چه خبر -
گفته ميشود در طب چيني از انبه براي درمان اسهال و تعريق زياد استفاده ميكردند. همچنين گفته ميشود انبه از طريق کمک به تجزيه پروتئين و چربي به هضم غذاهاي سنگين و چرب کمک ميكند. پزشكان چيني معتقدند كه انبه به آرامش و تمركز فكر و آرام کردن افکار كمك ميكند.
انبه و فشار خون بالا
از آنجا كه انبه منبع غني پتاسيم است مصرف آن براي افراد مبتلا به فشار خون بالا بسيار مناسب است.
به دنبال يک سري تحقيقات علمي، محاسبه شده است كه دريافت 2300 تا 3100 ميليگرم پتاسيم در روز ميتواند به كاهش فشار خون كمك كند تا حدي که ميزان مرگ و مير ناشي از اين عارضه را تا 25 درصد كاهش ميدهد.
انبه و کم خوني
خطر بروز کم خوني در ميان افراد غير گوشتخوار خصوصاً در مورد زناني كه فاقد ذخائر آهن هستند بسيار بالا است.
از اين رو مصرف منابع گياهي آهن به همراه مواد غذايي كه به جذب آهن کمک ميکنند ضروري است.
ويتامين C و بتا كاروتن موجود در انبه هر دو از موادي هستند كه به جذب آهن كمك ميكنند.
تصور ميشود كه بتا كاروتن با تشكيل كمپلكسي با آهن، آن را به صورت محلول در روده نگه ميدارد و مانع از اثر مواد شيميايي گياهي مانند فيتاتها در کاهش جذب آهن ميشود.
انبه و سرطان دهانه رحم
انبه داراي آنتياكسيداني به نام بتاكريپتوزانتين است. مطالعه بر روي 15000 زن به مدت 15 سال نشان ميدهد كه سطح بالاي بتاكريپتوزانتين در خون با کاهش قابل توجه خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم مرتبط است.
بنابراين زنان با افزايش دريافت منابع غني بتاکريپتوزانتين مانند انبه ميتوانند خود را نسبت به اين نوع سرطان محافظت کنند.
انبه و عفونت و تومور
رژيم غني از منابع غذايي بتاكاروتن ميتواند به تقويت سيستم ايمني خصوصاً در سالمندان كمك كند.
تحقيقات نشان ميدهند که به دنبال دريافت مكمل بتاكاروتن فعاليت برخي سلولهاي سيستم ايمني افزايش مييابد.
از آنجا كه انبه منبع غني اين رنگدانه آنتياكسيدان است ميتواند فعاليت سلولهاي ايمني را در برابر عفونتها، ويروسها و رشد تومورها افزايش دهد.
دکتر لادن گياهي؛ متخصص تغذيه و رژيم درماني
منبع: zendegionline.ir