چه خبر - ويژگي هاي روغنهاي خوراکي سالم
فرزانه صادقي قطب آبادي، کارشناس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت، در خصوص ويژگيهاي روغنهاي خوراکي اظهار کرد: روغنهاي خوراکي به صورت کره و مارگارين استفاده ميشوند. در واقع به روغنهاي خوراکي اسانس اضافه ميشود و به صورت نيمه جامد يا مايع استفاده مي شوند. نوع دوم روغنها، روغنهاي سرخ کردني هستند که در حقيقت بايد نقطه دود بالايي داشته باشند.
معمولا استفاده از روغنهايي مثل تفاله زيتون و نارگيل براي مصرف خانوار ممنوع است و روغنهاي آفتابگردان، بادام زميني، ذرت و زيتون را بعد از انجام فرايندهايي مثل هيدروژنه، ميتوان به عنوان روغنهاي خوراکي استفاده کرد. وي با بيان اين موضوع که استفاده از طعم دهندهها در روغنهاي خوراکي ممنوع است گفت: بطور مثال استفاده از طعم دهندههاي زعفران در روغنهاي خوراکي ممنوع است.
بر اساس استاندارد، ترانس روغن نبايد بيشتر از 2درصد باشد، اما برخي کارخانجات توليد روغن با مراجعه به سازمان غذا و دارو و ادعاي اين موضوع که روغن پايين از ترانس 2درصد توليد کردهاند با گرفتن مجوز تشويقي، اجازه اضافه کردن طعم دهندههاي مجاز را دريافت ميکنند. وي در خصوص ويتامينهاي موجود در روغن گفت: به طور کلي ويتامينهاي A,k,E,D محلول در چربي هستند و شرکتهاي توليد کننده روغن خوراکي ميتوانند با دريافت مجوزهاي لازم از سازمان غذا و دارو اين ويتامينها را به روغن اضافه کنند.
وي در ادامه در خصوص رنگ روغن سالم گفت: روغن سالم بايد از رنگ شفاف برخوردار باشد و اگر بوي ترشيدگي از روغن به مشام برسد نشان دهنده اکسيده شدن روغن است. قرار گرفتن روغن در مجاورت هوا و اکسيژن و همچنين نگه داشتن روغن در هواي گرم به مرور زمان باعث از بين رفتن خواص روغن خواهد شد و طعم ترشيدگي از آن حس ميشود.
بهتر است افراد هنگام خريد روغن ترانس آن را مد نظر قرار دهند و همانطور که گفته شد ترانس روغنهاي مصرفي خانوار 2درصد و ميزان اسيدهاي اشباع روغن نبايد از 30 درصد بيشتر باشد. مصرف روغنهاي با اسيدهاي چرب بالا باعث بروز بيماريهاي قلبي و عروقي خواهند شد، به همين دليل در برنامههاي سياست گذاري سلامت تصميم گرفته شد ميزان اسيدهاي چرب اشباع و ترانس در حد استاندارد بين المللي پايين آورده شود.
منبع: farsnews.com
http://www.CheKhabar.ir/News/63401/هنگام خريد روغن هاي خوراکي اين نکات را حتما رعايت کنيد