي هاي رنگي را افزايش دهيد.

روي (زينک)

روي نقش مهمي در فرايندهاي بدن دارد. در چشم‌ها، روي به همراه ويتامين آ، براي توليد موادي به نام ملانين که محافظ چشم است کار مي کنند. در ماکولا يا همان لکه زرد چشم، ميزان بالايي از روي موجود است. کمبود روي باعث افزايش احتمال ابتلا به تباهي لکه زرد مي شود که با تغذيه درست به راحتي مي توان از آن پيشگيري کرد.

غذاهايي که منابع خوبي از روي محسوب مي شوند شامل گوشت گوساله، محصولات لبني مانند شير و ماست، غلات کامل سبوس دار و نخود مي باشد.

اسيدهاي چرب امگا 3

به اسيدهاي چرب امگا 3، چربي هاي خوب هم مي گويند. امگا 3، آبگونه اي و استحکام ساختاري سلول ها و بافت هاي بدن را حفظ مي کند و خواص آنتي اکسيداني دارد. اسيدهاي چرب امگا 3 براي تکامل بينايي نوزادان مهم است. در بزرگسالان نيز، امگا 3 در پيشگيري از تباهي لکه زرد و نتيجتاً کاهش بينايي نقش مهمي دارد.

بهترين منابع حاوي امگا 3، ماهي هاي آب سرد مانند سالمون و ماکرل مي باشد. ماهي تن نيز منبع خوبي از اين چربي است.

منابع گياهي امگا 3 شامل شاهدانه، بذر کتان، جلبک و روغن هايشان مي باشد.

ويتامين اي‌ E

ويتامين اي‌، آنتي اکسيدان محلول در چربي است که از سلول ها و بافت ها در برابر آسيب اکسيداتيو محافظت مي کند. ويتامين اي‌ همراه با لوتئين و زآگزانتين براي جلوگيري از تشکيل آب مرواريد مفيد است.

منابع غذايي حاوي ويتامين اي‌ شامل دانه هاي آفتابگردان، بادام، جوانه گندم، روغن هاي گياهي و آووکادو مي باشد.





منبع: hidoctor.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/64310/چشمانتان را با اين مواد غذايي تغذيه کنيد
بستن   چاپ