به بهانه روز جهاني قلب 2015
7 مهر 1394 - 10:26:54 ق.ظ
روز جهاني قلب

29 سپتامبر هر سال توسط بنياد جهاني قلب به عنوان روز جهاني قلب نامگذاري شده است. هدف از بزرگداشت اين روز، اطلاع رساني در مورد بيماري‌هاي قلبي عروقي، كه عمده ترين علت مرگ در دنيا به شمار مي روند، ارتقا و ترويج اقدامات پيشگيرانه و كاهش خطر بيماري هاي قلبي عروقي است. آيا مي‌دانيد هزينه يک عمل قلب باز چقدر است؟ آيا مي‌دانيد بيماري ‌قلبي چه ميزان کارايي شما را پايين مي‌آورد؟ آيا مي‌دانيد بيماري قلبي چقدر عمرتان را کوتاه مي‌کند؟ اگر پاسخ اين پرسش‌ها را مي‌دانيد بهتر است پيش از آن که دچار بيماري قلبي شويد از آن پيشگيري کنيد.

شعار روز جهاني قلب در سال 2015: قلب سالم اولويتي براي همه کس و همه جا

توصيه‌هاي زير به شما کمک مي‌کند قلبتان را از خطر محفوظ نگاه داريد:

1- ورزش کنيد: قلب عضله‌اي است که براي حفظ کارايي‌اش در تلمبه ‌کردن خون با هر ضربان به ورزش منظم نياز دارد. فعاليت هوازي (ايروبيک) بهترين ورزش براي قلب است. اين فعاليت‌ها شامل پياده‌روي تند، دويدن نرم، شنا، دوچرخه‌سواري و... است يا هر فعاليتي که قلب و ريه‌ها و عضلات را براي مدتي به کار گيرد.

2- سيگار نکشيد: براي حفظ سلامت قلب هرگز به سمت دخانيات نرويد يا هر چه زودتر آن را ترک کنيد، زيرا نتايج تحقيقات نشان داده است استعمال دخانيات 1.5 برابر خطر بيماري‌هاي عروق کرونر را افزايش مي‌دهد.

3- روغن جامد مصرف نکنيد: روغن‌هاي جامد سرشار از اسيدهاي چرب اشباع شده و ترانس هستند که نقش مستقيمي در افزايش بيماري‌هاي قلبي و عروقي دارند. بررسي‌ها نشان داده با کاهش يک درصدي مصرف روغن جامد، بيماري‌هاي قلبي و عروقي تا 2 درصد کاهش مي‌يابد.

4- نمک را به اندازه مصرف کنيد: نمک عاملي مهم در افزايش فشار خون و شيوع بيماري‌هاي قلبي است. مصرف نمک را محدود کنيد. يعني شما مجاز هستيد 2 تا 3 قاشق مرباخوري نمک را روزانه به همراه غذا مصرف کنيد. براي کاهش مصرف نمک توصيه مي‌شود نمک را سر سفره نياوريد و از خوردن تنقلات شور مثل چيپس، پفک و خيارشور خودداري کنيد.

5- آرامش خود را حفظ کنيد: زندگي سالم و دور از تنش در کنار خانواده يکي از بهترين کارها براي پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي است. تحقيقات نشان داده است حتي تماشاي فيلم‌هاي شاد و آرام بخش مثلا تکه‌اي از يک فيلم بدون خشونت مي‌تواند موجب کاهش فشار خون بالا و در نتيجه کاهش بيماري‌هاي قلبي شود.

6- به اندازه کافي بخوابيد: مقدار خواب لازم براي هر کس بستگي به سن، ميزان فعاليت، سلامت و کنترل اعصاب و هيجانات وي دارد؛ ولي در هر حال، حداقل 6 تا 8 ساعت خواب در هر شبانه‌روز براي هر فرد لازم و ضروري است تا بدن بتواند فعاليت معمول خود را داشته باشد. محققان دريافته‌اند افرادي که کمتر از 5 ساعت در شبانه‌روز مي‌خوابند، 30 درصد بيشتر از افرادي که 8 ساعت خواب دارند در معرض خطر بيماري‌هاي قلبي هستند، زيرا خواب کم موجب ايجاد صدمات و اختلالاتي در هورمون‌ها، ميزان قند خون و فشار خون مي‌شود.

7- ميوه و سبزي به اندازه کافي مصرف کنيد: ميوه و سبزي، هم داراي ويتامين زياد و هم فيبر بالا هستند. مصرف فيبر (الياف گياهي) موجود در ميوه‌ها و سبزي، قند و چربي خون را کاهش مي‌دهد و در کاهش احتمال ابتلا به بيماري‌هاي قلبي عروقي موثر است.

8- مسواک بزنيد: در صورتي که به بهداشت دهان و مسواک زدن مرتب دندان‌ها توجه نداشته باشيد، نه‌تنها خطر بيماري‌هاي لثه را افزايش مي‌دهيد، بلکه بايد خود را براي بيماري‌هاي قلبي نيز آماده کنيد.

9- امگا 3 و ويتامين را فراموش نکنيد: دانشمندان معتقدند مصرف امگا 3 و ويتامين‌هاي آنتي‌اکسيدان در پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي نقش بسيار بالايي دارد. تحقيقات نشان داده است مصرف ماهي در کاهش تپش قلب بالا و آرامش بسيار موثر است. محققان مي‌گويند افرادي که 5 وعده يا بيشتر در ماه ماهي تن، ماهي آزاد يا ماهي‌هاي ديگر مصرف مي‌کنند حدود 2.3 درصد شدت ضربان قلب آنها در زمان عادي آهسته‌تر است و اين اثرات ناشي از امگا 3 موجود در ماهي است.

10- شاد باشيد: شادي و خوشحالي‌ باعث کاهش‌ توليد مواد شيميايي مضطرب‌کننده در بدن‌ مي‌شود. به‌‌‌ گفته پژوهشگران‌‌، اين تاثير به حدي‌ است‌ که ‌اگر افراد شاد دچار فشار رواني‌‌ هم‌ شوند، مواد شيميايي که‌ خطر حملات‌ قلبي‌‌ را افزايش‌ مي‌دهند، در بدن‌ آنها کمتر از ديگران‌ توليد خواهد شد.



منبع : jamejamonline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/6370/به بهانه روز جهاني قلب 2015
بستن   چاپ