روش عجيبي براي حمايت از زنان!
پنجشنبه 31 فروردين 1396 - 11:18:18 AM
چه خبر - به حضور زنان در اجتماع اعتقاد و التزام دارم

حجت‌الاسلام والمسلمين سيد ابراهيم رئيسي داوطلب دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در جمع تعدادي از فعالان حوزه زنان با اشاره به اهميت بالاي نقش زن در اسلام گفت: نگاه ما به زن همان نگاه شريعت اسلامي است. ممکن است در شريعت اسلامي زن و مرد به‌لحاظ جسمي تفاوت داشته باشند اما از نظر انساني تفاوتي وجود ندارد و يک زن هم مي‌تواند حيات طيبه داشته باشد.

وي افزود: به‌لحاظ نقش اجتماعي طبيعتاً وظايفي به‌عهده آنها است که در خانواده نقش اجتماعي زنان به‌عنوان کانون عاطفه توجه به همسر و فرزندان است و مردان نيز طبيعتاً وظيفه دارند سخت تلاش کنند تا بتوانند زندگي صميمي را براي جامعه به وجود آورند.

داوطلب انتخابات رياست جمهوري با اعلام اينکه توجه به مسئله خانواده از افتخارات قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران بوده است، اظهار داشت: در نظام اسلامي امام خميني(ره) به‌عنوان پيشوا و رهبر معظم انقلاب بر نقش نهاد خانواده و زن تأکيد زيادي کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمين رئيسي تصريح کرد: امور زنان نبايد در چنبره مسائل سياسي و حزبي قرار بگيرد. مسئله زن واقعيتي است که بايد با اراده و تصميم با آن برخورد شود نه اينکه براي جلب توجه ديگران و جلب منافع و تحکيم موقعيت استفاده ابزاري کرد. استفاده از هر امر و مسئله‌اي به‌صورت غيرواقعي و تبليغي براي جلب توجه ناپسند است.

وي تأکيد کرد: شعاري برخورد کردن و سياسي کردن موضوع زنان که يک واقعيت اجتماعي و واقعيت خلقت هستند درست نيست.

داوطلب انتخابات رياست جمهوري ادامه داد: حتماً برنامه من در حوزه زنان جدا از سياست‌هاي مصوب کشور نيست. برنامه‌نويسي و شعار کافي است و اکنون زمان و ميدان اجرا رسيده است. سياست‌هاي ابلاغي مقام معظم رهبري در حوزه حمايت زن و خانواده بايد اجرايي شود. اگر اين قوانين را اجرايي نکنيم تنها در حوزه شعار باقي مي‌ماند و به‌صلاح نيست بعد از 38 سال از عمر انقلاب برنامه شعاري باشد.

حجت‌الاسلام رئيسي خاطرنشان کرد: زنان بايد احساس کنند سياست‌هاي مصوب و قوانين در جهت حمايت از آنها در حال اجرا است نه اينکه در حد لفظ و شعار باقي بماند.

وي با ابراز اينکه آرامش زنان در خانواده و يا اداره و سازمان بسيار مهم است، گفت: اگر زني از صبح تا عصر در جامعه به فعاليت مي‌پردازد و در عرصه‌هاي اجتماعي نقش ايفا مي‌کند بايد آرامش داشته باشد. خانم‌ها بايد در حوزه اداري و نقشي که در خانه دارند بدون اضطراب باشند و استرس و اضطراب از آنها زدوده شود. اين اضطراب وقتي زدوده شود که زنان احساس کنند سازوکارهاي کشور حامي آنهاست.

وي خاطرنشان کرد: سازوکار حمايت از زنان فقط قانونگذاري نيست يا اينکه دستگاه قضايي فقط اقدام کند. بلکه همه سازوکار کشور بايد از زنان در جهت ايفاي نقش مادري و نقش اجتماعي در جامعه حمايت کند. سازوکارهاي کشور بايد آهنگ حمايت از ايفاي نقش زنان در ارتقاء جامعه را داشته باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمين رئيسي در بخش ديگري از سخنانش به اهميت تسهيل ازدواج در جامعه اشاره کرد و افزود: مسئله ازدواج دختران و تسهيل ازدواج امري ضروري است و دولت تنها مسئول نيست بلکه کانون‌هاي محلي، افراد خيرخواه و زنان و مردان نيکوکار بايد به اين قضيه وارد شوند و سازوکار دولتي هم از آنها حمايت کند. در مسئله ازدواج اعطاي وام نيز بسيار مهم است البته نبايد فقط شعار آن را بدهيم بلکه بايد در عمل هم موضوع وام اجرايي شود.

وي با اشاره به تجربيات خود در حوزه حل مشکل ازدواج جوانان اظهار داشت: بنده در طول يک سالي که در مشهد حضور دارم مراجعات فراواني در مورد مشکلات مربوط به ازدواج و عدم نبود مسکن داشته‌ام. آنجا اين بحث را مطرح کرديم حالا که زمين و پول متعلق به امام رضا(ع) وجود دارد کاري براي حل مشکل ازدواج جوانان انجام دهيم و لذا 600 واحد مسکوني براي زوج‌هاي جوان احداث شد.

داوطلب انتخابات رياست جمهوري با اشاره به مسئوليت خود به‌عنوان نماينده مجلس خبرگان رهبري در استان خراسان جنوبي نيز اظهار داشت: در آنجا نيز پرس‌وجو کرديم که آيا زميني از اموال آستان قدس رضوي وجود دارد يا خير، که بعد از پيدا شدن زمين براي ساخت مسکن براي حل مشکل ازدواج جوانان اقدام کرديم. قوياً معتقدم هر اقدامي براي حل مشکل ازدواج، مسکن جوانان، وام ازدواج و اهداي تسهيلات مالي بايد انجام شود.

وي با اشاره به اهميت تشکيل خانواده گفت: در ارتباط با تشکيل خانواده نگاهم همان نگاه مقام معظم رهبري است و بايد جنبش ملي تشکيل خانواده شکل بگيرد و همگان در آن سهم و نقش ايفا کنند. همان‌طور که امروز بسياري حاضرند اين نقش را ايفا کنند. تجربه نشان داده هر جا مردم وارد عرصه شدند مشکلات حل شده است. البته مردم تنها نبايد در وسط ميدان باشند و دولت بايد قانوناً از حضور مردم حمايت کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمين رئيسي با اشاره به ديدگاه خود در حوزه حمايت از زنان اظهار داشت: بيمه زنان خانه‌دار حتماً بايد اجرايي شود و ما نسبت به آن تأکيد داريم. همچنين بيمه زنان روستايي و عشايري حتماً بايد اجرايي شود چرا که زنان عشاير کنار مردان و حتي در مواقعي برتر از مردان سهم مهمي در توليد دارند. زنان روستايي و عشاير کنار زنان خانه‌دار بايد احساس کنند که سازوکارهاي کشور در جهت حمايت از آنها حرکت مي‌کند.

وي همچنين ابراز کرد: ما معتقديم يک فرد بيمار نبايد دغدغه مريضي و همچنين اضطراب ناشي از مراجعه به بيمارستان و هزينه‌ها را داشته باشد و بايد بيمه‌ها در جهت حمايت از آنها فعال شود.

داوطلب انتخابات رياست جمهوري با اشاره به موضوع حقوق زنان گفت: ما معتقديم بالاتر از بحث حقوق زنان بحث کرامت زنان است. امروز در جهان بحث‌هايي درباره حقوق زن مطرح مي‌شود اما هدف چيز ديگري است. بخشي از شعار کار و کرامت که مطرح کرديم شامل کرامت زنان است.

حجت‌الاسلام رئيسي در باره موضوع اشتغال زنان نيز تأکيد کرد: ما حتماً اشتغال زنان را قبول داريم نه‌فقط براي زنان تحصيلکرده بلکه زنان غيرتحصيلکرده نيز نقش مهمي دارند. هر جا زمينه‌اي براي ايفاي نقش زن مطرح باشد حتماً مي‌تواند نقش ايفا کند. در پاسخ به کساني که در اين زمينه‌ها ايجاد شبهه مي‌کنند بايد بگويم من به اين موضوع اعتقاد دارم و در سلوک عملي خانواده خود آن را اجرا کردم نه اينکه باوري داشته باشم اما در عمل به‌گونه‌اي ديگر اجرا کنم. در عمل معتقدم همسر و دخترم نيز تا آنجا که مي‌توانند بايد در جامعه نقش ايفا کنند، لذا صحبت‌هايي که درباره نقش زن در جامعه مي‌کنم در زندگي شخصي خود اجرا کرده‌ام و هر زني که مي‌تواند نقشي در جامعه داشته باشد بايد ايفاي نقش کند.

داوطلب انتخابات رياست جمهوري با اشاره به اهميت توجه به زنان بي‌سرپرست گفت: زنان بي‌سرپرست بايد مورد توجه مضاعف قرار گيرند چرا که آنها هم دغدغه حفظ فرزند، هم دغدغه نقش پدري و هم دغدغه صيانت از خانواده را دارند.

وي با بيان اينکه "قانون در کشور کم نداريم"، تصريح کرد: نوبت بخشنامه و برنامه‌نويسي تمام شده و بايد صحبت از اجرا باشد، مردم بايد در عمل ببينند که قانون اجرا مي‌شود.

حجت‌الاسلام رئيسي با يادآوري موضوع طلاق به‌عنوان يکي از آسيب‌هاي اجتماعي اظهار داشت: طلاق علل مختلفي نظير بحث‌هاي مالي، بيکاري، اعتياد و ديگر موارد دارد. فکر مي‌کنم مهمتر از بحث آسيب‌شناسي آسيب‌زدايي از مشکلات است. ما براي رفع معضل بيکاري و ايجاد شغل برنامه کارشناسي تهيه کرديم. هر کسي در باب اشتغال سخني داشته شنيده‌ايم يا در آينده خواهيم شنيد و بنده برنامه‌هاي خود را اعلام خواهم کرد. درباره مبارزه با مواد مخدر نيز با توجه به سابقه‌اي که در مقابله با مفاسد اجتماعي و بحث مواد مخدر دارم برنامه جدي تهيه کردم.

داوطلب انتخابات رياست جمهوري درباره موضوع طلاق توافقي نيز گفت:‌ درست است که دختر و پسر مي‌توانند با توافق يکديگر از هم طلاق بگيرند اما در اين ميان بزرگان خانواده نيز نقش مهمي دارند و بايد پادرمياني‌هاي لازم را انجام دهند و نگذارند پيوند عاطفي به هم بريزد. مسئله حقوقي در خانواده روبنايي است. آنچه زيربناي خانواده و ازدواج است مودت و رحمت بين زن و شوهر است. راه آسيب ديدن مودت و عاطفه ميان زن و شوهر دادگاه نيست بلکه بزرگترها بايد نقش ايفا کنند.

وي درباره اينکه برنامه‌اش براي ايجاد ساختار جدي در حوزه بانوان چيست، يادآور شد: تاکنون در دولت‌هاي مختلف مشاور امور زنان وجود داشته است. به‌نظر مسئله زنان گسترده‌تر از حوزه مشاورت است و بايد ساختار مناسبي براي اجراي سياست‌ها و قوانين مربوط به حمايت از خانواده ايجاد شود. اين ساختار نه‌فقط در يک بخش دولت بلکه بايد در همه مجموع دولت ايجاد شود. ما امروز سياست‌هاي کلي نظير جمعيت و حمايت از خانواده را داريم و من حوزه مشاورت را براي پيگيري مشکلات اين حوزه کافي نمي‌دانم.

داوطلب انتخابات رياست جمهوري همچنين ازبرنامه ويژه براي رسيدگي به مشکلات معلولان خبر داد و افزود: ما حتماً به حوزه معلولان توجه جدي خواهيم داشت. با توجه به اينکه معلولان از نظر فيزيکي دچار محدوديت هستند ما نبايد محروميت‌هاي مضاعفي براي آنها درست کنيم. بيمه معلولان امري بسيار مهم است و ما به‌صورت قانونمند از آنها حمايت خواهيم کرد.

حجت‌الاسلام رئيسي با اشاره به برنامه‌هايي که در مدت فعاليت در آستان قدس رضوي براي حوزه زنان انجام شده است، گفت: ما گام‌هاي جدي در آستان قدس براي پيگيري از مسائل زنان برداشتيم و براي اولين بار مرکز امور زنان ايجاد کرديم. همچنين رواق بسيار وسيع و مناسبي به زنان اختصاص داديم و اعلام کرديم مطلقاً مردان به اين رواق رفت و آمد نکنند. حتي برخي آقايان به‌شوخي به ما اعتراض کردند و به آنها گفتيم "مواظب باشيد ديگر رواق‌ها به زنان اختصاص پيدا نکند"، لذا بايد تأکيد کنم سخن در رويکرد است و ما رويکردي جدي به حوزه زنان داريم.

منبع: دانشجو

http://www.CheKhabar.ir/News/64045/روش عجيبي براي حمايت از زنان!
بستن   چاپ