چاي خود را با سيب ميل کنيد, زيرا...
جمعه 25 فروردين 1396 - 9:16:27 AM
چه خبر - چاي را با چي بخوريم؟

امير آذرنوش متخصص تغذيه، با اشاره به لزوم جايگزيني نوشيدني‌هاي سالم به‌جاي نوشيدني شکردار و استفاده از گياهان سنتي براي توليد نسل جديد نوشيدني‌ها اظهار داشت: با توجه به اينکه اصل مسلم در بيماران مبتلا به ديابت، محدوديت مصرف قندهاي ثابت مانند خرما، عسل و درصدي از کشمش و تمام مواد و نوشيدني‌هايي است که توسط شکر شيرين مي‌شود، بهتر است بيماران را به‌سمت نوشيدني‌هاي سودمند هدايت کنيم و به‌جاي نوشيدني‌هاي شکردار که نه‌تنها براي افراد ديابتي بلکه براي افراد معمولي هم آثار زيانباري دارد، آنها را به‌سمت استفاده از نوشيدني‌ها و مواد غذايي‌اي ببريم که طعم شيريني دارند و هم اينکه گلوکز اين بيماران را بالا نمي‌برند.

آذرنوش با بيان اينکه متأسفانه مقاله‌هاي کمي درباره عوارض استفاده از قندهاي شيرين‌کننده غيرگلوکزي داريم و عوارض اين شيرين‌کننده ناشناخته است، تصريح کرد: به بيماران توصيه مي‌کنم در رژيم‌هاي غذايي خود حتماً از قندهاي طبيعي موجود در ميوه‌ها استفاده کنند و به‌جاي قند، توت و خرما در ميان‌وعده‌هاي خود به کار برند.

اين متخصص تغذيه در پاسخ به اين سؤال که در ايران گياهان سنتي مختلفي مثل هل و بابونه و ... وجود دارد چرا از آنها به‌صورت مدرن و صنعتي استفاده نمي‌شود، گفت: در ايران کمبودهاي زيادي در زمينه استفاده از نوشيدني‌هاي گياهي داريم و در عين حال از ظرفيت‌هاي موجود در کشورمان سود نمي‌بريم. اگر چاي را با سيب ترکيب کنيم، طعم شيرين سيب که از فروکتوز موجود در خود ميوه حاصل مي‌شود با طعم‌دهنده گياهي چاي، شيريني طبيعي ايجاد مي‌کند و موجب مي‌شود نياز ما به مصرف شيرين‌کننده کمتر شود.

نخستين تفاوت نوشيدني مدرن با نوشابه‌هاي گازدار و پُرشکر مسلماً شکر موجود در اين نوشيدني‌هاست و همان‌طور که ذکر شد به‌دليل عوارضي که در قندهاي شيرين وجود دارد اين نوشيدني‌ها آثار ناگواري روي بدن به جاي مي‌گذارند، اما نوشيدني‌هاي گياهي نه‌تنها قابل استفاده براي ديابتي‌ها هستند بلکه خواص دارويي هم دارند و از خواص درماني گياه نوشيدني هم برخوردار هستند و در درمان‌هاي مختلف هم به کار گرفته مي‌شوند.

مثلاً در دارچين سيناميک آلديين وجود دارد که موجب افزايش عملکرد حافظه مي‌شود و اين ويژگي در گياه گل سرخ و حتي رويبوس هم وجود دارد. اما به‌طور کلي گياهان، سالم‌ترين مواد غذايي هستند که هم براي ديابتي‌ها مفيد است و هم يک ميان‌‌وعده مناسب براي تمامي افراد است که رژيم‌درماني مي‌‎کنند. آذرنوش در تشريح تفاوت وضعيت کشورهاي ديگر با ايران گفت: اين نقص بزرگي است که در کشور ما مواد اوليه وجود دارد، اما به‌صورت عملي انجام‌دهنده نيستيم و توليدکننده اي در اين زمينه فعاليت نکرده است و جاي اين نوشيدني‌ها در بازار ايران خالي است.

وي با بيان اينکه گويا قرار است اين قبيل نوشيدني‌ها در ايران نيز توليد شود، افزود: گياهان ما در دنيا وجود دارد و براي مثال در کشورهاي آمريکاي جنوبي ترکيب گياه بهارنارنج و به‌ليمو که نوشيدني سنتي ايراني است، به‌عنوان نوشيدني عرضه مي‌شود ولي در کشور ما محصول و نوشيدني به‌شکل فرآورده دارويي مشخص کمتر ديده مي‌شود. اگر در مورد اين نوشيدني آموزش هدفمند را آغاز کنيم و درصد آگاهي و شناخت را در مردم بالا ببريم اين موضوع در ذهن افراد ماندگار خواهد شد و مسلماً ميزان تقاضاي اين نوشيدني‌هاي کارکردي و مدرن با ساختار گياهي هم افزايش يافته و در آينده در سبد خريد مردم قرار خواهد گرفت.

به‌گفته وي، چنانچه گياهان دارويي‌اي را که در طب سنتي مورد استفاده قرار مي‌گيرد با ميوه‌ها و مواد طبيعي خوش‌طعم که از ويژگي ويتاميني و مواد مغذي آن فرآورده هم برخوردارند، ترکيب کنيم، طرفداران زيادي هم خواهد داشت؛ براي مثال توت‌، خواص ويتاميني دارد و اگر با گياهي که ويژگي دارويي ــ درماني و سلامتي را تضمين کند، ترکيب شود مي‌تواند هر فرد و ذائقه‌اي را جذب کرده و نه‌تنها آسيب‌هاي نوشابه‌هاي پرشکر و ناسالم را نخواهد داشت و جايگزين مناسبي براي اين نوشيدني‌ها خواهد بود، از چاقي مفرطي که طبق آمارها در سال‌هاي آينده ميليون‌ها نفر از اهالي کره زمين به‌دليل استفاده از مواد غذايي شيرين به آن دچار خواهند شد، جلوگيري مي‌کند.

آذرنوش بر ضرورت استفاده از گياهان سنتي براي توليد نوشيدني سالم تأکيد کرد و خاطرنشان کرد: جاي نوشيدني‌هاي شکردار که براي مردم زيانبار است، بايد به‌سمت استفاده از نوشيدني‌هاي مدرن شيرين بدون گلوکز حرکت کنيم.




منبع:tasnimnews.com



http://www.CheKhabar.ir/News/63447/چاي خود را با سيب ميل کنيد, زيرا
بستن   چاپ