تخته هاي آشپزي را چگونه تميز کنيم؟
شنبه 26 فروردين 1396 - 11:24:24 AM
چه خبر - چند راه براي تميز کردن تخته هاي آشپزي

تميز کردن تخته آشپزخانه يکي از مهمترين دغدغه‌هاي خانم خانه است. برخي براي احتياط تخته آشپزي که براي مرغ و گوشت استفاده مي‌کنند جدا شستشو داده و حتي از تخته ديگري براي ميوه‌ها و سبزيجات استفاده مي‌کنند.

برخي فکر مي‌کنند تخته پلاستيکي بهتر از نوع چوبي است چون منافذ و خلل و فرج ندارد، اما نبايد اين نکته را از ياد برد که پلاستيک از مواد مصنوعي ساخته شده اما چوب خود يک بافت زنده و سازگار با محيط است.

هيچ ‮گاه نمي ‮توان تخته آشپزي را در ماشين ظرف‮شويي شست، ولي با استفاده از موادي که در تمام آشپزخانه‮ ها موجود است مي ‮توان يک تخته چوبي تميز داشت.

اگر مي‌خواهيد تخته چوبي آشپزخانه‌تان هميشه تميز و عاري از هرگونه ميکروب باشد توصيه‌هاي زير را بکار ببريد.

_ پس از استفاده از تخته، سريعاً آن را زير آب بگيريد تا سطح آن شستشو داده شود. اين کار باکتري‮هاي موجود در سطح تخته به طرز قابل توجهي کاهش مي‌يابند.

_ بدترين راه شستشوي تخته چوبي آشپزخانه، شستن آن در ماشين ظرفشويي است. زيرا تخته در حجم زيادي از آب غوطه‌ور مي شود و باکتريهاي موجود روي آن، در آب پخش مي‮ شوند و علاوه بر اينکه باعث آلوده شدن فضاي ماشين ظرفشويي و بقيه ظروف موجود در دستگاه مي‌شود، بافت متخلخل چوب اين آب آلوده را به خود جذب مي‮ کند و ترک مي‮ خورد.

_ يک محلول ضدعفوني کننده مثل آب اکسيژنه 3% روي سطح تخته بريزيد و به کمک يک اسفنج تميز آن را در تمام سطح تخته پخش کنيد و براي چند دقيقه اجازه دهيد تا اب اکسيژنه روي تخته بماند سپس با يک اسفنج تميز تخته را بشوئيد و هر زمان که لازم ديديد اين کار را انجام دهيد.

_ بخشي از آلودگي‮هاي روي تخته را مي‌توانيد با جوش شيرين تميز کنيد. به اين ترتيب که سطح تخته را شسته و کاملاً خشک کنيد و روي آن مقداري جوش شيرين بپاشيد. با يک اسفنج يا برس که آن را در آب گرم زده ‮ايد تخته جوش شيرين را روي تخته بماليد.

_ بوي بد تخته را با استفاده از سرکه سفيد از بين ببريد. هر چندوقت يکبار با يک اسفنج تميز و خشک که روي آن سرکه سفيد ريخته‌ايد روي تخته را تميز کنيد. سرکه يک ضد عفوني‮ کننده طبيعي است که بوي بد را نيز از بين مي‮ برد.

_ به وسيله يک سفيد‮ کننده رقيق شده تخته را ضدعفوني کنيد. هر چند وقت يک‮بار تميز کردن اساسي تخته لازم است. به خصوص زماني که گوشت، مرغ يا ماهي را روي آن خرد کرده باشيد. 1 قاشق مرباخوري سفيد کننده را به 1 ليوان آب اضافه کنيد و تخته را در آن غوطه ور کنيد. اجازه دهيد تا در آن بماند، سپس تخته را با آب داغ آب بکشيد.



منبع : parsegard.com

http://www.CheKhabar.ir/News/63561/تخته هاي آشپزي را چگونه تميز کنيم؟
بستن   چاپ