با اين همه آشغال فضايي چکار بايد کرد؟
چهارشنبه 30 فروردين 1396 - 2:14:49 PM
چه خبر - راهکار مقابله با آشغال هاي فضايي

حدود 7000 تن آشغال اطراف سياره ما در حال چرخش است، اين آشغال ها شامل تکه هاي کوچک از ماهواره و موشک هاي تقويت کننده متروکه مانند گلوله هاي کوچک مي باشند که به ماهواره آسيب مي زنند و مشکلات را تشديد مي کنند. يک راه حل خلاقانه به نام برين کرفت با گرفتن هزينه 500000 دلار از ناسا براي بيرون آوردن اين آشغال ها توسعه يافت.

برنامه فرضيه پيشرفته و خلاقانه ناسا (NIAC) براي طراحي برين کرفت توسط دکتر سيگفرايد جانسون 100000 دلار اعطا کرد که اين مقدار به عنوان بخشي از کمک هزينه هاي فاز 1 در سال 2016 باشد. اين فاز اوليه در مرحله ابتدايي به توسعه اين فرضيه کمک مي کند، اما فاز 2 زماني که واقعا نياز باشد شروع خواهد شد.

برين کرفت يک سفينه کوچک با ابعاد 3 فوت در 3 فوت است که وزن آن کمتر از 85 گرم است. غشاء آن از موي انسان نازک تر است وداراي ويژگي هايي شامل سلول هاي خورشيدي يکپارچه، سيستم انرژي، ارتباطات، فرمان و کنترل، تعيين وضعيت، کنترل وضعيت، نيروي محرکه الکتريکي و سيستم هاي کنترل شکل مي باشد. اين سفينه طوري طراحي شده که وقتي به آشغال هاي معلق رسيد اطراف آن ها مي پيچد و آن ها را به جايي درون جو مي کشد تا سوزانده شوند.

در طول سال هاي گذشته پيشنهاد هاي مبتکرانه زيادي براي حل مشکل آشغال هاي فضايي مطرح شده است. گروهي يک ماهواره مکعبي را ايجاد کردند که مي توانست شبکه اي را حول آشغال هاي فضاي معلق بفرستد. گروهي ديگر در ژاپن يک سيستم براساس ليزر طراحي کردند که آشغال هاي فضايي را مورد هدف قرار مي داد و آن ها را به جايي در جو مي برد که مي توانستند سوزانده شوند.

اگرچه مفهوم برين کرفت مشابه ايده هاي ديگر است و درنهايت آشغال هاي فضايي را در جو مي سوزاند، اما اين روش داراي ويژگي ها و کاربردهاي گسترده تري فراتر از برداشتن آشغال هاي فضايي در حال گردش است. فرضيه دکتر جانسون شامل يک سيستم رانشگر مايع يوني آزمايشگاهي است، که ابتدا توسط ناسا توسعه يافت و به سفينه اجازه مي دهد که به مسافت هاي طولاني برود. اين بدان معناست که اين طراحي مي تواند آشغال هاي فضايي را از مدار زمين خارج کند.

برين کرفت مي تواند روي هر سيارک نزديک زمين، فوبوس، ديموس، تنوع وسيعي از سيارک هاي کمربند اصلي يا مدار مريخ يا ونوس فرود آيد و سپس بازگردد.
بودجه فاز 2 در 2 سال ديگر به توسعه فرضيه تعلق خواهد گرفت و شامل نمايش طراحي آزمايشگاهي و فيلم نازک الکترونيکي است.

اميد است که نقشه ساخت اين تکنولوژي توسعه يابد و اقداماتي براي پيشرفت هاي بيشتر صورت گيرد.




منبع: click.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/63976/با اين همه آشغال فضايي چکار بايد کرد؟
بستن   چاپ