عوارض مطالعه روي شکم و نشستن هاي طولاني کنکوري ها
چهارشنبه 30 فروردين 1396 - 12:15:56 PM
چه خبر -

محمدعلي محسني بندپي در آستانه برگزاري اولين کنگره بين المللي و بيست و هشتمين کنگره سالانه فيزيوتراپي ايران(3 تا 5 خرداد 96 در هتل المپيک تهران) گفت: کنکور در راه است و دانش آموزان سختکوش ساعات متمادي از شبانه روز را مشغول مطالعه هستند، رقابتي که دقيقه ها نيز براي آن ارزشمند بوده و سرنوشت حرفه ايشان را در آينده تحت تاثير قرار مي دهد.

وي افزود: از آنجا که هر وضعيتي به صورت طولاني مدت و بدون حرکت مي تواند با خسته کردن عضلات و ايجاد کشش مداوم رباط ها و اعمال فشار بر مفاصل، سبب بروز آسيب هاي جدي و گاهي پايدار در مفاصل و ستون فقرات شود، توجه به نحوه مطالعه خصوصا به صورت طولاني، نيازمند توجه بيشتر است.

رئيس اولين کنگره بين المللي و بيست و هشتمين کنگره سالانه فيزيوتراپي ايران ادامه داد: نشستن طولاني مدت در حالي که سر به سمت پايين و جلو خم مي شود، سبب کوتاهي عضلات جلوي گردن و ضعف و اسپاسم عضلات عمقي و پشتي گردن شده و قوس گردن را از حالت طبيعي خارج مي کند.

محسني بندپي تاکيد کرد: وقتي قوس طبيعي گردن از بين مي رود و فشار بر روي ديسک ها و رباط ها افزايش مي يابد، درد گردن و در صورت فشار بر روي ريشه هاي عصبي درد بازوها و دست ها ظاهر مي شود و خواب رفتگي و گزگز و مورمور را در دست ها ايجاد مي کند.

وي افزود: بروز گره هاي عضلاني در اثر اسپاسم طولاني مدت اين عضلات و سردرد و تهوع به تبع آن از ديگر عوارض اين قبيل نشستن هاي غلط و طولاني مدت است.

رئيس انجمن فيزيوتراپي ايران اظهارداشت: ستون فقرات و کمر خصوصا در ناحيه مهره هاي چهارم و پنجم و اول خاجي به علت وضعيت 90 درجه و تحمل وزن تنه، بسيار آسيب پذير بوده و مستعد بيرون زدگي ديسک بين مهره اي و درگيري عصب سياتيک است.

محسني بندپي گفت: نشستن طولاني خصوصا با کمي چرخش تنه و يا اعمال وزن غيرقرينه بر طرفين لگن هم، چرخش لگن نسبت به استخوان خاجي را ايجاد مي کند که اختلاف طول پاها و درد ناحيه بالاي باسن را در پي خواهد داشت، مهره هاي پشتي به علت وضعيت خميده طولاني مدت مي توانند دچار تغيير شکل به صورت قوز پشتي شده و به مرور وضعيت تنفسي فرد را دچار اختلال کند.

وي افزود: قوزپشتي سبب فشار بر روي دنده ها و التهاب غضروف انتهايي آنها و يا اسپاسم عضلات بين دنده اي مي شود که بسيار دردناک بوده و تنفس و تحرک را براي فرد دشوار مي سازد.

رئيس اولين کنگره بين المللي و بيست و هشتمين کنگره سالانه فيزيوتراپي ايران گفت: از ديگر وضعيت هاي پرخطر براي مطالعه روي شکم خوابيدن است، در اين وضعيت تنه با ستون کردن آرنج ها بالا قرار مي گيرد و يا دست ها زير چانه واقع مي شوند که اين وضعيت، در طولاني مدت فشار را بر روي مفاصل پشتي ستون فقرات اعمال کرده و با سايش غضروف مفصلي سبب آرتروز و يا قفل شدن اين مفاصل مي شود.

محسني بندپي يادآور شد: به دانش آموزان توصيه مي شود هر ١٥ تا ٢٠ دقيقه وضعيت مطالعه خود را تغيير دهند، همچنين، هنگام مطالعه، کتاب يا رايانه در مقابل سر و چشم ها قرار گيرد تا سر خم نشود و تمرين هاي ايزومتريک و کششي را با مشاوره فيزيوتراپي آموزش ديده و هر ٤ تا ٥ ساعت مطالعه انجام دهند و در هر روز ٣٠ تا ٤٥ دقيقه شناي آرام و يا پياده روي را در برنامه خود بگنجانند تا از بروز آسيب هاي بدني در امان باشند.


گروهخ سلامت سيمرغ

منبع: jamejamonline.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/63948/عوارض مطالعه روي شکم و نشستن هاي طولاني کنکوري ها
بستن   چاپ