پيشنهاد زنده نبودن مناظره‌ ها کار ما نبود ولي...
شنبه 2 ارديبهشت 1396 - 1:21:38 PM
چه خبر - عدم پخش زنده مناظره‌ها پيشنهاد وزير كشور و دولت نبود

عصر پنجشنبه در حالي که فضاي انتخاباتي در شش و بش اعلام رسمي اسامي کانديداهاي تأييد صلاحيت شده انتخابات رياست‌جمهوري بود، مصوبه کميسيون بررسي تبليغات فضاي انتخابات همه را حيرت‌زده کرد: «پخش زنده مناظره کانديداهاي رياست‌جمهوري منتفي شد». خبر را سيد سلمان ساماني، سخنگوي وزارت کشور در کانال تلگرامي خود و ضمن گزارش از مصوبه دومين جلسه کميسيون بررسي تبليغات انتخابات رياست‌جمهوري رسانه‌اي کرد.

به نوشته او اين جلسه با حضور منتظري دادستان کل کشور، علي عسکري رئيس صداوسيما، قاضي‌زاده هاشمي نماينده مجلس و عضو شوراي نظارت بر صداوسيما، مسئولان ستاد انتخابات کشور و نماينده ناظر شوراي نگهبان و به رياست رحماني فضلي وزير کشور برگزار شده بود و با تصويب کميسيون قرار شد مناظره‌هاي انتخاباتي نامزدها به صورت ضبط شده و گفت‌وگوهاي تلويزيوني به صورت زنده پخش شود.

بلافاصله بعد از انتشار خبر، واکنش‌ها به پخش ضبط شده مناظره‌هاي تلويزيوني شروع شد. علاوه بر واکنش‌هاي گسترده کاربران در شبکه‌هاي اجتماعي و مجازي، کانديداهاي انتخاباتي و چهره‌هاي سياسي هم به اين موضوع واکنش نشان دادند و عملاً خواستار لغو و تجديدنظر درباره اين تصميم شدند.

خبرسازي رسانه‌هاي اصولگرا

هنوز دقايقي از انتشار اين خبر نگذشته بود که برخي رسانه‌هاي اصولگرا در خبر خود نوشتند که اين تصميم به پيشنهاد دولت انجام شده است؛ موضوعي که بلافاصله با واکنش حسام‌الدين آشنا، مشاور فرهنگي رئيس‌جمهور روبه‌رو شد تا او از تقاضاي دکتر روحاني براي تجديدنظر در مصوبه کميسيون نظارت بر تبليغات انتخابات خبر بدهد.

خود رئيس‌جمهور هم دقايقي بعد از آن در سخنراني خود در جمع مردم فارس علاقه‌مندي خودش به برگزاري مناظره‌هاي انتخاباتي به صورت زنده را بيان کرد. اما تلاش رسانه‌هاي اصولگرا براي ربط دادن اين تصميم کميسيون تبليغات انتخابات به دولت در حالي است که از قضا دولت در ترکيب اين کميسيون در اقليت قرار دارد و دولتي‌ها تنها دو نماينده از پنج عضو اين کميسيون را تشکيل مي‌دهند.

با اين حال اما با ادامه به فضاسازي‌هاي رسانه‌اي مخالفان دولت اين‌بار وزارت کشور به ميدان آمد و اطلاعيه تند و تيزي در اين‌باره صادر کرد. وزارت کشور در واکنش به اين خبرسازي با تشريح ترکيب اعضاي کمسيون تبليغات به اقليت بودن دولت در اين کميسيون اشاره کرد و اينکه طبق قانون اعضاي اين کميسيون دادستان کل کشور يا نماينده تام‌الاختيار او - وزير کشور يا نماينده تام‌الاختيار او - دبير هيأت اجرايي مرکزي انتخابات - رئيس شورا يا يکي از اعضاي شوراي نظارت بر سازمان صداوسيما و رئيس سازمان صداوسيما يا نماينده تام‌الاختيار هسستند که دولتي‌ها فقط دو نفر عضو آن هستند.

بيانيه وزارت کشور با توجه به ترکيب فرابخشي کميسيون و تصميم جمعي اعضا انتساب اين تصميم به دولت را «مصداق بارز جنجال‌آفريني و مقابله با تصميمات مراجع مسئول در امر انتخابات دانست». علاوه بر اين در بيانيه وزارت کشور با صراحت آمده: «دامن زدن به مخالفت‌ها با تصميمات مراجع قانوني و سوءاستفاده سياسي و جناحي از آن از سوي عوامل رسانه‌هاي برخوردار از منابع و بودجه‌هاي عمومي همچون خبرگزاري تسنيم، در حکم ايجاد اخلال در تامين نظم و امنيت انتخابات است و استمرار آن، مطلقاً غيرقابل قبول و در صورت تکرار، با برخورد قانوني مواجه خواهد شد.»

خبرسازي رسانه‌هاي اصولگرا عليه دولت با واکنش‌هاي ديگري هم همراه بود. از جمله غلامرضا کاتب، عضو هيات نظارت بر صداوسيما به ايسنا گفت: عدم پخش زنده مناظره‌ها پيشنهاد وزير کشور و دولت نبوده و او هم تنها يک عضو از کميته تبليغات است.

عدم پخش زنده مناظرات پيشنهاد چه کساني بود؟

اما اين تصميم در کميسيون پنج نفره با پيشنهاد چه کساني اتخاذ شد؟ علاوه بر دو نماينده دولت که مخالفت خودشان را با اين تصميم اعلام کردند علي عسگري، رييس صدا و سيما هم مخالفت خودش را با اين تصميم بيان کرد و خواستار تجديد نظر در اين تصميم شد.

علي‌عسکري اعلام کرد: با وجود اصرار رسانه ملي براي پخش زنده مناظره‌هاي انتخاباتي متاسفانه کميسيون تبليغات انتخابات با اين پيشنهاد مخالفت و پخش غيرزنده مناظره‌ها را تصويب کرد. اميدواريم با توجه به اينکه زنده بودن پخش مناظره‌ها جزو ذات اين‌گونه برنامه‌هاست کميسيون تبليغات با درک انتظار افکار عمومي از رسانه ملي، پيشنهاد صداوسيما مبني بر پخش زنده مناظره‌ها را مجددا بررسي و تصويب کند.

با اين حساب ظاهراً پيشنهاد پخش ضبط شده مناظرات انتخاباتي را بايد دادستان کل کشور يا شوراي نگهبان مطرح کرده باشند. برخي گمانه‌زني‌ها هم حاکي از اين است که اين پيشنهاد پيش از قطعي شدن بررسي صلاحيت‌ها و احتمال حضور احمدي‌نژاد در مناظره‌ها مطرح شده است. اما حالا با قرار گرفتن نام احمدي‌نژاد در ميان اسامي احراز صلاحيت نشده، احتمال تجديد نظر کميسيون در تصميم خودش افزايش يافته است.

احتمال بازگشت پخش زنده مناظرات

هرچه هست با ادامه اعتراض‌ها به اين تصميم، احسان قاضي‌زاده هاشمي، نماينده فريمان و عضو کميسيون بررسي تبليغات انتخابات از برگزاري جلسه ويژه اين کميسيون براي تجديدنظر در «پخش غيرزنده مناظرات انتخاباتي از رسانه ملي» در عصر روز گذشته خبر داد. اين جلسه البته برگزار شد اما بعد از نزديک به چهار ساعت بحث و گفت‌وگو به نتيجه‌اي نرسيد تا تصميم‌گيري نهايي به جلسه امروز اين کميسيون موکول شود.

منبع: ايسنا

http://www.CheKhabar.ir/News/64201/پيشنهاد زنده نبودن مناظره‌ ها کار ما نبود ولي
بستن   چاپ